ROMA CULT FEST - Festival de arta, cultura si traditii rome / Concert extraordinar Damian & Brothers

BUCURESTI - 10 noiembrie 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Secretariatul General al Guvernului incheie programul S.P.E.R. 2009 cu ROMA CULT FEST – FESTIVALUL DE ARTA, CULTURA SI TRADITII ROME.
Sambata, 14 noiembrie, intre orele 11.00 si 21.00, publicul larg este invitat la Palatul Copiilor pentru a face cunostinta cu arta si traditia roma. Seara se incheie cu un CONCERT EXTRAORDINAR DAMIAN & BROTHERS

ROMA CULT FEST - Festival de arta, cultura si traditii rome / Concert extraordinar Damian & Brothers

Pe parcursul intregii zile, vor fi deschise expozitia de fotografie cu tema anti-discriminare si targul mestesugarilor romi – aurari, argintari, lingurari si pielari.

Intre orele 11.30 si 17.00, invitam cinefilii sa vizioneze filme cu si despre romi: Dureri ascunse un film realizat de Michelle Kelso despre Holocaustul romilor, Azi eram frumoasa, juna – film in regia Alexandrei Gulea care exploreaza transpunerea credintelor si superstitiilor in muzica romani, Blestemul ariciului de Dumitru Budrala, Mamaliga te asteapta regizat de Laurentiu Calciu care prezinta supravietuirea unor familii de romi extrem de sarace, si Barhtalo! in regia lui Robert Lakatos - film artistic documentar care urmareste calatoria a doua personaje prin Romania, Ungaria, Austria si Egipt.

Momentele artistice vor fi prezentate publicului de catre gazdele evenimentului care vor avea si un cadou-surpriza pentru vizitatori si participanti. ”Bucatarii festivalului” vor astepta publicul cu mancare traditionala roma, turta dulce si ciubuc.

Ziua se va incheia cu un concert extraordinar Damian & Brothers care va incepe la ora 20.00. Dupa concertele de la Arenele Romane si Sala Palatului de anul trecut, Damian Draghici, castigator al unui premiu Grammy in 2006, alaturi de trupa sa de muzica traditionala gipsy, revine in Romania pentru a canta in cadrul programului S.P.E.R. Este recunoscut pentru implicarea sa in promovarea proiectelor adresate etniei rome, motiv pentru care, in anul 2007, a fost desemnat Ambasador al Anului Egalitatii de Sanse. Concertul se va deschide cu trupa de lautari Cali.
Intrarea la eveniment este libera.

Partenerii media ai evenimentului sunt: Academia Catavencu, Realitatea.net, Port.ro, Metropotam.ro, 24FUN, Hotnews – WebPR si Radio Guerrilla.

Programul S.P.E.R. - Stop Prejudecatilor despre Etnia Roma, care a debutat in mai 2007, este implementat de Secretariatul General al Guvernului prin fonduri PHARE si are ca beneficiar Agentia Nationala pentru Romi. S.P.E.R. este prima campanie nationala de informare si combatere a prejudecatilor structurale privind romii, initiata de Guvernul Romaniei. Aflata la cea de-a doua editie, in 2009, platforma S.P.E.R. are ca grupuri tinta atat populatia majoritara, cat si cetatenii de etnie roma.

Despre URMA

www.sper.org.ro
Pentru mai multe informatii, vizitati www.sper.org.ro sau contactati:
Christina Costa – 0729 038 937, Marta Banescu – 0723 529 460, sper@ldk.ro
Pentru informatii si sesizari despre programele PHARE, contactati cfcu.phare@mfinante.ro

marta_banescu@yahoo.com