Ce material alegi pentru o lenjerie de pat?

BUCURESTI - 3 octombrie 2018

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Se știe că lenjeria de pat ne poate influența în mod semnificativ somnul. De aceea, tipul și calitatea materialului din care este confecționată lenjeria este foarte importantă pentru un somn de calitate. Dacă materialul lenjeriei tale este din nailon care alunecă și te face să transpiri, nu ai făcut o alegere bună.

Se știe că lenjeria de pat ne poate influența în mod semnificativ somnul. De aceea, tipul și calitatea materialului din care este confecționată lenjeria este foarte importantă pentru un somn de calitate. Dacă materialul lenjeriei tale este din nailon care alunecă și te face să transpiri, nu ai făcut o alegere bună.

Ce tip de material alegi pentru lenjerie de pat ?

Mai întâi de toate, trebuie să te asiguri că ai o saltea bună care nu îți provoacă disconfort atunci când dormi. Apoi, alege corect dimensiunile lenjeriei și un material de calitate, pentru că de material depinde nivelul de confort și durabilitatea așternuturilor. O lenjerie de pat trebuie să fie plăcută la atingere, să dea senzație de răcoare pe timp de vară și să fie călduroasă iarna, să lase pielea corpului să respire.

Lenjeria de pat confecționată din bumbac 100% este una din cele mai calitative, pentru că bumbacul natural este o fibră unică, fină și moale. Indiferent de sezon, lenjeria din bumbac este cea mai potrivită pentru patul tău, pentru că ea nu alunecă, nu face pielea să transpire, nu se lipește de corp și rezistă în timp la multe spălări, păstrându-și culoarea și netezimea.

Dacă e să vorbim de o lenjerie de pat din bumbac finet, putem spune că aceasta este ideală pentru confortul bebelușilor, pentru că este extrem de moale, cu proprietăți tactile, un material pufos și fin aproape ca mătasea.

Un alt material de calitate este inul – o fibră extrem de apreciată pentru prospețimea sa pe timp de vară. Încă din antichitate, acest material era folosit la confecționatul hainelor și al așternuturilor, obținându-se lucruri minunate care asigurau confortul corpului.

Așternuturile din mătase sunt și ele netede, răcoroase și ușoare, însă foarte scumpe și greu de întreținut. Avantajul mătăsii este că nu se șifonează și îndepărtează transpirația atunci când dormi.

Multă lume optează pentru așternuturile din poliester sau mătase artificială, care este ieftină și nu oferă mare lucru. Noi nu îți recomandăm materiale din poliester sau poliamidă, pentru că îți încing corpul și nu lasă pielea să respire.

Pentru cei care vor să se cuibărească într-un așternut cald și moale pe timp de iarnă, li se recomandă lenjeria de pat Cocolino . Datorită materialului gros și pufos ca al unui ursuleț de plus, care preia perfect forma corpului, te poți încălzi și relaxa instant în nopțile de iarnă. Mai mult, acest tip de material are o cromatică interesantă care se poate potrivi de minune cu stilul dormitorului tău.

În concluzie, lenjeria de pat pe care o alegi trebuie să fie de calitate, dintr-un material ce nu provoacă iritații ale pielii, să fie plăcută și delicată la atingere. Acum că știi ce trebuie să faci pentru a avea parte de elementele unei odihne plăcute, nu rămâne decât să faci o alegere dintre multitudinea de modele disponibile pe magazinele online.

 

Alegere inspirată să ai!