Sigurantele automate, o alegere mai sigura si durabila

BUCURESTI - 23 mai 2022

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

In cadrul tablourilor electrice din locuinte exista sigurante, cele care protejeaza circuitele electrice de scurtcircuite si de suprasarcini. Pentru a putea avea protectia necesara, este ideala alegerea sigurantelor electrice in raport cu puterea pe care o are curentul din circuite, respectiv dupa tipul conductorilor care se folosesc.

DiversMarket.ro

DiversMarket.ro

Atunci cand un numar prea mare de consumatori de energie electrica este conectat odata, exista sanse de scurtcircuit. Asta inseamna ca vor sari sigurantele, dupa cum este exprimarea in randul romanilor. Este un lucru bun intrucat inseamna ca protejeaza locuinta de pericole. Desigur, asta se intampla in cazul sigurantelor conventionale. Cand vine vorba despre sigurante automate, modul in care se desfasoara lucrurile difera, insa au acelasi rezultat. Este ideala montarea unor sigurante calitative, indiferent de tipul aparaturii existente in locuinta (masina de spalat, cuptor electric, cuptoru cu microunde, aparat de aer conditionat, etc.)

Sigurantele automate, o alegere inspirata in domeniul casnic

Sigurantele automate sunt cel mai frecvent folosite astazi. De fapt in randul locuintelor acestea sunt cele ce alcatuiesc tablourile electrice. Astfel de versiiuni moderne a sigurantelor fuzibile se gasesc in magazine de profil precum Divers Market la preturi rezonabile. Avantajele de care vin insotite sunt numeroase.

Spre deosebire de varianta clasica, acestea nu mai necesita insurubare si desurubate atunci cand are loc o pana de curent. Confortul pe care il ofera in cazuri ca acestea este unul sporit. Practic nu e necesara alta manevra decat ridicarea butonului specific, al sigurantei care s-a declansat.

Si nivelul de siguranta creste in cazul sigurantelor automate. Este vorba despre principiul dupa care functioneaza. Comutatorul intern se va declansa in mod automat atunci cand exista o supraincalzire sau scurtcircuitare. Actionarea manuala a comutatorului respectiv va reporni curentul. Este vorba despre un grad de risc insemnat redus, intrucat aceste sigurante nu mai topesc elementul fuzibil. Este deci eliminat din start riscul de incendiu.

Oricine va dori sa opteze pentru acest sistem electric modern din doua motive principale:

    Ofera protectie la suprasarcina

Siguranta automata are un rol precis: de a oferi instalatiei electrice protectie in caz de pericolele generate de supraincarcari.

    Asigura protectie la scurtcircuit

Siguranta automata include un disjunctor, al carui functie este de a proteja instalatia electrica in caz de incendiile generate de un scurtcircuit.

Iata deci ca astfel riscul de a incendia locuinta este insemnat minimalizat. Oricine isi doreste un nivel inalt de siguranta al spatiului propriu. Sigurantele automate sunt deci solutia pentru a-i oferi familiei protectia necesara, completand  o instalatiei electrica sigura.

In functie de necesitate, mai multe tipuri de sigurante automate pot fi achizitionate din cadrul unor e-shop-uri specializate precum DiversMarket.ro. Aici cei interesati gasesc intrerupatoare automate monopolare, bipolare, tripolare, diferentiale, cu declansator de tensiune minima. Un electrician autorizat este cel mai in masura sa recomandate tipul potrivit pentru fiecare instalatie electrica, respectiv sa se ocupe de montarea lor.

In functie de fiecare locuinta, cei interesati poti comanda sigurante automate de calitate, la preturi rezonabile, din cadrul magazinului online mai sus mentionat.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/updigital1/sigurantele-automate-o-alegere-mai-sigura-si-durabila