Liiceanu e comparat cu un manelist incult

BUCURESTI - 30 iulie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Scriitorul Kiki Vasilescu, moderatorul primei emisiuni culturale difuzate exclusiv pe internet din Romania, compara exercitiul de admiratie al lui Liiceanu pentru BMW-ul personal cu reflexul badaranesc al incultilor nou imbogatiti.

In ziarul Cotidianul din 2 iunie 2007 a fost publicat un drept la replica al lui Gabriel Liiceanu la articolul 'Masinile surpriza ale intelectualilor de elita', sub titlul 'Liiceanu la volan: elogiu lui Siegfried'. Textul a trecut, la vremea respectiva, nebagat in seama (cu exceptia unor remarci caustice ale lui Mircea Badea in emisiunea 'In gura presei').

Kiki Vasilescu compara reactia de infatuare si admiratie a lui Liiceanu fata de masina personala cu aceea pe care un emigrant roman in Spania o are fata de Audi-ul personal. Filmul de un prost gust desavarsit, produs chiar de emigrant, a constituit deliciul vizitatorlori site-ului www.youtube.com de mai bine de un an, depasind 90.000 de vizionari.

Lipsit de prejudecati si de tabuuri, Kiki Vasilescu analizeaza textul lui Liiceanu. Folosindu-se de filmul de pe youtube.com, pe care il utilizeaza drept prototip al prostului gust needucat, Kiki Vasilescu identifica o similaritate socanta si ingrijoratoare intre reactia lui Liiceanu si felul in care mitocanii post decembristi inteleg sa isi construiasca sistemul de valori.

Concluzia emisiunii acide este mai contondenta decat intregul discurs cu privire la exercitiile de admiratie ale lui Liiceanu fata de masina proprie: Kiki Vasilescu ridica un semn de intrebare inocent dar teribil cu privire la elita culturala de dupa 89 si la valorile pe care aceasta le-a adoptat pe ascuns, valori care se dovedesc a fi in totala contradictie cu profetiile livrate zilnic audientei lor.

Despre Urzica

'Cultura a la Kiki' este o emisiune saptamanala transmisa on-line. Poate fi preluata fara restrictii de copyright de orice website de la adresa www.kikivasilescu.ro sau urzica.tv.
Kiki Vasilescu
kiki.vasilescu@gmail.com