Calculatorul Taxa Auto 2008

Sibiu - 25 ianuarie 2008

Comunicat tip General in Auto

Odata cu publicarea Ordonantei de Urgenta privind taxa pe poluare pentru autovehicule, AutoBizz.ro va pune la dispozitie noul calculator pentru taxa auto, afisand in paralel valorile taxei actuale si a celei noi care va intra in vigoare incepand cu luna iulie 2008.

Calculatorul Taxa Auto 2008

Cateva prevederi ale noii taxe de poluare sunt:

Obligaţia de plată a taxei intervine :
a) cu ocazia primei înmatriculări a unui autovehicul în România;
b) la înregistrarea modificării unui autovehicul în evidenţele Direcţiei regim permise de conducere şi înmatriculare a vehiculelor din cadrul Ministerului Internelor şi Reformei Administrative;

Calculatorul pentru taxa auto 2008 prezinta suma de plată in EURO si in LEI care se incaseaza de catre unităţile trezoreriei statului din cadrul autorităţilor fiscale teritoriale în a căror evidenţă contribuabilii sunt înregistraţi ca plătitori de impozite şi taxe.

Valoarea în lei a taxei se determină pe baza cursului de schimb valutar stabilit în prima zi lucrătoare a lunii octombrie din anul precedent şi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, adica 3.3515.

Sunt scutite de plata taxei autovehiculele, atunci când sunt: încadrate în categoria vehiculelor istorice, definite conform prevederilor legale in vigoare.

Pentru Euro 5, nivelul “0” se va aplica până la data de 1 ianuarie 2011. În condiţiile în care prin intrarea în vigoare a Regulamentului CE 715/2007 privind omologarea de tip a autovehiculelor în ceea ce priveşte emisiiile provenind de la vehiculele uşoare pentru pasageri şi de la vehiculele uşoare comerciale (Euro 5 şi Euro 6) şi privind accesul la informaţiile referitoare la repararea şi întreţinerea vehiculelor, vor interveni modificări, nivelul taxei va fi modificat corespunzător.

Despre Visual Concept SRL

Echipa AutoBizz ofera solutii profesioniste privind piata autoturismelor, motocicletelor, camioanelor si utilajelor agricole si de constructii. Toate anunturile afisate pe site sunt trecute printr-un filtru uman format din membrii AutoBizz care selecteaza doar acele anunturi care sunt veridice.Lucian Pampu
Mobil: 0726-379387
Visual Concept Advertising

office@autobizz.ro