Industria de jocuri video pe mobil - cum a evoluat aceasta?

BUCURESTI - 19 iunie 2023

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Chiar dacă poate părea greu de crezut pentru unii, industria jocurilor video pe mobil este la fel de populară ca cea a jocurilor video tradiționale, concepute pentru sistemele desktop. Din ce în ce mai multe jocuri dezvoltate doar pentru desktop primesc actualizări și versiuni noi care să le facă compatibile cu platformele mobile.

Industria de jocuri video pe mobil - cum a evoluat aceasta

Industria de jocuri video pe mobil - cum a evoluat aceasta

Astfel, este de la sine înțeles de ce ar trebui să știi mai multe despre jocurile video pe mobil, dar mai ales despre modurile în care acestea pot fi jucate și beneficiile pe care le aduc jucătorilor.

Cum poți juca jocuri video pe mobil astăzi?

În ziua de astăzi, poți juca jocuri pe mobil oricum vrei tu. Fie că le descarci din magazinul de aplicații sau le joci direct din browser, experiența este aceeași. Jocurile disponibile în browser trebuie menționate și ele deoarece acestea reprezintă o mare parte din jocurile video pe mobil - și prezinta, în mare, jocuri de noroc.

Astfel, dacă vrei să beneficiezi de promoții Vlad Cazino, site-ul acestora va trebui accesat prin intermediul unui browser - unde vei putea juca și jocurile preferate. Totodată, există și jocuri video rudimentare, de tip puzzle, care deseori nu necesită descărcarea unei aplicații.

Astfel, se poate observa încet-încet eliminarea barierei dintre desktop și mobile.

 

Cum arătau primele jocuri video pe mobil?

Primele jocuri video pe mobil nu arătau deloc apetisant, în comparație cu jocurile disponibile astăzi. Totuși, trebuie menționat faptul că arătau mai bine decât primele jocuri pentru desktop, de exemplu. Acest lucru se datorează faptului că, evident, jocurile pe mobil erau dezvoltate pe platforme desktop.

Astfel, această interdependență a existat de la început. Primele jocuri video pe mobil erau bazate pe Java, program exclusiv pentru platformele desktop. Totuși, într-un timp destul de scurt, pot fi observate programe de dezvoltare jocuri video care pot face atât jocuri video pentru desktop, cât și pentru mobil la aceeași calitate și cu aceleași funcționalități.

 

Cât de mare poate ajunge industria de jocuri video pe mobil?

Această industrie poate ajunge la fel de mare ca industria jocurilor video tradiționale. Totuși, nu o poate întrece. De ce? Ei bine, pentru că platformele mobile au nevoie de platformele tradiționale pentru a se putea dezvolta.

În ziua de astăzi, o mare parte a celor mai populare jocuri pe mobil sunt pur și simplu variante ale jocurilor concepute pentru desktop care au fost adaptate platformelor mobile - de exemplu, League of Legends și Apex Legends, două dintre cele mai populare jocuri în momentul de față.

Ce trebuie să iei în calcul când joci jocuri video, indiferent de platformă?

Trebuie să te distrezi - aceasta este prima și deseori singura regulă de urmat atunci când joci un joc online, fie el pe desktop sau pe mobil. Atunci când simți că nu te mai distrezi, ar trebui să îți ocupi timpul cu altceva - nimic nu este mai neproductiv decât jucatul unui joc fără a te distra, fără a fi bucuros că îl joci.

Totodată, fii atent la piața de jocuri video! Un joc conceput pentru o platformă desktop pe care ai vrea foarte mult să îl încerci, dar nu poți, poate oricând veni pe o platformă mobilă.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vlad-cazino/industria-de-jocuri-video-pe-mobil-cum-a-evoluat-aceasta