Barele transversale si caracteristicile importante pe care trebuie sa le indeplineasca

BUCURESTI - 18 ianuarie 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto

Atat amatorii de calatorii, cat si cei care parcurg deseori distante mari pot profita din plin de avantajele pe care le aduc barele transversale. Sunt ideale pentru a monta pe masina cutii de portbagaj, suportul de schiuri, bicicleta, etc.

Tuning-car.ro

Tuning-car.ro

Cand interesul este de a realiza o astfel de achizitie, Tuning-car vine cu solutia potrivita. In cadrul magazinului online regasesc cei interesati o gama variata de bare transversale, dar si longitudinale dintre care pot alege. In functie de modelul masinii pe care il conduceti, dar si de bugetul pe care il aveti la dispozitie, puteti face alegerea care sa transforme calatoriile si plimbarile in experiente mai sigure, mai usoare.

Alegerea unor bare transversale potrivite, mai usoara cu Tuning-car

Trebuie avut in vedere ca nu orice tip de bara va fi potrivit pe orice autoturism. Din acest motiv, este necesara verificarea modului de prindere de pe plafonul acesteia si tipul kitului de montare din dotarea produsului. 

La un simplu search online veti descoperi ca exista sisteme cu trei tipuri de prindere, dupa cum urmeaza: cu prindere pe barele longitudinale daca acestea exista deja in dotarea masinii, direct pe plafon sau cu ancorare suplimentara pe zona de inchidere a usii.

Pentru a avea siguranta calitatii, dar si a diversitatii, rasfoiti modelele disponibile pe Tuning-car.ro. Iata care sunt recomandarile specialistilor cand vine vorba despre selectarea barelor corespunzatoare.

Dimensiunea

In ceea ce priveste alegerea unor dimensiuni adecvate, recomandarea expertilor este sa tineti cont de distanta dintre elementele de prindere de portbagaj. Este un prim pas in alegerea unor bare compatibile cu masina detinuta.

Procesul de montare/ demontare

Conteaza foarte mult usurinta cu care se pot monta si demonta barele, mai ales daca situatiile vor presupune detasarea lor frecventa. Atunci cand circulati fara incarcatura este preferat sa le demontati pentru a economisi combustibil, cu toate ca nu este vorba despre un consum sesizabil de carburant.

Protectiile de cauciuc

Nu este un criteriu decisiv, insa este ideal ca barele transversale sa fie acoperite pe cat posibil cu material cauciucat. In acest mod, veti evita frecarea dintre metal si metal, care va rezulta in zgarieturi, zgomot, dar si risc de accidentare. Barele protejate astfel vor dicta si o durata mai mare de viata a sistemului.

Viteza maxima admisa

Acestea pot sa opuna rezistenta in timpul mersului, indeosebi daca poarta incarcaturi precum biciclete, cutii tip portbagaj. In orice caz, producatorii testeaza astfel de parametrii inainte de a scoate produsele pe piata.

Distanta dintre bare si plafonul masinii

Montarea cat mai apropiata a barelor transversale de plafonul masinii favorizeaza o turbulente aerodinamice mai mici. Desigur, masinile cu trapa sau cu plafonul retractabil nu permit montarea unor astfel de bare.

Astfel de criterii trebuie avute in vedere cand vine vorba despre alegerea unor bare transversale adecvate. Cei interesati pot afla mai multe despre modelele disponibile, caracteristicile acestora si preturile la care se pot achizitiona direct pe site-ul tuning-car.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/updigital1/barele-transversale-si-caracteristicile-importante-pe-care-trebuie-sa-le-indeplineasca