Vel Pitar ajută locuitorii din Răchiteni afectaţi de inundaţii

Iasi - 8 august 2008

Comunicat tip General in Social

Vel Pitar Punct de lucru Iaşi a venit în sprijinul locuitorilor din satul Răchiteni, judeţul Iaşi, afectaţi de inundaţii la sfârşitul lunii iulie. Imediat ce accesul în zonă a fost posibil, oamenii au primit pâine proaspătă de la Vel Pitar.

În data de 28 iulie 2008, locuitorii satului Răchiteni au fost surprinşi de viitura de pe Siret, iar după ce un dig de la Mirceşti a cedat, zona a fost acoperită de ape în mai puţin de o oră. În urma inundaţiilor, casele, anexele şi culturile au fost distruse sau avariate, fiind afectate gospodăriile celor aproape 500 familii din sat.

La începutul acestei săptămâni, reprezentanţi ai Vel Pitar Iaşi au mers în zona afectată şi au împărţit pâine prospătă celor aproximativ 1500 de persoane din satul Răchiteni. “Pâinea cea de toate zilele ne-a fost asigurată şi în aceste zile grele pentru noi, astfel că ţinem să mulţumim pentru spijinul primit de la Vel Pitar”, a declarat parohul satului, Marian Fechete, care a ajutat la distribuirea produselor. Apele s-au retras din zonă, însă efectele viiturii nu sunt acoperite, astfel că locuitorii primesc în continuare ajutoare.

“Suntem solidari cu cei afectaţi de inundaţii şi îi ajutăm să depăşească mai uşor această situaţie dificilă”, a declarat Petru Cumpăt, Director Executiv al Vel Pitar Punct de lucru Iaşi.

Vel Pitar Iaşi este implicat în numeroase acţiuni umanitare derulate în colaborare cu fundaţii şi asociaţii locale, domeniile în care activează fiind cel social şi cel educaţional.
Vel Pitar Iaşi este liderul pieţei de panificaţie în pieţele deservite, fiind prezent atât cu produse de panificaţie locale, cât şi naţionale. Unicitatea punctului de lucru Iaşi în cadrul grupului Vel Pitar rezidă din faptul că este singura locaţie care produce diversele sortimente de biscuiţi şi napolitane comercializate de Vel Pitar în Iaşi şi în toată ţara.

Despre Vel Pitar

Vel Pitar este liderul pietei de panificatie din Romania, avand centre de producti in Bucuresti (2 fabrici) si in 11 judete ale tarii (Valcea, Arges, Cluj, Galati, Iasi, Gorj, Olt, Brasov, Giurgiu, Dambovita si Olt). Actionarul majoritar la Vel Pitar SA este fondul american de investitii Broadhurst Investments Limited, administrat in Romania de New Century Holdings (NCH).

Ramona Sevastre
Coordoantor Relatii Publice
ramona.sevastre@velpitar.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vel-pitar/vel-pitar-ajuta-locuitorii-din-rachiteni-afectati-de-inundatii