Ce este certificatul FSC si cum il poti obtine mai rapid?

BUCURESTI - 17 decembrie 2021

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri

Oricine activeaza intr-o afacere ce implica material lemnos in orice stadiu, de la plantare la produs final, trebuie sa stie despre certificatul FSC. Scopul maret al acestuia este de a se asigura ca padurile din toata lumea sunt gestionate responsabil, fiind si motivul pentru care se deruleaza produsul de certificare specific.

certificat fsc

certificat fsc

Cand vine vorba despre obtinerea unui certificat FSC, multi se poticnesc pentru ca nu stiu cum anume trebuie sa procedeze in acest sens. Vestea buna este ca lucrurile pot fi usor rezolvate cu ajutorul unor firme de consultanta FSC specializate precum ISOGOLD CONSULT SRL.

Sa intelegem ce este certificarea FSC

Prin certificare FSC se intelege grija manifestata fata de paduri prin ingriirea lor, dar si respectarea celor care se bazeaza pe acestea, oferind protectia cuvenita atat plantelor si animalelor in specii variate, cat si prin asigurarea drepturilor popoarelor indigene. Se urmareste, de asemenea, siguranta lucratorilor forestieri, dar nu numai. Specialistii in domeniu va pot oferi mai multe detalii in acest sens.

Pe scurt, un certificat FSC constituie un instrument voluntar, prin care demonstram ca ne pasa de paduri si vietatile din acestea, in intreaga lume. Certificarea este bazata pe piata, fiind un instrument verificat inca de la originea padurilor, prin lantul de aprovizionare.

Obtinerea certificatului FSC prin consultanta de specialitate

Pentru ca procesul de obtinere a acestui certiifcat sa fie mai simplu, cei mai multi se bazeaza astazi pe serviciile de consultanta oferite de firme de profil precum cea anterior mentionata. In atentia publicului interesat este adus faptul ca doar proprietarul, respectiv administratorul de padure sau producatorul din industria lemnului si a celulozei poate solicita demararea procesului de certificare. Acest act voluntar nu constituie altceva decat evaluarea manierei in care o padure este exploatata si administrata, prin raportare la standardul FSC.

Totul incepe cu certificarea FSC a factorilor implicati in procesul de transformare a materialului lemnos, din stadiul de plantare al copacilor. Numai astfel producatorul final se poate certifica FSC. Este vorba aici de producatori de case din lemn, mobila, scari din lemn, hartie, peleti, ambalaje, celuloza si lista continua.

Aici este momentul in care interventia expertilor in obtinerea certificarii FSC este binevenita. Prin consultanta oferita, intocmirea documentatiei necesare pentru a obtine certificarea FSC este mai usoara, iar procesul mai eficient.

Avantajele certificarii FSC si etichetele FSC

Ce avantaje au cei ce detin un certificat FSC? Aspectul principal este protectia fata de paduri si speciile de animale si plante din acestea. Manifesta totodata si grija fata de un management responsabil al padurilor. Acesta din urma este denotata si de consumatori, cei care cumpara produse de au o astfel de certificare.

Cei care achizitioneaza produse ce au eticheta FSC au siguranta ca investesc in produse ce nu au defavorizat padurile, respectiv pe cei care se bazeaza pe ele. Exista 3 astfel de etichete.

Eticheta FSC 100% spune despre produsul pe care il completeaza ca materialele folosite in confectionarea lui, respectiv o parte din acestea, provin din surse sigure, adica din paduri certificate ce indeplinesc standardul riguros FSC.

Eticheta FSC Reciclat se atribuie produselor cu material complet reciclat, acesta fiind recuperat post sau pre consum.

Eticheta FSC Mix este pusa produselor care sunt fabricate dintr-un amestec de materiale rezultate din paduri certificate FSC. Aceste materiale sunt reciclate sau din lemn controlat FSC. Ideea este de a atenua riscul comercializarii de men din defrisari si astfel de sursa care sunt inacceptabile.

Iata care sunt principalele aspecte pe care trebuie sa le cunoasca cei ce lucreaza cu material lemnos, indiferent de stadiul de prelucrare al acestuia. Mai multe despre certificatul FSC si serviciile de consultanta pe care le ofera specialistii se regasesc pe site-ul ISOGOLDCONSULT.ro.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/updigital1/ce-este-certificatul-fsc-si-cum-il-poti-obtine-mai-rapid