4 moduri de regandire a spatiilor de birouri ale viitorului, pentru un business sustenabil pe termen lung

BUCURESTI - 18 ianuarie 2022

Comunicat tip General in Arhitectura / Design

Un business sustenabil pe termen lung se concentreaza pe conceptul de “people centricity”. Asta inseamna ca organizatiile incearca sa descopere cat mai exact cum isi doresc oamenii sa lucreze, ce ii inspira si ce ii determina sa isi duca la bun sfarsit activitatile. In contextul actual, nevoile s-au schimbat. Angajatii isi doresc sa aiba parte de masuri de protectie sanitara sporita la birou si sa lucreze in sistem hibrid (cateva zile de acasa, cateva zile de la birou). Iata 4 moduri de regandire a spatiilor de birouri ale viitorului, pentru un business sustenabil pe termen lung.

4 moduri de regandire a spatiilor de birouri ale viitorului, pentru un business sustenabil pe termen lung

4 moduri de regandire a spatiilor de birouri ale viitorului, pentru un business sustenabil pe termen lung

1. Birourile care recreeaza confortul de acasa

Munca remote a avut avantajele si dezavantajele ei. Biroul a ramas insa spatiul care incurajeaza cel mai mult productivitatea si spiritul de lucru in echipa. Prin urmare, una dintre preocuparile companiilor va fi aceea de a le oferi angajatilor confortul de acasa. Dintr-un birou al viitorului destinat unui business sustenabil pe termen lung nu ar trebui sa lipseasca zonele de relaxare, amenajate cu fotolii si canapele, in care angajatii sa se bucure pe deplin de pauzele de lucru. De asemenea, terasele si spatiile verzi in care oamenii sa socializeze vor fi extrem de importante din punct de vedere al “people centricity”. Conceptul va pune accent si pe facilitatile oferite in imprejurimile biroului. Accesul usor la gradinite, scoli sau clinici medicale ii va face pe angajati mai fericiti.

2. Spatii de birouri ce ofera protectie sanitara sporita

Una dintre principalele griji ale angajatilor care vin la birou ramane legata de masurile de protectie sanitare. Prin urmare, facilitatile ce asigura dezinfectarea UV-C, implementarea suprafetelor antibacteriene, precum si sistemele de monitorizare a calitatii aerului, apei si a nivelului de aglomeratie dintr-o cladire vor deveni esentiale in birourile viitorului. 

Acestea sunt doar cateva dintre cele 135 de masuri cuprinse de certificarea  IMMUNE Building Standard™, dezvoltata de un proprietar roman de spatii de birouri. Standardul IMMUNE™ se bazeaza pe o serie vasta de criterii coerente, tehnologii, dispozitive, echipamente specializate, personal dedicat si facilitati noi, care le oferă proprietarilor de clădiri sau companiilor instrumentele necesare pentru monitorizarea si ajustarea starii de sanatate a spatiilor de lucru.

3. Crearea unor spatii de coworking

In noua normalitate, crearea unor spatii de coworking care sa inspire relaxare si siguranta va fi o alta preocupare in dezvoltarea unor afaceri sustenabile. Astfel, vor deveni tot mai populare salile de sedinte de dimensiuni reduse, dar in acelasi timp cochete, care sa incurajeze creativitatea. De asemenea, birourile amenajate in stilul cafenea sau restaurant vor reprezenta spatii hibride, in care angajatii sa isi poata desfasura activitatile intr-o atmosfera cat mai prietenoasa. Si nu in ultimul rand, intimitatea din timpul convorbirilor telefonice sau videoconferintelor le va fi asigurata spatii inchise, precum cabinele telefonice. 

4. Inchirierea de birouri in zone diferite ale orasului

Pentru proiectele pe durata determinata, companiile vor adopta strategia inchirierii de birouri in zone diferite ale orasului. Acestea ii vor atrage pe angajatii de top, datorita accesului facil si conditiilor moderne. Pot fi considerate sedii satelit prin care organizatiile sa isi tina colaboratorii aproape si sa ii ajute sa faca mai usor tranzitia de la munca remote la cea in locatii sigure din punct de vedere sanitar. Aceste spatii pot fi folosite si ca birouri virtuale, in care companiile si angajatii lor sa poata avea acces periodic la facilitati precum sali de sedinta, receptie sau adresa de corespondenta la o locatie premium. 

Acestea sunt modurile de regandire a spatiilor de birouri ale viitorului prin care businessurile vor avea numai de castigat la capitolul sustenabilitate.  

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/upswing/4-moduri-de-regandire-a-spatiilor-de-birouri-ale-viitorului-pentru-un-business-sustenabil-pe-termen-lung