MISIUNE INDEPLINITA: DOUA PROBE, DOUA MEDALII

Cluj-Napoca - 13 mai 2008

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle

Misiones de Rengo Carmenere varietal – Medalie de Aur si Misiones de Rengo Sauvignon Blanc varietal – Medalie de Argint, la Concursul International de Vinuri Bucuresti - 2008

MISIUNE INDEPLINITA: DOUA PROBE, DOUA MEDALII

Cea de-a V-a editie a Concursului International de Vinuri Bucuresti si-a desemnat castigatorii. Aflat la prima sa participare, importatorul clujean Vino Vero a inscris in concurs doua dintre vinurile producatorului chilian Misiones de Rengo - Carmenere si Sauvignon Blanc, ambele din gama de baza (varietal). Carmenere a fost distins cu Medalie de Aur, iar Sauvignon Blanc cu Medalie de Argint.

E o victorie care confirma alegerea consumatorilor romani. Intrat pe piata acum un an, “vinul cu cruce”, sau “vinul misionarilor”, a devenit, pentru multi, sinonim cu adevaratul vin chilian – proaspat, exotic, bland, cu un pret corect, accesibil tuturor.

“Am ales sa participam cu gama de baza, varietal, deoarece Misiones de Rengo Carmenere si Sauvignon Blanc sunt unele dintre cele mai iubite vinuri straine, conform vanzarilor inregistrate in retelele Real si Selgros. Ne bucuram ca juriul international a confirmat valoarea celor doua vinuri, cu atat mai mult cu cat ele au intrat in competitie cu vinuri din gamele superioare, in special, reserva. E o dovada de respect fata de toti iubitorii vinului adevarat, sa le putem oferi un “varietal” care egaleaza o “reserva”.”, ne-a spus Maia Banciu, reprezentantul Vino Vero.

Concursul International de Vinuri Bucuresti - 2008 a fost organizat de Patronatul National al Viei si Vinului - PNVV, Asociatia Degustatorilor Autorizati din Romania - ADAR si Oficiul National al Viei si Vinului – ONVV. Au participat 47 de producatori si importatori din Romania, Africa de Sud, Australia, Bulgaria, Chile, Germania, Grecia, Italia, Moldova, Noua Zeelanda, Spania si Uruguay. Ei au inscris in concurs 250 de vinuri, dintre care 52 au fost straine. Juriul alcatuit din specialisti consacrati din Austria, Belgia, Canada, Franta, Germania, Marea Britanie, Moldova, Ungaria si Romania a acordat 75 de medalii, dintre care 39 de aur si 36 de argint. Cel mai mare numar de medalii a revenit producatorilor romani. Dintre vinurile straine, cel mai bine cotate au fost cele din Chile, cu 8 medalii de aur si argint.

Despre VINO VERO

Infiintata la Cluj in noiembrie 2006, VINO VERO a fost cotata, dupa primul an de activitate, intre primii patru importatori de vin din Romania (Juriul Vinul.ro). Detinem 60% din importurile de vin imbuteliat din Chile si avem portofoliul de vinuri premium si super-premium cu cel mai bun raport calitate-pret: CHILE - Misiones de Rengo, Vina Mar; FRANTA - marile Chateaux-uri, I-er Grand Cru Classe, E. GUIGAL si selecţia Diva Bordeaux; AUSTRALIA - Yalumba, Kilikanoon,The Hedonist; SPANIA - Marques de Grinon, Vallegarcia, Raventos Rosell; ITALIA - Dievole, Famiglia Anselma, selectia Diva; ARGENTINA - Tamari; NOUA ZEELANDA - Koru, Kauri Bay. Pentru intocmirea selectiei noastre, colaboram cu trei reputati specialisti straini si romani: Brett Crittenden, Senior International Wine Judge la Decanter World Wine Awards, director pentru Europa al Diva Noua Zeelandă şi Diva Australia, specialist agreat in marketingul si distributia marilor vinuri din Franta, Italia, Spania si Germania; Catalin Paduraru, critic si jurnalist de vinuri, creatorul conceptului Vinexpert; si Rodica Gurgu, director de vanzari internationale al Vallegarcia, Spania.

VINO VERO este furnizorul unor importante restaurante, baruri si unitati hoteliere din marile orase ale tarii. De asemenea, impreuna cu VINEXPERT, am demarat primul program profesionist de degustari corporative din Romania, avand ca principali clienti banci si corporatii internationale.

Contact Media:
Maia Banciu
Inter Verba pentru Vino Vero
Tel: 0722 557222

Sursa: Vino Vero

office@vinovero.ro