IPIFF5 – “un an de film românesc...”

Constanta - 17 iunie 2010

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Între 30 iunie - 4 iulie 2010 va avea loc la Constanța și Mamaia ediţia a cincea a Festivalului Internațional al Producătorilor de Film Independenți – IPIFF5.
Timp de cinci zile profesioniști, stundenți și cinefili deopotrivă se vor bucura de filme, premii, un training internațional de producție, workshopuri și evenimente speciale.
Organizator al Festivalului este Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România – Patronatul Societăţilor Producătoare din Cinematografie şi Televiziune – UPFAR PSPCT, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

IPIFF5 – “un an de film românesc...”

iunie 2010, București

Festivalul Internațional al Producătorilor de Film Independenți – IPIFF5 este un eveniment internaţional anual care are ca obiectiv principal promovarea filmului românesc, a identității și personalității producătorului de film. IPIFF5 este singurul din România care prezintă publicului întreaga producție națională de filme ieșite în premieră în perioada iulie 2009 – iulie 2010.

În perioada premergătoare festivalului, producători de film independenţi, români şi străini, şcoli de film şi case de producţie din Europa sunt invitaţi să se înscrie în competiția oficială, la concursurile și trainingul internațional de producție, propuse de IPIFF în acest an:
Competiţia Producătorilor de Film, Competiția Școlilor de Film, Concursul ArtOfMagic, Concursul “A Drop of Sea” (one minute shorts), Concursul de Afișe IPIFF 2011, și trainingul Vision Picture U.K. – cu tema “producătorul executiv”. Producătorii români și Jurii specializate vor selecta cele mai bune proiecte care vor fi premiate în cadrul Festivalului.

Zilele Festivalului vor oferi premiere, proiecţii de filme, evenimente speciale, conferinţe de presă şi întâlniri cu regizori, producători şi scenarişti de prestigiu, ateliere şi multe alte evenimente surpriză.

Toate informațiile suplimentare necesare și formularele le puteți găsi pe www.ipiff.ro

Cinefilii sunt îndemnați să își programeze vacanța la mare în 2010 la începutul lunii iulie și să își rezerve din timp abonamentele pentru festival.

Parteneri media: România Liberă, Adevărul, Jurnalul Național, Evenimentul Zilei, Gândul, Cotidianul, Gardianul, Formula AS, Q Magazin, '22', Oblique TV, Șapte Seri, Revista VIP, Radio România.

Despre U.P.F.A.R. / P.S.P.C.T.

IPIFF 5
www.ipiff.ro
www.facebook.com/ipiff
www.twitter.com/ipiff