VIVEO si IBM se aliaza impotriva spalarii banilor

BUCURESTI - 19 martie 2009

Comunicat tip General in Banci / Asigurari

Filiala belgiana a grupului Viveo, Viveo Cognitive Systems (VCS), anunta integrarea in solutia VRisk pentru lupta impotriva spalarii banilor a tehnologiei IBM InfoSphere Global Name Recognition pentru a obtine cele mai inalte rate de detectie a incercarilor de frauda. Solutia imbunatatita este disponibila pentru clientii din intreaga lume incepand de la jumatatea lunii martie.

Gama de solutii VRisk de la Viveo realizeaza monitorizarea si filtrarea comprehensiva, automata, a platilor si a altori mesaje bancare, a conturilor, a clientilor, a corespondentilor si a tertilor cu care banca interactioneaza, fiind capabila sa realizeze o analiza completa a comportamentului clientului. Utilizarea solutiei VRisk ofera bancilor garantia conformitatii la regulamentele internationale in ceea ce priveste lupta impotriva spalarii banilor.
In plus fata de functionalitatile prezente, InfoSphere Global Name Recognition de la IBM aduce capacitati de filtrare lingvistica avansate, fiind liderul industriei de recunoastere multiculturala a numelor. Tehnologia IBM pune la dispozitia solutiilor VRisk o baza proprie de aproape un miliard de nume din 18 familii culturale. Astfel, in momentul filtrarii unei tranzactii pentru a descoperi daca este legitima sau frauduloasa, solutia VRisk tine cont de alternativele de scriere a unui nume, de nuantele culturale si de alte situatii lingvistice, oferind cele mai relevante informatii pentru o cautare in loc de o lista de posibile amenintari cat mai aproape de realitate. Aceasta abordare unica reduce numarul de rezultate eronate (false positive), informatia primita fiind de incredere si relevanta.
VCS ofera tuturor clientilor sai posibilitatea de a extinde suita de produse VRisk folosita cu tehnologia IBM Global Name Recognition pentru a beneficia de verificarea ortografierilor alternative, de diferitele nuante culturale si a altor situatii lingvistice. Prin aceasta solutie se administreaza mult mai eficient seturile globale de date, venind sa completeze filtrarea actuala a textelor si numelor si mentinandu-si performanta superioara. Motivul acestei dezvoltari este accentuarea mediului multi-cultural in cadrul bancilor unde sunt instalate solutiile VRisk, acuratetea, volumul datelor si viteza de procesare devenind vitale. Extensia va imbunatati si mai mult capacitatile analitice ale solutiilor din gama VRisk prin minimizarea potentialei amenintari a detectiilor gresite sau inadecvate, care sunt un pas crucial in administrarea riscurilor operationale si reputationale pentru institutiile financiare.
'Viveo Cognitive Systems detine deja prima pozitie pe piata solutiilor de corectare a mesajelor SWIFT transmise intre banci (straight through processing) si pe piata solutiilor de lupta impotriva spalarii banilor (AML). Parteneriatul cu IBM ne va oferi abilitatea de a ne intari pozitia prin dezvoltarea capacitatilor de detectie a solutiei noastre de lupta impotriva spalarii banilor. Prin acest parteneriat, VRisk creeaza noi standarde de performanta in lupta impotriva spalarii banilor si impune o noua abordare in realizarea solutiilor AML.' a declarat Maurice Kern, CEO-ul Viveo Cognitive Systems.
'Mediul de business de astazi cere institutiilor financiare sa aiba o intelegere foarte detaliata a datelor generate din relatiile cu clientii lor, pentru a ramane competitivi si a raspunde nevoilor de conformare la regulamentele internationale' spune Rob Thomas, vicepresedintele departamentului de Information Management, IBM Belgia. 'Solutia IBM InfoSphere Global Name Recognition joaca un rol foarte important in detectarea fraudelor prin capacitatile sale confirmate la nivel mondial de recunoastere a numelor, analiza si combinare. Dupa aceasta integrare cu solutia de GNR InfoSphere, Viveo va oferi clientilor nostri comuni o solutie cu valoare adaugata.'
Amanda Gilmour, COO la Viveo Cognitive Systems, a comentat: 'Pentru mai bine de doua decenii, IBM a fost un partener crucial. Ne-au ajutat sa livram solutii inovative care au devenit lider pe piata lor iar in prezent ne ofera tot sprijinul pentru a minimiza time to value pentru clienti.'
Datorita posibilitatilor foarte largi de configurare a solutiilor VRisk, clientii actuali pot beneficia de noua solutie imediat. Printre clientii Viveo Cognitive Systems se afla banci importante, precum Intesa Sanpaolo Bank, Citi Bank, UBS, HSBC s.a.
Solutiile VRisk sunt prezente in Romania prin filiala locala a grupului Viveo, Viveo Technology: 'Grupul Viveo si-a facut un obicei din a lansa cele mai inovative solutii pentru mediul bancar. Lupta impotriva spalarii banilor in Romania se poarta la aceleasi standarde ridicate ca pe intreg teritoriul Uniunii Europene, iar solutiile VRisk extinse cu noua tehnologie vin sa raspunda celor mai exigente cereri in aceasta privinta.' Victor Martin, Director General, Viveo Technology.

Despre Viveo Romania

Despre grupul Viveo
Partener strategic al bancilor si al institutiilor financiare, grupul Viveo dezvolta o oferta completa si modulara de produse si servicii, care raspund tuturor problematicilor functionale, tehnologice sau reglementare ale bancilor. Grupul se pozitioneaza astazi ca singurul actor de anvergura europeana, care combina activitatile de consiliere cu cele de producator de software si care poate sa acopere toate aspectele unui proiect bancar 'de la un capat la altul'. Politica sa ambitioasa de R&D (20000 de zile/om pe an incepand din anii 2000), ii permite sa propuna oferta de produse bancare cea mai adaptata noilor nevoi din piata, in ceea ce priveste tehnologia (Service Oriented Arhitecture) si functionalitatile de business.
Cu o experienta de mai mult de 25 de ani in lumea bancara, grupul Viveo are in prezent mai mult de 700 de clienti in peste 30 de tari.
Viveo Technology, filiala din Romania, este polul de dezvoltare al grupului Viveo si reprezentantul acestuia in Europa de Est. Cu o experienta de peste 17 ani in dezvoltarea de software bancar, Viveo Technology este cel mai potrivit partener in realizarea de proiecte pentru mediul bancar romanesc.
VIVEO Technology
pr@viveo-technology.com

pr@viveo-technology.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/viveo-romania/viveo-si-ibm-se-aliaza-impotriva-spalarii-banilor