Red Lion Controls si conceptul Virtual HMI

Targu Jiu - 24 octombrie 2006

Comunicat tip General in Industrie

Data Station Plus - protocol convertor, data logger si interfata Virtuala Om-Masina (HMI)
Noi controller-e de proces - CSMSTRSX si CSMSTRGT

Red Lion Controls a inceput ca o alta mare firma americana ce activeaza in sectorul IT, si anume intr-un garaj pe undeva pe la inceputul anilor '70.

Permanent, gama produselor oferite s-a largit, astfel incat in prezent se ofera echipamente complete de automatizare incluzand senzori si elemente de executie.

Data Station Plus beneficiaza de conceptul Virtual HMI cu server WEB integrat, ce face posibil implementarea mult mai usoara a solutiilor de tip SCADA, precum si de posibilitatea salvarii datelor achizitionate (log-uri CSV) pe o memorie externa - slot memorie (CF) integrat.

Produsul este disponibil in 2 variante: SX (p/n: DSPSX000) si noul GT (p/n: DSPGT000), diferenta intre cele doua fiind rezolutia grafica cu care pot fi implementate interfetele HMI (Om-masina). Primul are rezolutie QVGA, cel de-al doilea,VGA.
www.redlion.net/Products/HumanMachineInterface/DataStationPlus/ DataStationPlus.html

Practic, dat fiind un sistem de achizitie/control ce contine unul din urmatoarele porturi de comunicatie: RS232, RS 485/422, profibus sau ethernet si care stie un protocol de comunicatie comun (poate fi downloadat in Data Station Plus driver-ul corespunzator), echipamentul Data Station Plus poate fi folosit pentru a stoca local marimile achizitionate/realiza aplicatii de tip SCADA.

In ceea ce priveste controller-ele de proces, Red Lion are si de aceasta data produse noi, vechiul controller CSMSTRX devine CSMSTRSX pentru varianta QVGA si CSMSTRGT pentru varianta VGA. Diferenta intre cele 2 o da rezolutia grafica cu care pot fi implementate interfetele HMI.

Prima varianta de controller modular (fara datalogging si virtual HMI) CSMSTRSE este inlocuita de CSMSTRV2:
www.redlion.net/Products/ProcessControl.html

Acestea sunt controller-e modulare, ce permit conectarea a pana la 16 module
de achizitie in diferite configuratii (digitale, analogice, etc...).
Modulele se conecteaza pe sina DIN prin intermediul unor conectori.

Despre Vianet Serv SRL

Vianet Serv SRL este importator de echipamente IT/wireless.
Horia Chirculescu
horia.chirculescu@electrica-oltenia.ro