„Connex pentru viitor” continua cu o noua initativa: „Litoral Curat” pentru „O Romanie mai curata”

BUCURESTI - 20 iunie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Connex are placerea sa anunte inceperea campaniei „Litoral Curat”, o noua etapa a programului de implicare sociala „Connex pentru viitor”.

„Connex pentru viitor” continua cu o noua initativa: „Litoral Curat” pentru „O Romanie mai curata”

„Astazi, Connex lanseaza ‚Litoral Curat’, o initiativa prin care ne-am propus sa contribuim la imbunatatirea calitatii mediului pe litoralul romanesc. In urmatoarele trei luni, pe toate plajele litoralului romanesc vor fi amplasate cosuri pentru materiale reciclabile si vor fi organizate actiuni de informare si educare a publicului, in scopul mentinerii unui mediu curat si sanatos. Si prin acest program, Connex isi respecta angajamentul de a se implica in comunitate si a sustine initiativele ce pot imbunatati viata romanilor”, a spus Marian Velicu, Vice-Presedinte Strategie, Reglementari si Afaceri Publice.

„Litoral Curat” va fi realizat in parteneriat cu organizatia non-guvernamentala Mare Nostrum din Constanta. Campania se va desfasura pe plajele din statiunile Navodari, Mamaia, Constanta, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Neptun, Olimp, Saturn, Mangalia, Jupiter, Cap Aurora, Venus, 2 Mai si Vama Veche.

Campania „Litoral Curat” are trei componente principale:
-Curatarea plajelor: Connex va amplasa 300 de cosuri pentru colectarea selectiva a materialelor reziduale, pe o distanta de 45 de kilometri de plaja. Deseurile vor fi ridicate zilnic de catre firmele specializate de reciclare si salubrizare. Actiuni demonstrative de curatare si igienizare a plajelor vor fi realizate periodic de echipe de voluntari ai organizatiei Mare Nostrum.
-Caravana Litoral Curat: Eco-centre mobile de informare si de educare a publicului vor fi deplasate de la o statiune la alta. La sfarsitul fiecarei saptamani, voluntarii Mare Nostrum vor distribui turistilor materiale informative si de educatie ecologica.
-Arca Reciclarii: O ambarcatiune neconventionala construita integral din sticle PET va naviga de-a lungul tarmului marii pe toata durata sezonului estival, pentru a incuraja turistii sa participe la campania „Litoral Curat”.

In ianuarie 2005, Connex s-a angajat sa investeasca din veniturile sale, in urmatorii 3 ani, 1 cent la fiecare 10 apeluri efectuate in retea, in sprijinul domeniilor: „Invatamantul romanesc”, Restaurarea monumentelor romanesti” si „O Romanie mai curata”. Peste 340.000 de utilizatori Connex si-au manifestat optiunea cu privire la modul in care vor fi alocate aceste fonduri, mai mult de 40% dintre participanti alegand categoria „O Romanie mai curata”.

Primul proiect sustinut in cadrul programului „Connex pentru viitor” este restaurarea Turnului Sfatului din Sibiu, anuntata la data de 30 martie 2005.

Pana la sfarsitul acestui an, Connex va mai lansa cel putin un proiect, din categoria „Invatamantul Romanesc”, in parteneriat cu World Vision Romania.

Despre Vodafone România

Connex este prima retea video mobila din Romania si avea 5.022.902 de clienti, la data de 31 martie 2005. Connex este marca inregistrata a MobiFon S.A., o divizie a Vodafone Group Plc. Vodafone este cea mai mare companie de comunicatii mobile din lume, cu divizii in 27 de tari si Retele Partenere in alte 14 tari. Cu o gama completa de servicii de telecomunicatii mobile de voce si de date, Vodafone ofera in prezent servicii catre mai mult de 154,8 milioane de clienti din intreaga lume.
Lidia Solomon
Director Relatii Publice
Phone: +4021 302 1000


lidia.solomon@connex.ro