MAPEI Group achiziţionează fabrica de mortare şi adezivi Orgachim – Policolor

BUCURESTI - 1 februarie 2010

Comunicat tip General in Afaceri


MAPEI Group, lider mondial în producţia de adezivi şi produse pentru construcţii, îşi consolidează poziţia pe piaţa din Estul Europei, prin achiziţionarea în decembrie 2009 a fabricii de mortare şi adezivi apartinand companiei bulgare Orgachim – Policolor, un nume important la Bursa din Sofia.

Fabrica se situează strategic, în oraşul Ruse, la graniţa dintre Bulgaria şi Romania şi produce adezivi pentru plăci ceramice şi sisteme de izolare termică. Cu o suprafaţă de 15.000 mp, aceasta beneficiază de cele mai noi dotări tehnologice bazate pe respectarea mediul înconjurător.
“Produsele Mapei erau deja prezente în Bulgaria prin distribuitorii locali, dar achiziţionarea fabricii ne asigură o prezenţă importantă şi constantă pe piaţa locală, fiind capabili astfel să oferim produse şi soluţii personalizate, suţinute puternic de o asistenţă tehnică, la cel mai înalt nivel. Am urmărit în special să deservim astfel piaţa materialelor de construcţii din Romania, unde ne-am propus pentru acest an o creştere semnificativa a cifrei de afaceri. Într-o perioadă economică instabilă, Mapei Group îşi continuă planurile de extindere, profitând de oportunităţile existente pe pieţele aflate în dezvoltare”, a declarat Veronica Squinzi, Director de Strategie si Dezvoltare al grupului.
Este a patra achiziţie importanta pe care Mapei a făcut-o în anul 2009, ca urmare a strategiei de consolidare a poziţiei de lider la nivel mondial. Încă de la începutul anului trecut a preluat producătorul italian de membrane şi hidroizolaţii Polyglass Spa (deţinător a două fabricii în Italia şi trei în USA), în martie producătorul american de adezivi pentru pardoseli textile, vinilice şi ceramice All- Purpose Adhesive Co. (APAC) din Dalton, USA, iar în luna septembrie compania austriacă, producătoare de aditivi pentru betoane speciale, Betontechnik GmbH.
Cu o experienta de peste 70 de ani, MAPEI (Materiale Auxiliare pentru Construcţii şi Industrie) şi-a construit un nume solid în domeniu, bazându-se atât pe calitatea produselor promovate, cât şi pe flexibilitate, inovaţie, diversitate, valori ce au însoţit compania, încă de la înfiinţarea sa.
În prezent, Mapei Group are in portofoliu o gama de peste 1300 de produse si deţine 56 centre de producţie pe 5 continente, în 25 de ţări, având peste 6100 de angajaţi.

Despre violet advertising srl

Mapei Group
Felicia Macaneata
feliciam@violet.ro
feliciam@violet.ro