Ghidul complet pentru crearea planului de afaceri

BUCURESTI - 15 iunie 2020

Comunicat tip Administrativ / Management in Finante / Contabilitate

Planul de afaceri potrivit este adesea diferența dintre o companie care stagnează și cea care atinge mari înălțimi.

plan de afaceri

plan de afaceri

Mulți antreprenori entuziaști uită să pună bazele activității lor și se îndreaptă direct către acțiune. Dar cum te poți aștepta să reușești fără un plan de afaceri adecvat?

Măsura în care planificați creșterea companiei dvs. determină cât de bine puteți crește și cât de izolat veți fi de amenințări și presiuni competitive în viitor. Companiile cu un plan de afaceri sunt mai puțin susceptibile să cadă victime ale unor probleme comune de pornire, cum ar fi lipsa fluxului de numerar și productivitatea scăzută a angajaților. Planul potrivit vă asigură că vă puteți dezvolta cu succes afacerea.

Planurile de afaceri sunt documente care conturează scopul și strategia unei afaceri noi sau existente. În esență, acestea sunt planuri care oferă un plan pas cu pas al obiectivelor afacerii dvs. și a modului în care intenționați să le atingeți.

Există 10 elemente cheie ale unui plan de afaceri:

Rezumatul executiv – Această secțiune oferă o scurtă prezentare generală a întregului plan de afaceri.

Prezentare generală a companiei – Aici, conducerea explică geneza companiei cu informații precum locația companiei și repere realizate până în prezent.

Analiza industriei – În această secțiune, oferiți o imagine de ansamblu asupra industriei sau pieței pe care concurați. Răspundeți la întrebări, cum ar fi dimensiunea pieței și tendințele care o afectează sau ar putea în viitor.

Analiza clienților – Secțiunea de analiză a clienților din planul dvs. detaliază clienții țintă. Identifică câți clienți țintă aveți și profilurile lor psihografice și demografice.

Analiza concurenților – Această secțiune a planului dvs. identifică concurenții dvs. direcți și indirecți. Acesta explică punctele forte și punctele slabe ale acestora și documentează domeniile în care aveți un avantaj competitiv.

Planul de marketing – Aici prezentați strategia de marketing și promovare a companiei dvs. De asemenea, ar trebui să includeți o listă cu produsele sau serviciile cheie pe care compania dvs. le vinde sau intenționează să le vândă.

Strategia operațională – Aici, vă veți preciza obiectivele pe termen scurt și lung și etapele cheie pentru atingerea lor.

Finanțe – Această secțiune prevede situațiile de venit ale companiei dvs., bilanțurile și situațiile fluxurilor de numerar pentru următorii cinci ani.

Echipa de management – În această secțiune, veți furniza bios-ul fondatorilor și angajaților cheie.

Apendice – În sfârșit, veți include orice informații suplimentare care acceptă restul planului de afaceri, cum ar fi listele de clienți, proiectele magazinelor sau acordurile angajaților.

Beneficiile creării unui plan de afaceri

Există multiple avantaje ale creării unui plan de afaceri. Acestea sunt cele cheie.

1. Înțelegerea pieței tale

Crearea planului de afaceri vă obligă să vă înțelegeți cu adevărat piața. În cercetarea industriei, clienților și concurenței, vă veți diagnostica pe deplin piața. În mod ideal, această cercetare de piață vă va avertiza asupra tendințelor și oportunităților pe care le puteți viza pe care concurenții le ignoră.

2. Atragerea finanțării

Un plan de afaceri este un instrument vital pentru a atrage finanțarea de la investitori sau creditori. Atât investitorii cât și creditorii vor să vadă un plan de afaceri bine motivat. Un astfel de plan conferă companiei dvs. credibilitate și permite investitorului să își evalueze potențialul randament al investiției.

3. Urmărirea progresului afacerii dvs.

La crearea planului dvs., veți identifica repere și obiective și obiective financiare pentru compania dvs. Cu o planificare de afaceri adecvată, obțineți un ghid care vă va ajuta să urmăriți progresul afacerii. Revizuiți planul de afaceri lunar sau cel puțin anual, pentru a urmări progresul dvs. și / sau modificați-l.

4. Atragerea de suporteri pentru cauza ta

Planul de afaceri potrivit poate determina angajații, partenerii, consilierii sau alții să se alăture companiei tale. Dacă puteți prezenta o viziune inspirațională în planul dvs., nu există limite la ceea ce puteți realiza.

Sfaturi pentru a crea cele mai convingătoare planuri de afaceri

Iată câteva sfaturi pentru crearea unui plan de afaceri excelent:

Nu vă opriți din cercetare. Cercetarea industriei, clienților și concurenților vă poate face un adevărat expert pe piața dvs. Perspectiva pe care o obțineți vă poate permite să deveniți un jucător proeminent în nișa dvs.

Creați un model financiar realist. Modelul financiar potrivit vă va permite să testați diferite ipoteze. De exemplu, puteți vedea implicațiile creșterii cu 10% față de o rată de 20%. Încercați să vă înrădăcinați ipotezele în realitate pe cât posibil. De exemplu, dacă nicio companie nu a înregistrat venituri de 1 miliard de dolari într-un an, nu pretindeți că veți fi primul.

Documentați-vă reperele. Stabiliți repere trimestriale pentru primul an și apoi repere anuale pentru următorii patru ani. Reperele pot atinge obiectivele de vânzare, lansarea de noi produse sau locații, angajarea oamenilor cheie etc. 

Nu încercați să răspundeți la toate întrebările imaginabile din planul de afaceri. Planul dvs. de afaceri ar trebui să aibă 15 – 20 de pagini și să răspundă la majoritatea întrebărilor. Dar înainte de a vă acorda finanțarea, investitorii și creditorii vor dori să se întâlnească cu dvs. În timpul acestor întâlniri, veți avea ocazia să răspundeți la orice întrebări suplimentare.

Indiferent dacă căutați finanțare de la bănci, fonduri euopene, investitori sau firme de capital de risc, vă veți trimite planul de afaceri. Dacă destinatarul refuză cererea dvs. de finanțare, solicitați-i feedback despre motivul pentru care a făcut acest lucru. Dacă auziți tot timpul același răspuns, modificați-vă strategia și / sau planul de afaceri pentru a respecta dorințele acestor investitori.

Un plan de afaceri convingător vă poate ajuta să ridicați capitalul de creștere de care aveți nevoie și vă pot pune pe drumul cel bun pentru a construi o companie de mare succes. Indiferent dacă sunteți o companie startup sau deja stabilită, creați sau revizuiți planul de afaceri astăzi.

Sursa: FonduriIMM.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/updigital/ghidul-complet-pentru-crearea-planului-de-afaceri