Veloteca recomanda: ce trebuie sa stii despre copii si biciclete, partea I

BUCURESTI - 19 ianuarie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in Sport, Turism, Retail

Cum poti pedala cu copii foarte mici... Tabel de dimensiuni, ghid pentru accesorii si echipamente copii. Recomandari de modele, pareri tehnice, sfaturi utile. Gasesti tot ce te intereseaza aici in text, dar si la noi in magazin!

trailer bicicleta copii

trailer bicicleta copii

 Gândeşte-te la expresia pustiului tau cand o sa vada bicicleta primită cadou de Iepuraş sau de Craciun, imaginează-ţi bucuria fetiţei tale la vederea unei biciclete primită de Ziua Copiiilor. De fapt, în lumea celor mici, fiecare zi este ziua lor...  

Catalin Popa - Director Vanzari Veloteca

Cum poti pedala cu copii foarte mici

O poezie… asta înseamnă aventura de a pedala cu bobocii ieșiți la baltă! Un vis împlinit! O amintire de neuitat! Sunt cateva lucruri care trebuie luate in considerare cand pedalam cu copiii foarte mici, care in final iti vor influenta setul perfect de echipamente si accesorii.  Ai cumva de gand sa imparti toate astea cu partenera/ul, vei avea ajutor la luatul de acasa si adusul acasa, cat de departe poti pedala si ce buget ai? Destule intrebari te apasa, hai sa le raspundem pe rand!

 

Scaune: Pentru ture scurte cu un bebelus de 1-3 ani, un scaun de copil montat pe o bicicleta de oras, de munte sau de touring este o solutie foarte convenabila. La magazine gasesti in primul rand scaune de fata, pentru bebelusi, care se monteaza in fata bicicletei pe ghidon. Există modele la preturi intre 170 si 400 de lei, cu tot cu piese de schimb care se vand separat.

a)     Se fixează pe tubul frontal (Handlefix). Utilizare recomandată până la maxim 4 ani. Greutatea maximă suportată: 15 kg. Centură de siguranţă (necesită o singură mână pentru acţionare), suport reglabil pentru picioare. Cadru din plastic (se curăţă ușor), fante mari de aerisire, nu conţine substanţe periculoase. Inserţii de burete lavabil.

b)     Modelele mai sofisticate au centură de siguranţă în cinci puncte (se acţionează cu o singură mână). Suport de picioare cu înălţime reglabilă. Se montează sigur și rapid, cu sistem de prindere rapidă. Montabil pe tijă de ghidon tradiţională. Are si un ghidon cu manșon moale, pentru copii. Inserţii detaşabile din burete ce se pot spăla. Sistem antifurt cu închizătoare.  De la vârsta de 9 luni până la 3 ani (15 kg). Garanţie: 5 ani.

 

Gasesti la noi si scaune de spate, care se monteaza la spatele bicicletei, la preturi cuprinse intre 200 si 420 de lei. Aceste modele suporta greutati de pana la 22 kg, potrivite unor copii de maxim 6 ani… Iata ce specificatii ai:

- Barete de siguranta ajustabile

- Suportul talpilor reglabil pe inaltime

- Cadru comod si ventilat

Daca vei “imparti” scaunul cu jumatatea ta de familie, este de preferat sa cumperi doua suporturi de prindere si sa le monteze fiecare dintre parinti pe bicicleta proprie.

Remorci: Daca te pregatesti sa faci ture mai lungi, remorcile sunt o optiune foarte serioasa, mai ales daca stii pe unde sa gasesti sosele lungi, ne-aglomerate. Acestea ii ofera copilului posibilitatea sa doarma sau sa stea la adapost de soare, vant si ploaie. Mai au si alt avantaj la destinatie: se pot transforma in compartiment de depozitare a bagajelor. Daca vei folosi remorca la transportul copilului la creșă sau grădiniță, și dacă ai două seturi de prindere, câte unul la fiecare bicicletă a părinților, unul poate să ducă remorca cu copilul și să o lase acolo, iar la prânz, la revenire, celălalt partener poate să treacă pe la grădiniță și să ia remorca cu copil spre casă.

Remorcile sunt bune până copilul face 4-5 ani. Apoi va fi prea mare pentru a mai sta acolo înghesuit. Există și modele de remorci care pot transporta doi copii mici.

 

Trailere: O altă opțiune inteligentă pentru turele lungi ar fi sa iei o ‘bicicleta trailer’, care se atașează de bicicleta părintelui/adultului. Acestea sunt de fapt jumătăți de biciciclete, având doar roata de spate cu șa și ghidon fix, care nu permite controlul direcției, la fel ca la bicicletele tandem. Cadrul bicicletei se prinde fix prin țeava lor de cadru de tija de șa de la bicicleta ta. Ele conferă un confort sporit unui copil de 6-7 ani la turele lungi, având o poziție dreaptă și posibilitatea de a pedala, lucru care îți crește și ție randamentul! Un alt avantaj este că bicicleta trailer (semi-bicicleta) poate fi demontată destul de simplu de la bicicleta ta, și mutata la bicicleta soției / sau soțului, după caz. Familiștii cară după ei atât bagajele proprii, cât și bagajele copiilor, așa că fiecare decide ce anume duce. Decizia mai este luată și prin implicarea copilului, care preferă de multe ori să pedaleze cu părintele care îi oferă aventuri mai incitante …

Despre Veloteca

Veloteca este cel mai mare magazin multi-marcă de biciclete din Romania. Numai la noi poţi alege o bicicletă pentru oricare membru al familiei, din cele peste 200 modele expuse in magazin. Un magazin unde poţi găsi biciclete de toate felurile, pentru adulţi sau copii, accesorii, echipamente de oraş, de şosea şi de munte, rastele de biciclete, literatură de specialitate, hărţi sau ghiduri. Aici este disponibil un Centru de Testare biciclete specializat şi un Atelier Service foarte bine dotat.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/veloteca/veloteca-recomanda-ce-trebuie-sa-stii-despre-copii-si-biciclete-partea-i