Cum să alegi creditul de investiții potrivit pentru afacerea ta

BUCURESTI - 3 ianuarie 2022

Comunicat tip General in Afaceri

Pentru a ține pasul cu cele mai noi trenduri și tehnologii, este necesar să investești constant în afacerea ta. Fie că este vorba de un utilaj nou, de un software sau de o nouă locație mai spațioasă, aceste investiții presupun și o serie de cheltuieli considerabile. O modalitate sigură și rapidă, care le vine în ajutor antreprenorilor, este creditul de investiții pentru companii.

Cum să alegi creditul de investiții potrivit pentru afacerea ta

Cum să alegi creditul de investiții potrivit pentru afacerea ta

Ce este un credit de investiții pentru companii?

Creditul de investiții este un împrumut pe termen mediu sau lung. Cu un astfel de împrumut, de tipul credit de investitii companii, îți poți extinde sau îmbunătăți businessul prin achiziționarea de active fixe. Câteva exemple de astfel de active sunt: proprietăți, mașini pentru firmă, echipamente, utilaje. Totodată, cu un credit de investiții poți finanța un nou proiect pe care îl ai în minte pentru afacerea ta sau chiar renovarea clădirii în care îți desfășori activitatea.

Adesea, aceste credite sunt făcute pe baza unei analize amănunțite a proiectului propus pentru investiție. În funcție de fezabilitatea proiectului și de capacitatea sa de a aduce afacerii tale un randament suplimentar, va fi stabilită valoarea investiției. În ceea ce privește această analiză, nu trebuie să-ți faci griji. Majoritatea furnizorilor de servicii bancare oferă audit specializat și consultanță, pentru a te ajuta să obții cea mai potrivită formă de finanțare. 

Tipuri de credite pentru companii

În funcție de suma dorită, de perioada de aprobare a creditului și de complexitatea investiției, există mai multe tipuri de credite pentru afaceri. Iată care sunt principalele opțiuni pe care le ai:

Credit online pentru afaceri IMM – acest credit este ideal pentru investiții rapide. Aplici direct online, fără a avea neapărat un cont bancar deschis. Se aprobă în doar 24 de ore de la aplicare, iar suma maximă pe care o poți împrumuta este de 95.000 RON.  Perioada maximă de creditare este de 24 de luni, iar plata poate fi efectuată în rate egale. 

Credit fără garanții – o altă soluție rapidă și flexibilă de finanțare pentru afacerea ta este creditul fără garanții. Poți împrumuta o sumă de până la 120.000 RON, fără a oferi garanții materiale. Termenul de aprobare este de 48 ore, iar perioada maximă de creditare este de 24 luni. Un mare avantaj al acestui tip de credit este că graficul de rambursare poate fi construit într-o manieră flexibilă.

Credit de investiții – Acest credit de investiții este destinat proiectelor semnificative (achiziționarea unei clădiri, construirea unui imobil etc.). Deoarece suma împrumutată depinde de valoarea proiectului, nu există o limită maximă de împrumut. Și în cazul acestui credit, graficul de rambursare este flexibil și personalizat.

Credit pentru dezvoltări imobiliare – Dacă vrei să investești într-un proiect imobiliar, atunci acest tip de credit este ideal. Creditul se acordă pe întreaga perioadă a dezvoltării și vânzării proiectului imobiliar finanțat. Finanțarea se face pe etape, iar rambursarea capitalului se efectuează după vânzarea proiectului final. 

Linie de credit – Dacă ai rămas fără resurse materiale pentru a-ți plăti furnizorii, salariile sau datoriile, atunci acest credit este o soluție simplă și rapidă. Acesta este garantat cu ipoteca imobiliară și poate fi efectuat pe o perioadă de 12 luni (cu posibilitate de prelungire la maturitate). Dobânda este percepută doar pentru suma utilizată, nu pentru cea limită. 

Care sunt beneficiile unui credit de investiții?

Pe lângă libertatea de a-ți pune în practică toate proiectele și de a-ți extinde și dezvolta afacerea, un credit de investiții pentru companii vine la pachet și cu alte beneficii:

Utilizare în scopuri multiple – cu un astfel de credit, ai libertatea de a alege scopul pentru care vrei să-l utilizezi. Fiecare afacere are nevoi diferite, în momente diferite, iar acest credit nu te limitează doar la o singură opțiune. De exemplu, poți alege să-ți cumperi un nou imobil, să construiești o clădire sau pur și simplu să achiziționezi echipamente și utilaje. 

Flexibilitatea ratelor și a dobânzilor – în funcție de nevoile afacerii, poți alege tipul de credit care se pliază perfect din punct de vedere al mixului de rate, dobânzi și garanții acceptate. Astfel, grija că trebuie să dispui deja de un capital pentru a apela la un credit de investiții este eliminată de pe lista ta de preocupări.

Consultanță profesională – decizia de a face un credit de investiții pentru afacerea ta este foarte importantă. De aceea, atunci când apelezi la un furnizor de servicii bancare, vei beneficia de consultanță profesională, oferită de o echipă de experți în investiții.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/upswing/cum-sa-alegi-creditul-de-investitii-potrivit-pentru-afacerea-ta