Filip Florian la Cultura a la Kiki

BUCURESTI - 28 februarie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Filip Florian, primul scriitor roman care are sansa sa se imbogateasca din drepturile de autor, este invitatul emisiunii transmisa on-line 'Cultura a la Kiki', difuzata pe www.kikivasilescu.ro

Filip Florian, autorul romanelor 'Degete mici' si 'Baiuteii' (Editura Polirom), este invitatul episodului 19 al 'Culturii a la Kiki', emisiune online de cultura difuzata in fiecare luni la www.kikivasilescu.ro.

Filip Florian dezvaluie lipsa de flexibilitate a editurilor romanesti, desi, afirma el, 'a venit si timpul literaturii romane contemporane'. In viziunea lui Filip Florian, reteta succesului este norocul: norocul de a face parte sau nu dintr-o literatura care ajunge sa fie la moda pe piata de carte. A fost vremea sud-americanilor, a indienilor, a asiaticilor. De curand, literatura balcanica 'e pe val', crede Filip Florian.

Romanul 'Degete mici' a fost contractat de catre editura americana Harcourt pentru programul sau editorial din 2008. Drepturile de autor cumparate sunt pentru toate tarile lumii, cu exceptia Germaniei si Ungariei (tari pentru care dreptul de traducere al romanului a fost deja achizitionat), iar procentul semnificativ din veniturile din vanzari (12,5%) rezervat lui Filip Florian deschide calea aparitiei primului scriitor profesionist din Romania de dupa '89, adica a unui autor care sa se intretina exclusiv din propriile productii literare.

Despre Urzica

'Cultura a la Kiki' este o emisiune saptamanala transmisa on-line. Poate fi preluata fara restrictii de copyright de orice website.
Kiki Vasilescu
kiki.vasilescu@gmail.com