„Extreme“ – Premiera in Ianuarie pe Viasat Explorer

BUCURESTI - 10 ianuarie 2005

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Poveşti personale uimitoare ale unor oameni care au înşelat moartea în circumstanţe extraordinare, de la furtuni devastatoare la vacanţe dezastruoase – această serie de şase părţi are premiera în Ianuarie pe Viasat Explorer.

„Extreme“ –   Premiera in Ianuarie pe Viasat Explorer

•Meteorologul Ian McCaskill urmăreşte poveşti remarcabile ale anduranţei umane în faţa forţelor naturii – cutremure, explozii vulcanice şi cicloni – a căror singură caracteristică comună este devastarea pe care o lasă în urma lor.

•Se poate oare spune ca norocul este singurul factor de diferenţiere între cei care supravieţuiesc şi cei care nu supravieţuiesc unei prăbuşiri a unui avion, unui dezastru feroviar sau explozii a unei bombe? Veteranul de război Simon Weston se întâlneşte cu oameni care ar fi putut fi victime ale unui accident sau dezastru fatal dar care au supravieţuit pentru a-şi povesti nenorocirea.

•Fie că este vorba de a sări dintr-un avion, de a căţăra un zid vertical sau de a străbate Antarctica, există o multitudine dee sporturi extreme pentru cei în căutare de aventuri. Antreprenor legendar şi dependent de adrenalină, Sir Richard Branson arată cum dezvoltarea pieţei de sporturi extreme duce şi la creşterea riscurilor.

•Capacitatea de a calcula riscul real sau de a distinge o situaţie periculoasă poate însemna diferenţa dintre viaţă şi moarte. Pentru unii oameni acest lucru este parte din meseria lor. Pilotul de Formula Unu Eddie Irvine investighează cele mai periculoase profesii din lume, de la gărzi de corp la jurnalişti de front.

•În fiecare an mii de oameni din toată lumea sunt victimele atacurilor animalelor, atacuri care se pot solda cu răni grave şi chiar şi cu moartea în anumite cazuri. Zoologul Nigel Marvin prezintă cele mai rare şi neobişnuite asemenea atacuri atât din partea unor animale captive cât şi în sălbăticie.

•Tocmai când vă gândeaţi că vă veţi bucura de o vacanţă relaxantă într-un peisaj idilic – probabil una din acele excursii unice în viaţă – lucrurile iau o întorsătură dezastruoasă. Sociologul Tara Palmer Tomkinson ne prezintă oameni care se aşteptau să ajungă în paradis dar care s-au trezit în mijlocul dezastrului.

„Extreme“ – începe în 23 Ianuarie, pe Viasat Explorer.

Despre Viasat

Viasat Explorer este un canal dedicat iubitorilor senzaţiilor tari şi aventurii, călătoriilor, emisiunilor despre animalele sălbatice, maşini, sporturi extreme, precum şi iubitorilor documentarelor poliţiste – toate subtitrate în limba română. Viasat Explorer emite timp de 18 ore pe zi de la ora 9.30 AM la ora 2.15 AM.

Viasat Explorer este un canal dedicat iubitorilor senzaţiilor tari şi aventurii, călătoriilor, emisiunilor despre animalele sălbatice, maşini, sporturi extreme, precum şi iubitorilor documentarelor poliţiste – toate subtitrate în limba română. Viasat Explorer emite timp de 18 ore pe zi de la ora 06.00 AM la ora 00.00 AM.

Pentru informaţii suplimentare despre Viasat Explorer, inclusiv orele de difuzare a emisiunilor, imagini sau comunicate de presă, vizitaţi situl http://press.viasat.tv folosind datele de acces ce v-au fost comunicate individual.

Pentru întrebări suplimentare, vă rugăm contactaţi-l pe Andrei Conea (andrei.conea@velocenet.ro;
tel: +40 21 320 1529)

Ilona Chavasse
Press Eastern and Central Europe
Viasat Broadcasting UK Ltd.
ilona.chavasse@viasat.co.uk
tel: +44 (0) 1895 433 018

andrei.conea@velocenet.ro