Când este necesară folia pentru protejarea telefonului mobil?

BUCURESTI - 8 septembrie 2022

Comunicat tip General in Tehnologie

Se constată întotdeauna că rezultatul injecțiilor nu persistă suficient de mult. Așadar, iată câteva sfaturi pentru a le prelungi durata de viață. Telefoanele inteligente reprezintă o achiziție costisitoare și, adesea, un mic ghinion este suficient pentru ca ecranul strălucitor al noului telefon să se spargă în zeci de bucăți. Așa au apărut foliile și husele performante care promit să mențină calitatea și integritatea dispozitivelor mobile. Pe de o parte, husele asigură protecție telefonului în caz de căzături și lovituri, iar foliile sunt vândute ca o modalitate de protejare a ecranului de eventualele deteriorări. În urmă cu câțiva ani, dacă spărgeam sticla telefonului, era posibil să o înlocuim fără să fie necesar să înlocuim tot ecranul, în situația în care ecranul nu a avut de suferit. Cu toate acestea, tehnologia modernă de fabricare a ecranelor utilizează un proces de laminare, astfel încât în prezent nu mai există niciun spațiu între ecran și sticla care îl acoperă. Acest lucru are ca rezultat o calitate mai bună a imaginii, dar înseamnă și că dacă sticla este deteriorată sau crăpată, este necesar să înlocuim întregul ecran.

Ecranele noilor telefoane sunt ultra-performante

Sticla unui ecran de smartphone este incredibil de rezistentă. Gorilla Glass pe telefoanele Android sau Ceramic Shield Glass pe noile iPhone-uri sunt rezistente la zgârieturi și impact. Acest tip de sticlă este atât de dură încât doar mineralele o pot zgâria. Metalele, precum cheile mașinii, nu vor lăsa urme. Pe scara de duritate Mohs, Gorilla Glass Victus se află între 6 și 7, în timp ce oțelul se situează între 4 și 4,5. Asta înseamnă că mineralele dure, precum cuarțul, pot lăsa zgârieturi vizibile pe această sticlă, dar cele mai comune materiale nu ar trebui să lase urme. De-a lungul duratei de viață a telefonului, este foarte probabil să acumulați câteva micro-zgârieturi, dar acestea nu ar trebui să afecteze aspectul imaginilor. De asemenea, producătorii testează riguros smartphone-urile pentru a se asigura că pot suporta abuzuri mai intense, rămânând în continuare funcționale. 

Când este necesară folia pentru protecția ecranului?

Având în vedere performanța noilor ecrane ale smartphone-urilor, am putea spune că nu mai are niciun rost să investim în folii telefoane, pentru că oricum ecranul este mult mai rezistent decât folia. Totuși, există mai multe cazuri în care foliile se vor dovedi indispensabile. Un telefon fără o folie și fără o husă poate face față utilizării de zi cu zi, asta însemnând o utilizare cât de cât atentă. Dar dacă aveți un loc de muncă sau un hobby care vă pune telefonul în situații critice, atunci protecția suplimentară este mai mult decât necesară. Multe persoane trec cu vederea o singură sursă de deteriorare a sticlei, și anume mineralele comune găsite în nisipul de pe plajă sau în traseele de drumeții montane. Dacă nisipul intră în contact cu telefonul, s-ar putea să îi cauzeze zgârieturi majore. Dacă aveți un stil de viață activ și vă place să petreceți timp în aer liber, luați în considerare protejarea telefonului cu o folie de ecran. 

Taguri: folii telefoanevetter
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vetter-ro/cand-este-necesara-folia-pentru-protejarea-telefonului-mobil