Aniversare MAPEI: 75 de ani

BUCURESTI - 7 martie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri

În luna februarie compania MAPEI a sărbătorit în toată lumea, 75 de ani de la fondarea sa. Această aniversare a fost celebrată în cadrul unor momente speciale, organizate la teatrul Scala din Milano, unde aproximativ 2500 de persoane au fost invitate la spectacolul de opera Aida de Verdi, pus în scenă cu această ocazie în 19 și 21 februarie 2012.

Aniversare MAPEI: 75 de ani

Concepută ca o mică afacere de familie specializată în producția de vopsele, MAPEI, nume care provine din abrevierea cuvintelor în limba italiană “Materiali Auxiliari Per Edilizia e Industria” (Materiale Auxiliare pentru Construcții și Industrie), a fost fondată în data de 12 februarie 1937 la Milano, prin determinarea lui Rodolfo Squinzi. Pe parcursul anilor, afacerea a evoluat și a devenit cu eforturi susținute un grup puternic, un lider mondial în domeniul produselor chimice și al adezivilor pentru construcții.

Oportunitatea de internaționalizare a brandului a apărut cu ocazia Jocurilor Olimpice de la Montreal în 1976, când s-au utilizat adezivi MAPEI pentru realizarea pistei olimpice. În anul 1984 s-a construit prima fabrică pe continentul american în Phoenix, Arizona, urmată la începutul anilor '90, de extinderea prezenței pe alt continent, prin deschiderea unei unități productive în Asia, la Singapore, expansiunea fiind continuată treptat pe tot globul.

În prezent, compania numără 59 de fabrici, 68 de filiale, o gamă de 1400 de produse și 7500 de angajați, înregistrând în 2011 o cifră de afaceri de 2,1 miliarde de euro. 

În cei 75 de ani de experiență, reprezentanții MAPEI au investit permanent în cercetare, în dezvoltarea de produse și tehnologii noi, eforturi reflectate în calitatea materialelor de construcții oferite, câștigând încrederea consumatorilor. Astfel, compania pornește pretutindeni în lume de la aceleași valori solide: flexibilitate, inovație și diversitate. Acestea nu sunt simple concepte notate pe o hârtie, ci constituie modelul după care o lume unită construiește mai departe viitorul.

Anual, investițiile în cercetare reprezintă 5% din cifra de afaceri MAPEI la nivel global, aproximativ 100 milioane de euro, 12% din totalul numărului de angajați îl formează personalul departamentului Cercetare & Dezoltare, iar 70% din activitate este direcționată către dezvoltarea de produse eco-sustenabile, în cele 18 laboratoare proprii. Trendul eco nu este considerat doar o “modă”, cât o necesitate, o alegere strategică pentru mediul înconjurător și individ, dar și pentru dezvoltarea grupului.

În România, MAPEI a sărbătorit anul trecut cinci ani de activitate, reușind să se poziționeze în această perioadă în topul firmelor de profil, impunându-se pe piața locală, prin valorile transmise.