Fundatia Vodafone Romania anunta continuarea programului “Ingrijim Impreuna”, in sprijinul persoanelor cu afectiuni incurabile

BUCURESTI - 4 decembrie 2007

Comunicat tip General in Social

Fundatia Vodafone Romania si Fundatia Hospice „Casa Sperantei” au placerea sa anunte continuarea programului „Ingrijim Impreuna”, pentru al doilea an consecutiv. Programul isi propune sa ofere sprijin si asistenta persoanelor care sufera de boli incurabile, precum si familiilor acestora.

„Ingrijim impreuna” este un program sustinut de Fundatia Vodafone Romania, in parteneriat cu Fundatia Hospice „Casa Sperantei”, in 4 centre din orasele Brasov, Bucuresti, Bacau si Oradea. In Oradea si Bacau, programul se desfasoara in parteneriate cu alte doua fundatii - Fundatia Hospice Emanuel Oradea si respectiv Asociatia Lumina Bacau.
“In primul an de desfasurare a proiectului ‚Ingrijim Impreuna’, peste 900 de persoane, adulti si copii, au beneficiat de asistenta medicala, medicamente, ingrijire specializata la domiciliu si servicii in sprijinul familiilor care au in grija acesti bolnavi. Ne face placere sa sustinem si in anul urmator programul ‚Ingrijim Impreuna’, continuand angajamentul Fundatiei Vodafone Romania de a fi cat mai aproape de nevoile comunitatii. In total, vom investi aproximativ 240.000 EUR in acest program, care are ca scop imbunatatirea calitatii vietii pentru pacienti si familile lor”, a spus Elena Serban, Director Fundatia Vodafone Romania.
”Continuarea colaborarii dintre Fundatia Hospice ‚Casa Sperantei’ si Fundatia Vodafone România da posibilitatea celor 4 centre implicate in proiect de a raspunde nevoilor pacientilor si familiilor lor, precum si de a-si perfectiona modul de lucru cu persoane care sufera de o boala incurabila si cu familiile acestora. Finantarea acordata de Fundatia Vodafone România a dat posibilitatea organizatiilor Hospice ‚Casa Sperantei’ si Hospice Emanuel sa ofere servicii mai complexe catre pacienti si familiile acestora, iar Asociatiei Lumina sa puna bazele unei echipe multidisciplinare care lucreaza cu persoane afectate de o boala incurabila” a spus Alina Lazar, coordonator national al proiectului, Fundatia Hospice “Casa Sperantei”.
Pe parcursul primului an de desfasurare a programului, in toate cele 4 centre au fost introduse noi servicii pentru familiile care au in ingrijire persoane cu afectiuni incurabile. Prin aceste servicii, se ofera bolnavilor gazduire si ingrijire timp de o zi, in centre speciale si la domiciliu, astfel incat cei care au grija de ei in mod obisnuit, pot beneficia de o zi de odihna.
Ingrijirea specializata la domiciliu este un alt serviciu oferit de acest program, prin care asistenti medicali efectueaza vizite regulate la domiciliul bolnavilor pentru a urmari evolutia lor si a le oferi ingrijirile specializate necesare.
Programul „Ingrijim Impreuna” are si o componenta educationala, prin care persoanele care au in ingrijire copii sau adulti aflati in evidenta celor 4 centre au posibilitatea de a participa la intalniri in cadrul grupurilor de suport. In cadrul acestor grupuri, au loc discutii pe diverse tematici de interes, la care participa asistenti sociali si medicali si uneori medici sau psihologi, in functie de tematica aleasa. Intalnirile grupurillor de suport ofera participantilor sprijin socio-emotional si asistenta in gasirea de solutii, precum si in depasirea situatiilor dificile intampinate in activitatea de zi cu zi.
De asemenea, au fost realizate materiale informative care sa explice evolutia bolilor in diverse stadii, tratamente specifice bolilor cel mai des intalnite si ingrijirile speciale ce trebuiesc acordate anumitor pacienti. Aceste materiale au fost distrbuite in cadrul grupurilor de suport, pentru a facilita accesul la cunostinte specializate al celor care au in ingrijire persoane cu boli incurabile.

Despre Vodafone România

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie romaneasca non-guvernamentala cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale Companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Companie, printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatiile anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone.
Fundatia Hospice ”Casa Sperantei”, pionier al serviciilor de ingrijiri destinate bolnavilor incurabili in România inca din 1992, dezvolta servicii de suport pentru familiile bolnavilor incurabili in cadrul unui proiect de parteneriat care are la baza politica de responsabilitate si implicare sociala a companiei Vodafone România si a angajatilor acesteia.

Relatii Publice
Vodafone Romania
publicrelations_ro@vodafone.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vodafone-romania/fundatia-vodafone-romania-anunta-continuarea-programului-ingrijim-impreuna-in-sprijinul-persoanelor-cu-afectiuni-incurabile