43 de familii vor avea o casa noua cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania, prin proiectul Asociatiei Habitat for Humanity

BUCURESTI - 19 martie 2009

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Casele vor fi construite de voluntari in localitati din 8 judete ale tarii: Timis, Dolj, Arges, Constanta, Bacau, Cluj, Ilfov si Bihor, in perioada martie – noiembrie 2009.
Angajatii Vodafone vor participa ca voluntari la constructia caselor, pe toate santierele Habitat.
Valoarea totala a proiectului este de 300.000 de Euro, suma donata de Fundatia Vodafone Romania.

43 de familii vor avea o casa noua cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania, prin proiectul Asociatiei Habitat for Humanity

Fundatia Vodafone Romania anunta continuarea parteneriatului cu Asociatia Habitat for Humanity Romania, prin sustinerea celui mai amplu proiect de voluntariat pentru constructia de case, destinate familiilor defavorizate.

In perioada martie – noiembrie 2009, vor fi ridicate case pentru 43 de familii defavorizate, in valoare totala de 300.000 de Euro, cu sprijinul angajatilor Vodafone Romania, care vor veni ca voluntari pe santiere.

„Ne bucuram ca putem sustine in continuare nevoile comunitatii si ale persoanelor defavorizate prin actiunile Fundatiei Vodafone Romania. Pentru noi, este o noua ocazie de a fi alaturi de cei care au nevoie de sprijin, atat financiar, cat si prin actiuni de voluntariat” , a spus Liliana Solomon, Chief Executive Officer Vodafone Romania.

Santierele Habitat vor fi amplasate in: Timisoara (Timis), Bechet (Dolj), Oarja (Arges), Cumpana (Constanta), Moinesti si Doljesti (Bacau), Cluj- Napoca (Cluj), Bragadiru (Ilfov) si Beius (Bihor). Asistati de angajati ai Asociatiei Habitat for Humanity, constructori cu experienta, de la care vor primi indrumari in permanenta, voluntarii vor participa, pe parcursul celor 9 luni, atat la lucrari de constructie, cat si de finisare a locuintelor. Alaturi de acestia, vor participa ca voluntari si reprezentanti ai presei din orasele mentionate.

Parteneriatul dintre Fundatia Vodafone Romania si Asociatia Habitat for Humanity Romania a inceput in urma cu doi ani, timp in care voluntarii Vodafone Romania au fost implicati in lucrari de constructie si renovare de locuinte pe trei santiere Habitat: Oarja(Arges), Radauti (Suceava) si Cluj. In cadrul celor trei proiecte au fost construite 25 de locuinte cu sprijinul a 500 de voluntari. Suma totala alocata de Fundatia Vodafone Romania proiectelor Habitat for Humanity este de peste 300.000 de Euro.

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Vodafone Romania S.A., printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatii anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone. De la infiintarea sa, in urma cu peste 10 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit 7,5 milioane de Euro, in sute de programe de caritate si asistenta sociala.

Habitat for Humanity Romania construieste si renoveaza locuinte simple, decente si accesibile ca pret pentru si impreuna cu familiile nevoiase al caror viitor este afectat grav de conditiile in care acestea locuiesc. Materialele provin din donatii şi sponsorizari, iar constructia este realizata de catre voluntari impreuna cu familiile beneficiare. Pana acum, peste 1.000 de familii din Romania si 250.000 de familii din 100 de tari beneficiaza de case construite prin programul Habitat.

Despre Vodafone România

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.516.000 de clienti, la 30 septembrie 2008. Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 27 de tari pe cinci continente si peste 40 de retele partenere in intreaga lume. La 30 septembrie 2008, Vodafone avea 280 milioane de clienti in intreaga lume.
Felicia Candidatu
0722 346 413

publicrelations_ro@vodafone.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vodafone-romania/43-de-familii-vor-avea-o-casa-noua-cu-sprijinul-fundatiei-vodafone-romania-prin-proiectul-asociatiei-habitat-for-humanity