Alegerea ramelor de ochelari pentru copii, recomandări direct de la experți

BUCURESTI - 29 noiembrie 2021

Comunicat tip Produse / Servicii in Sanatate

Atunci când vederea copiilor este deficitară, medicii oftalmologi pediatri recomandă tratamente prin lentile pentru corectarea problemelor vizuale ale acestora. Alegrea ochelarilor necesită o atenție sporită din partea părinților, nu doar la nivel medical, dar mai ales estetic și psihologic.

Ochelaridecopii.ro

Ochelaridecopii.ro

Din teama de a nu fi respinși de ceilalți copii, aceștia au ca reacție generală respingerea ochelarilor. Datorita de a-i convinge de importanța purtării lor revine atât părinților, cât și medicului de profil. Practic aceștia trebuie să înțeleagă că astfel vor vedea lumea înconjurătoare mai bine,mai clar.

Rama ochelarilor va trebui aleasă și în funcție de dioptrii, însă acesta este doar un aspect de avut în vedere. Experții Ochelaridecopii.ro ies în întâmpinarea părinților cu recomandări vizavi de alegerea unor rame ochelari fetite, respectiv băieți, pentru ca această sarcină să fie mai simplă.

Recomandări pentru alegerea unei rame de ochelari corespunzătoare

Înainte de toate se va avea în vedere prescripția dioptriilor, pentru ca mai departe să se țină cont și de aspecte precum:

*fizionomia feței copilului pentru adaptarea ramei la aceasta

*capacitatea de a preveni strabismul sau alte astfel de afecțiuni oculare

*respectarea unei distanțe minime între cornee și suprafața interioară a lentilei pentru ca vederea să fie corectă (denumită și distanță vertex)

*situația în care piramida nazală nu este suficient dezvoltată

*încadrarea trebuie să lase lentilele pe întreaga suprafață a ochiului, astfel ca privirea să fie mereu prin lentile și nu prin laterale, deasupra, etc.

Ramele de ochelari pentru copii vor fi diferite față de cele ale adulților pentru că dimensiunile cranio-faciale sunt cu totul altele, deci achiziționarea unui model din categoria celor mari este exclusă. În orice caz, magazinul online ochelaridecopii.ro se adresează special copiilor și adolescenților, deci toate categoriile disponibile aici sunt opțiuni posibile. Toate denotă grija specialiștilor pentur sănătatea ochilor celor mici.

Din numeroasele modele de pe site, structurate în rame pentru fetițe, rame pentru băieți și rame pentru sportivi, respectiv pentru copiii cu o viață foarte activă, fiecare va găsi ceva potrivit nevoilor copilului său.

Iată care sunt caracteristicile la care orice părinte ar trebui să se raporteze înainte de a cumpăra o ramă de ochelari pentru copilul său:

*șaua/puntea nazală

*lungimea brațelor ramei

*materialul ramei

*mărimea anourilor.

De exemplu, lungimea brațelor reprezintă un parametru cheie privind o poziționare optimă a ramei pe față. Nu trebuie să fie nici prea lungi (ar aluneca de pe nas), dar nici prea scurte (lentilele ar intra în contact cu genele). Mai mult decât atât. Sunt preferate suprafețele curbate, dar care nu deformează brațul prin ajustare.

De altfel și materialul ramei este un subiect destul de controversat. Fiecare însă prezintă proprietăți diferite, motiv pentru care anumite modele sunt recomandate doar pentru anumite vârste. De exemplu, pentru copiii care au peste 6 ani sunt ideale ramele mai flexibile, de preferat care nu au părți metalice, mai ales în cazul celor care practică și diverse sporturi. Totul despre despre confortul micuților la purtare.

Astfel de repere vor face alegerea ramelor pentru copii o misiune mult mai simplă pentru părinți. Variante numeroase vor regăsi aceștia la costuri echilibrate pe ochelaridecopii.ro.