Ski in Bulgaria - unde mergem?

BUCURESTI - 23 septembrie 2013

Comunicat tip General in Turism

Live site

Prin ce se deosebesc statiunile de ski din Bulgaria de restul statiunilor cu acelasi profil din regiune? Ce te face sa alegi Bansko, Borovets sau Pamporovo? Prin ce ies ele in evidenta?

Bansko - Borovets - Pamporovo

Bansko - Borovets - Pamporovo

Orasul Bansko este situat in apropierea raului Glazne (afluentul raului Mesta), in partea nord-estica a muntelui Pirin, chiar sub cea mai inalta si mai frumoasa parte a muntelui. Numele orasului Bansko vine de la vechiul cuvant bulgaresc “ban” care inseamna “stapan”. Este situat la 160 km de capitala Sofia si la numai 6 km de Razlog. Gratie facilitatilor excelente pentru ski combinate cu arhitectura unica a orasului, Bansko s-a transformat intr-una dintre destinatiile favorite pentru ski si snowboard. Orasul Bansko este situat la 925 m altitudine, iar zona de ski se intinde intre 2.000 si 2.600 m altitudine. Muntele Pirin are un character predominant alpin, iar varful cel mai inalt este Vihren – 2914m. Chiar vis-à-vis de telecabina se dezvolta o statiune noua, cu hoteluri luxoase si apartamente de vacanta.

Bansko – este cu siguranta cea mai noua aparitie, o statiune care s-a transformat dintr-un sat de munte intr-o statiune moderna de ski, cosmopolita si plina de atractii pentru clientii de toate varstele.

Daca acum cativa ani – Bansko semana cu un santier in toata regula, acum hotelurile noi si moderne astepta clientii cu portile deschise.

Caracteristicile statiunii Bansko sunt:

-          Partia excelenta, cu grade diferite de dificultate ce se intinde pe ~ 60 km;

-          Gondola ultra rapida – in cateva minute ajungi la partiile de ski;

-          Hotelurile noi cu un grad de confort ridicat, majoritatea avand piscina interioara, centru SPA, locuri de joaca pentru copii, garderoba pentru ski si transfer gratuit la Gondola;

-          Restaurante traditionale (mehana). Cel mai celebru dintre ele – Molerite – are portile deschise calatorilor inca din anul 1792. Merita sa incercati bunatatile din acest restaurant.

-          Magazine modern, amplasate in zona centrala a orasului;

-          Tarife deosebit de atractive, in raport cu calitatea oferita.

Toate astea fac din Bansko statiunea de ski preferata de catre clientii romani dar si de catre clientii din Grecia, Rusia, Marea Britanie, Serbia, etc.

Cunoscuta din anul 1896, Borovets este cea mai veche statiune de ski din Bulgaria, fiind astazi una dintre cele mai frumoase din Bulgaria. Este situata pe coastele nordice ale muntilor Mousala, la est de Rila.  Borovets este situata la numai 72 km distanta de Sofia. Din capitala bulgara pleaca un autobuz la fiecare 30 min. catre Samokov, oras situat la numai 12 km distanta de Borovets si legat de acesta prinr-o sosea foarte accesibila.  Asezata la 1390 m altitudine printre padurile de pin (avand cele mai inalte partii la 2600 m), statiunea este locul ideal petru relaxare si recreere. 

Statiunea montana Pamporovo este situata la o altitudine de 1650 m in muntii Rodopi. Clima este caracterizata printr-o iarna blanda, cu o temperatura medie anuala de 5.5oC si 240 de zile insorite pe an, fiind recunoscuta ca cea mai insorita statiune montana din Bulgaria. Muntii Rodopi se bucura de o clima temperata din cauza influentelor mediteraneene, ceea ce presupune o iarna mai lunga, dar blanda.

Statiunea este o locatie foarte potrivita pentru practicarea sporturilor de iarna, fiind ideala pentru schiorii incepatori. Aproape toate partiile pornesc din Varful Snejanka, altitudinea acestora fiind intre 1926 m si 1400 m. Sezonul de schi incepe la inceputul lunii decembrie si dureaza pana la sfarsitul lunii aprilie, stratul de zapada ajungand pana la 2 m. Avantajul statiunii Pamporovo este ca nu s-a inregistrat pericol de avalanse sau de vant puternic, dar si bucataria unica, aerul curat, lipsa poluarii industriale.

Se poate afirma cu tarie ca cele trei statiuni sunt cu adevarat unice, oferind servicii de inalta clasa, fiind printre preferatele clientilor din Romania. Va invitam sa le cunoasteti.

Despre vacanteinbulgaria

S.C. ALTOURS S.R.L. – a fost infiintata in anul 2002 - iar acum - dupa 10 ani de activitate este o agentie de turism respectata atat de catre clienti cat si de catre partenerii sai. Serviciile oferite in cadrul agentiei de turism sunt complete si cuprind, bilete de avion, servicii de cazare pentru clientii business, pachete de servicii turistice interne (litoral, munte, balneoturism, agroturism, pachete culturale), pachete de servicii externe (Bulgaria, Turcia, Grecia, Croatia, etc).