Connex si Raiffeisen Bank lanseaza noi functionalitati ale serviciului myBanking

BUCURESTI - 29 septembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Connex si Raiffeisen Bank au placerea sa anunte extinderea serviciului myBanking cu noi functionalitati. Incepand de astazi, utilizatorii myBanking beneficiaza de urmatoarele servicii: Transfer Intra si Inter Bancar, ATM in zona si Banca in zona.

“Noile facilitati oferite de serviciul myBanking marcheaza o etapa importanta in dezvoltarea serviciilor de m-Banking si m-commerce pe piata romaneasca. Prin parteneriatul cu Raiffeisen Bank, am oferit clientilor nostri posibilitatea de a experimenta adevarata mobilitate a serviciilor de m-banking. Clientii nostri pot folosi acum telefonul mobil pentru a efectua transferuri bancare intre conturile lor Raiffeisen si alte conturi, de la orice alta banca. In plus, Connex si Raiffeisen Bank sunt pregatiti din punct de vedere tehnic sa ofere servicii de plata a utilitatilor publice de pe telefonul mobil. Speram ca in viitorul apropiat furnizorii de utilitati sa isi exprime interesul pentru astfel de parteneriate”, a spus Ted Lattimore, Presedinte si COO, Connex.

"Raiffeisen Bank are ca prioritate strategica introducerea si dezvoltarea de canale alternative de distributie pentru serviciile si produsele noastre. Noile caracteristici ale serviciului myBanking, dezvoltate impreuna cu partenerul nostru Connex, permit clientilor bancii sa execute transferuri bancare intre conturile lor din banca, precum si in conturile deschise la alte banci. De asemenea, pot obtine, pe telefonul mobil, informatii privind cel mai apropiat ATM sau unitate a Raiffeisen Bank. Acest serviciu este foarte sigur deoarece se bazeaza pe tehnologii moderne care respecta cerintele de securitate necesare pentru transferurile de fonduri", a declarat Steven van Groningen, Presedinte si CEO al Raiffeisen Bank.

Cu ajutorul serviciului Transfer Intra Bancar, utilizatorii myBanking pot face transferuri, direct de pe telefonul mobil, catre alte conturi deschise la Raiffeisen Bank. Transferul Inter Bancar, oferit in premiera pe piata romaneasca, permite utilizatorilor myBanking sa efectueze transferuri de la conturile Raiffeisen catre conturile oricarei alte banci. Transferul Inter si Intra Bancar este disponibil atat in tara, in aria de acoperire a retelei Connex, cat si in roaming. Noile facilitati sunt valabile exclusiv pentru conturile in lei.

Noile servicii ATM in zona si Banca in zona ofera clientilor myBanking posibilitatea sa utilizeze telefonul mobil pentru a afla care este cel mai apropiat ATM Raiffeisen sau cea mai apropiata sucursala Raiffeisen. Serviciul poate fi activat numai de catre client, prin apelarea numarului *600.

In plus, Connex si Raiffeisen Bank sunt pregatite, din punct de vedere tehnic, sa ofere posibilitatea de plata a utilitatilor prin telefonul mobil si invita furnizorii de utilitati sa isi exprime interesul pentru parteneriate.

Lansat la 30 iulie 2003, serviciul myBanking este disponibil tuturor clientilor Connex, abonati sau utilizatori de Cartele Connex, persoane fizice sau juridice, care au un cont activ la Raiffeisen Bank. myBanking a primit premiul pentru “Cel mai inovativ produs romanesc IT&C” la Gala Premiilor IT&C ale Romaniei, editia 2004 si a fost premiat de catre Piata Financiara cu “Cel mai bun serviciu la categoria eProducts/ Services” in februarie 2004.

Despre Vodafone România

Connex este liderul pietei de comunicatii mobile din Romania, cu 4.089.948 de clienti, la data de 30 iunie 2004. Connex este marca inregistrata a MobiFon S.A., o filiala a Telesystem International Wireless Inc. (NASDAQ: TIWI; TSX: TIW). Actionarii principali ai Connex sunt Telesystem International Wireless (TIW), Canada, si Vodafone, Marea Britanie.

Raiffeisen Bank a fost infiintata in 2002 ca urmare a fuziunii dintre cele doua entitati detinute de RZB pe piata locala, adica Raiffeisenbank (Romania), infiintata in 1998 ca subsidiara a grupului RZB, si fosta banca de stat - Banca Agricola, achizitionata de RZB in iulie 2001. Raiffeisen Bank ocupa locul al treilea pe piata bancara romaneasca oferind o gama completa de produse si servicii de calitate pentru peste 1,2 milioane de clienti persoane fizice, IMM-uri si companii mari, folosind multiple canale de distributie, de la 200 de unitati in intreaga tara, pana la ATM-uri, phone-banking si mobile banking.

Lidia Solomon
Directorr Relatii Publice
Phone: +4021 302 1000

Anca Hasegan