UTI Grup a obținut certificarea ISO 37001, standardul internațional de combatere a corupției

BUCURESTI - 16 octombrie 2018

Comunicat tip General in Banci / Asigurari, IT&C, Tehnologie

UTI Grup este prima companie cu capital românesc care obține certificarea ISO 37001, ce confirmă că sistemul de management al companie este conceput pentru a preveni corupția în practicile de afaceri. Certificarea a fost acordată de organismul de certificare internațional PECB (Canada).

conformitate, etica in afaceri

conformitate, etica in afaceri

 „Această certificare confirmă angajamentul nostru față de etica în afaceri și validează eforturile considerabile făcute la nivel intern de a implementa și mai ales de a respecta valori etice și proceduri interne de conformitate aliniate celor mai ridicate standarde internaționale. Este, de asemenea, un semn clar pentru potențialii investitori, autoritățile de reglementare și partenerii de afaceri că acordăm o atenție deosebită culturii eticii în afaceri și responsabilității corporatiste".  

Răzvan Petrescu, Președinte al Consiliului de Administrație al UTI Grup.

UTI Grup și companiile afiliate, UTI Servicii și Mentenanță SA, UTI Facility Management SA și UTI Parking and Hotel Management SRL, au parcurs cu succes etapele unui amplu proces de audit care a analizat  sistemul de monitorizare și prevenire a incidentelor de mită și corupție implementat de UTI pe baza standardului internațional de management ISO 37001. Sistemul de management al riscurilor asociate corupției a fost integrat în procesele organizației și a completat politica de etică și conformitate, codul de conduită, precum și procedurile și instrucțiunile interne privind etica în afaceri, prevenirea corupției și bunele practici concurențiale pe care compania le avea deja.

Auditul de evaluare a conformității cu standardul ISO 37001 a confirmat că riscurile de corupție au fost identificate și analizate și că programul de conformitate și etică în afaceri al UTI este conceput pentru a limita și preveni riscurile asociate corupției, în acord cu practicile internaționale (Foreign Corrupt Practices Act - FCPA). Auditul a fost realizat de PECB Europe, o companie internațională independentă, acreditată de International Accreditation Service Inc (SUA), și a fost condus de către unul dintre experții internaționali care au contribuit la elaborarea și publicarea standardului de certificare anti-mită.

Punctele forte evidențiate de audit includ angajamentul managementului și al acționarilor de a menține și consolida o cultură etică în cadrul companiei, procedurile bine adaptate riscurilor și implicarea directă a angajaților în respectarea standardelor, a prevederilor legale și a reglementărilor interne.  

Pe parcursul auditului și în etapele premergătoare acestuia, UTI a beneficiat de consultanță de specialitate din partea casei de avocatură Baker Mckenzie (SUA – biroul din New York) și a echipei Integrity Solutions (România).

Despre UTI GRUP

UTI Grup este o campanie cu capital românesc, fondată în 1990, organizată la nivel operațional pe cinci linii de business: sisteme de securitate, tehnologia informației şi comunicații, sisteme inteligente de transport, construcții şi facility management. UTI este una dintre cele mai importante și inovative companii din România, dezvoltând soluții și proiecte de anvergură.