De acum, clientii Vodafone au un control sporit asupra costurilor serviciilor de date mobile in roaming

BUCURESTI - 1 martie 2010

Comunicat tip General in Media / Publicitate


Pana la 1 iulie 2010, clientii Vodafone Romania pot opta gratuit pentru una din optiunile de notificare, disponibile la www.vodafone.ro/roaming.

Optiunile de notificare au fost introduse conform normelor Uniunii Europene, norme ce vizeaza destinatiile din statele membre ale Uniunii.

In plus fata de cerintele UE, Vodafone Romania ofera optiunile de notificare pentru orice destinatie internationala.

De acum, clientii Vodafone au un control sporit asupra costurilor serviciilor de date mobile in roaming


Clientii Vodafone Romania aflati in roaming pot avea acum un control mai bun al costurilor pentru utilizarea serviciilor de date mobile, printr-un sistem de notificare la atingerea unei anumite valori corespunzatoare traficului efectuat.

„In ultimii ani, serviciile de date mobile au inregistrat o rata de adoptie accelerata in randul clientilor nostri si o utilizare crescuta in roaming. Prin optiunile introduse astazi, Vodafone Romania raspunde cerintelor europene de a oferi consumatorilor un instrument mai eficient de control al costurilor pentru navigarea pe Internet sau accesarea email-ului in roaming. In plus fata de reglementarile Uniunii Europene, Vodafone extinde acest sistem de notificare in orice destinatie internationala si ofera clientilor sai mai multe optiuni care raspund nevoilor lor de comunicare”, a spus Liliana Solomon, Chief Executive Officer, Vodafone Romania.

Pana la 1 iulie 2010, in conformitate cu normele Uniunii Europene, abonatii Vodafone care utilizeaza serviciile de date mobile in roaming pot opta pentru una din variantele de notificare prin SMS, pentru a fi informati atunci cand ating valorile definite in optiunea aleasa.

Optiunile de notificare sunt disponibile abonatilor Vodafone, indiferent de oferta de roaming de date de care beneficiaza. Astfel, fie ca sunt utilizatori ai serviciilor de date pe telefonul mobil, prin ofertele Vodafone World sau Vodafone Passport Date Mobile, fie pe laptop, prin Vodafone Connect Abroad, abonatii Vodafone pot solicita una din optiunile de notificare. In plus, in functie de propriile nevoi de comunicare, utilizatorii serviciilor de date mobile in roaming au posibilitatea de a alege o optiune de notificare cu sau fara intreruperea serviciului, la atingerea valorii prestabilite. Pragurile de notificare variaza de la 40 de Euro pana la 500 de Euro, valori fara TVA.

De exemplu, un client care a optat pentru optiunea Roaming Date Limita Standard, va primi o alerta prin SMS la atingerea pragului de 40 de Euro, avand posibilitatea sa extinda sesiunea de date peste valoarea de 50 de Euro, daca trimite un SMS pentru a confirma aceasta alegere. In cazul in care clientul nu isi exprima decizia de extindere a sesiunii, accesul la serviciul de roaming va fi intrerupt odata ce valoarea de 50 de Euro este atinsa.

In plus fata de normele Uniunii Europene, Vodafone ofera aceste optiuni de notificare pentru orice destinatie internationala, inclusiv in afara spatiului european.

Clientii Vodafone care pana la 1 iulie 2010 nu opteaza pentru una din variantele de notificare disponibile vor beneficia automat de optiunea standard de notificare, ce include alerta prin SMS la atingerea pragului de 40 de Euro, cu posibilitatea de a prelungi sesiunea de date peste valoarea de 50 de Euro.

Utilizatorii Cartelei Vodafone si ai ofertei Vodafone Avantaj beneficiaza, incepand de la 1 martie 2010, de alerta prin SMS la atingerea valorii de 40 de Euro.

Optiunile de notificare pentru serviciile de date in roaming pot fi activate gratuit, prin apel la Departamentul de Relatii cu Clientii sau in magazinele Vodafone. De asemenea, utilizatorii au posibilitatea de a modifica oricand optiunea aleasa.

Vodafone Romania pune la dispozitia clientilor o oferta extinsa de date mobile in roaming, fiind parte din cea mai mare comunitate mobila din lume. Serviciile de date mobile sunt disponibile in strainatate, dupa cum urmeaza:
- la viteze 3G broadband, in 27 de tari/teritorii, prin 34 de operatori;
- la viteze 3G, in 54 de tari, prin 87 de operatori:
- la viteze GPRS, in 85 de tari / teritorii, prin 170 de operatori.

Optiunile de notificare pentru serviciile de date mobile disponibile in oferta Vodafone sunt detaliate la www.vodafone.ro/roaming.

Despre Vodafone România


Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.663.000 clienti, la 31 decembrie 2009. Vodafone este cel mai mare grup international de comunicatii mobile din lume cu aproximativ 333 milioane de clienti, la 31 decembrie 2009. In prezent, Vodafone are divizii in 31 de tari pe 5 continente si aproximativ 40 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.ro.
Dina Cernahoschi
publicrelations_ro@vodafone.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vodafone-romania/de-acum-clientii-vodafone-au-un-control-sporit-asupra-costurilor-serviciilor-de-date-mobile-in-roaming