Presedintele organizatiei studentesti Voluntari pentru Idei si Proiecte a incetat din viata

BUCURESTI - 27 noiembrie 2012

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate, ONG, Social

Vineri, 23 noiembrie, în jurul orei 24:00, președintele organizației studențești Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP România), Andreea Avramescu, a încetat în mod neașteptat din viață, la Poiana Pinului, în județul Buzău, în timpul unui eveniment anual al organizației.

In memoriam Andreea Avramescu

In memoriam Andreea Avramescu

Vineri dimineață, membrii organizației au plecat spre Poiana Pinului pentru a participa la un eveniment de tradiție, care se organizează anual și care urmărește integrarea noilor membri. După participarea la o serie de activități de echipă, Andreea s-a retras în camera sa, moment în care mai mulți colegi au sesizat  starea sa fizică problematică. Colegii au chemat ambulanța, aceasta ajungând după aproximativ 30 de minute, interval în care mai mulți colegi au încercat să o ajute să își revină. Aflată în stop cardio-respirator, Andreea a fost resuscitată timp de aproximativ 90 de minute, după care a fost declarat decesul.

Primele rezultate ale autopsiei mentionează descoperirea unor leziuni pe inimă, plămâni și alte organe interne, iar aportul preliminar exclude consumul de orice substanțe nocive. Cauza exactă a decesului va fi stabilită după finalizarea tuturor analizelor.

Organizația Voluntari pentru Idei și Proiecte mulțumește tuturor persoanelor care au transmis gânduri și cuvinte frumoase la adresa Andreei și a familiei ei. Un ultim omagiu pentru Andreea se poate lăsa pe pagina special dedicată ei: andreeaavramescu.vipromania .ro, iar o slujbă în memoria ei va fi ținută la capela ASE din Clădirea Ion Angelescu, Căderea Bastiliei nr 2-10, în ziua de miercuri, 28 noiembrie.

*** Voluntari pentru Idei și Proiecte (VIP) este o organizatie non-guvernamentală, non-profit, bazată pe voluntariat și formată exclusiv din studenți. VIP România crede că oamenii excepţionali pot face o schimbare în societate şi, de aceea, investeşte în tinerii cu potenţial care pot deveni persoanele ce aduc această schimbare. Andreea Avramescu avea 20 de ani, era studentă la Ase, Facultatea de Cirbernetica și a fost membru al organizației Voluntari pentru Idei și Proiecte de peste 2 ani, timp în care s-a implicat cu pasiune în proiecte dedicate învățării și dezvoltării profesionale și personale. Calitățile sale de lider au recomandat-o pentru funcția de președinte al organizației Voluntari pentru Idei și Proiecte, loc în care a inspirat zeci de membri.

Despre VIP Romania

Voluntari pentru Idei și Proiecte crede că oamenii excepţionali pot face o schimbare în societate şi de aceea investeşte în tinerii cu potenţial care pot deveni persoanele ce aduc această schimbare. Pe parcursul celor 14 ani de existenţă pe piaţa ONGS-urilor, VIP şi-a propus să formeze pilonii societăţii de mâine. Investirea în membrii organizaţiei se realizează prin intermediul responsabilizării progresive, dar și prin traininguri și workshopuri, oferind contextul favorabil învăţării practice.