Connex a inregistrat rezultate financiare semnificative in al doilea trimestru din 2004

BUCURESTI - 30 iulie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Connex este incantat sa anunte rezultatele sale financiare pe al doilea trimestru al anului 2004, incheiat la 30 iunie 2004, date publicitatii ieri de Telesystem International Wireless Inc. (TSX, “TIW”, Nasdaq, “TIWI”).

Connex a inregistrat rezultate financiare semnificative  in al doilea trimestru din 2004

“Rezultatele celui de-al doilea trimestru al anului 2004 reflecta preocuparea noastra pentru consolidarea pozitiei de lider al pietei de comunicatii mobile din Romania, in special pe segmentul business. Connex continua sa fie operatorul cu cel mai mare numar de clienti, avand, in acelasi timp, rezultate excelente in ceea ce priveste profitabilitatea”, a spus Ted Lattimore, Presedinte si COO al Connex.

Cu o valoare a cotei de piata estimata la 48,8%, Connex a inregistrat o crestere trimestriala a bazei de clienti de 417.810 clienti noi, ajungand la o cifra totala de 4.089.948 de clienti, comparativ cu cresterea neta de 73.362 in al doilea trimestru al anului 2003 si un total de 2.746.127, la sfarsitul aceleiasi perioade a anului trecut, ceea ce reprezinta o crestere de 48,9%. La sfarsitul lunii iunie 2004, clientii serviciilor pe baza de abonament reprezentau 35% din baza totala de clienti Connex, in comparatie cu 36%, la sfarsitul celui de-al doilea trimestru al lui 2003 si 37% la sfarsitul trimestrului trecut.

Veniturile din servicii au atins $162,4 milioane, comparativ cu $127,2 milioane la sfarsitul celui de-al doilea trimestru al anului 2003. Aceasta crestere record a veniturilor din servicii, de $35,3 milioane, conduce la o rata de crestere de 27,7% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Venitul operational inainte de depreciere si amortizare (OIBDA) a crescut cu 20%, atingand suma de $85,7 milioane, comparativ cu $71,4 milioane in aceeasi perioada a anului trecut. OIBDA ca procent din veniturile din servicii a scazut la 52,7%, fata de 56,1%, in al doilea trimestrul al anului trecut si de 53,1% pentru intregul an 2003.

Despre Vodafone România

Connex este marca inregistrata a MobiFon S.A., o filiala a Telesystem International Wireless Inc. (NASDAQ:TIWI; TSX: TIW). TIW este un operator important de servicii mobile de voce, date si mesagerie cu operatiuni in Europa Centrala si de Est, care are in prezent aproximativ 5,8 milioane de utilizatori. TIW este prezent in Romania prin MobiFon S.A. (Connex) si in Republica Ceha prin Cesky Mobil a.s. (Oskar).

Informatiile financiare sunt preluate din comunicatul de presa al TIW, dat publicitatii la data de 29 iulie 2004, si pot fi gasite si pe web site-ul TIW, la adresa (www.tiw.ca). Rezultatele financiare nu sunt auditate si au fost elaborate pe baza principiilor de contabilitate canadiene general acceptate („GAAP”).

Nota: Toate sumele din comunicat sunt exprimate in USD

1 Connex foloseste termenii „Venit Operational Inainte de Depreciere si Amortizare” („OIBDA”) intr-un mod ce poate sa fie interpretat diferit fata de alte companii. In acceptia Connex, OIBDA, cunoscuta anterior ca EBITDA, ofera informatii utile investitorilor, fiind un indicator al performantei financiare a operatiunilor in desfasurare ale Connex, inclusiv a capacitatii sale de a acoperi cheltuieli suplimentare, precum cheltuieli de capital sau alte investitii, sau capacitatea de a gestiona datorii. Deprecierea si amortizarea sunt considerate costuri operationale, potrivit principiilor de contabilitate general acceptate (“GAAP“), insa aceste cheltuieli reprezinta in primul rand alocarea de costuri non-cash din perioada curenta, asociate cu bunuri de folosinta indelungata obtinute sau construite intr-o perioada anterioara. La Connex, nivelul OIBDA este folosit in mod curent de investitori, analisti si agentii de rating ca un indicator de baza pentru evaluarea, compararea periodica si estimarea performantei operationale, precum si pentru valoarea companiei pe piata comunicatiilor mobile. OIBDA nu trebuie luat in considerare in mod izolat fata de alti indicatori, si nici ca indicatori alternativi ai performantei, potrivit GAAP. Pentru reconcilierea OIBDA cu venitul operational puteti consulta Nota 14 din raportul financiar interimar al TIW care este inclus in comunicatul de presa dat publicitatii in 29 iulie 2004.Alina Berechet
Manager Relatii Publice
Phone: +4021 302 1000


alina.berechet@connex.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vodafone-romania/connex-a-inregistrat-rezultate-financiare-semnificative-in-al-doilea-trimestru-din-2004