Fundatia Vodafone Romania anunta voluntarii castigatori pentru programul „Voluntar de Profesie”

BUCURESTI - 6 iulie 2010

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Fundatia Vodafone Romania a ales cei 8 castigatori pentru programul „Voluntar de Profesie” si suplimenteaza numarul voluntarilor cu inca 4. Cel de-al 9-lea voluntar va fi ales prin vot public, pe site-ul www.fundatia-vodafone.ro/voluntardeprofesie. Alti 3 voluntari vor fi selectionati din randul angajatilor Vodafone. Aproximativ 500 de persoane s-au inscris in programul „Voluntar de Profesie”

Fundatia Vodafone Romania anunta voluntarii castigatori  pentru programul „Voluntar de Profesie”

Fundatia Vodafone Romania anunta cei 8 voluntari castigatori ai programului „Voluntar de Profesie” si suplimenteaza numarul voluntarilor cu inca 4, in urma etapei interviurilor.

„Am primit foarte multe proiecte frumoase in domeniul educatiei, sanatatii, prevenirii abandonului familial, care merita o sansa. Desi am anuntat ca 8 voluntari vor avea posibilitatea sa lucreze in programul Voluntar de Profesie, am ales in total 12 voluntari. Proiectele lor ne-au convins ca merita sa fie castigatoare”, a spus Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.

Dintre cei 12 voluntari, Board-ul Fundatiei Vodafone a desemnat 8 castigatori in urma procesului de selectie. Acestia au varste cuprinse intre 22 si 44 de ani, sunt din Braila si Bucuresti si sunt de profesie psiholog, economist, jurnalist, asistent medical si student. Organizatiile non profit pentru care au optat sunt: Fundatia Estuar, World Vision, Fundatia Edelweiss Sibiu, Asociatia pentru sprijinul copiilor cu cerinte speciale, Dr. Katz, Asociatia Sfantul Stelian – Centrul de zi Steluta, Organizatia Salveaza Vieti, Fundatia Hand-Rom Curtea de Arges.

In perioada 6-18 iulie publicul va alege al 9-lea voluntar, prin vot public, pe site-ul www.fundatia-vodafone.ro/voluntardeprofesie. Lista completa a voluntarilor castigatori, dar si a celor care au trecut in etapa votului public poate fi consultata pe pagina online dedicata programului „Voluntar de Profesie”, www.fundatia-vodafone.ro/voluntardeprofesie. Alti 3 voluntari vor fi desemnati din randul angajatilor Vodafone Romania.

Prin programul „Voluntar de Profesie”, 12 persoane au sansa de a lucra in perioada septembrie – decembrie 2010, in proiecte dezvoltate de ONG-uri din Romania in domeniile sanatatii, educatiei, prevenirii abandonului familial, programe pentru copii si varstnici. Fundatia Vodafone Romania asigura salariile curente ale voluntarilor si cheltuielile administrative, pe toata durata programului. Fiecare voluntar va primi un salariu egal cu ultimul sau salariu obtinut pana la inceperea programului „Voluntar de Profesie”.

„Voluntar de profesie” este un program lansat in anul 2002 de catre Fundatia Vodafone la nivel mondial. Pana astazi, peste 700 de voluntari s-au implicat in proiecte dezvoltate de ONG-uri din toata lumea. In prezent, programul se desfasoara in 14 tari. Fundatia Vodafone Romania a lansat acest program in mai 2010 si au aplicat aproximativ 500 de persoane din toata tara.

Despre Vodafone România

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie non-guvernamentala romaneasca cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Vodafone Romania S.A., printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatii anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone. De la infiintarea sa, in urma cu 12 ani, Fundatia Vodafone Romania a investit pana in prezent 8,5 milioane de Euro, in sute de programe de caritate si asistenta sociala.
Nicoleta Radu
publicrelations_ro@vodafone.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vodafone-romania/fundatia-vodafone-romania-anunta-voluntarii-castigatori-pentru-programul-voluntar-de-profesie