Fundatia Vodafone Romania sustine programul „Servicii integrate pentru varstnici” initiat de Fundatia de Sprijin Comunitar din Bacau

BUCURESTI - 1 februarie 2008

Comunicat tip General in Sanatate

Fundatia Vodafone Romania si Fundatia de Sprijin Comunitar din Bacau anunta lansarea unui nou program pentru sprijinirea persoanelor in varsta, “Servicii integrate pentru varstnici”. Prin acest program, persoanele in varsta din municipiul Bacau, cu probleme de sanatate sau aflate in dificultate, beneficiaza de servicii de asistenta medicala si ingrijire la domiciliu, servicii speciale de recuperare si servicii de asistenta sociala.

“Ne bucuram sa sustinem activitatea desfasurata de Fundatia de Sprijin Comunitar in beneficiul varstnicilor din Bacau, continuand astfel angajamentul Fundatiei Vodafone Romania de a fi cat mai aproape de nevoile comunitatii. In cadrul programului ‘Servicii integrate pentru varstnici’ ne propunem ca pe parcursul anului 2008 sa ajutam aproximativ 350 de varstnici lunar, asigurandu-le acestora medicamente si servicii sociale, medicale si de recuperare. Fundatia Vodafone Romania va investi 35.000 EUR in acest program, care are ca scop imbunatatirea calitatii vietii pentru persoanele in varsta”, a spus Elena Serban, Director Fundatia Vodafone Romania.
„Fundatia de Sprijin Comunitar desfasoara programe de ingrijire a varstnicilor inca din anul 1997 in urma identificarii acestei nevoi in cadrul comunitatii. Toate aceste servicii sunt oferite gratuit de catre profesionisti, Fundatia de Sprijin Comunitar fiind prima organizatie din Moldova acreditata sa ofere acest gen de servicii de ingrijire la domiciliu. Parteneriatul cu Fundatia Vodafone Romania ne da posibilitatea continuarii activitatii in beneficiul acestei categorii sociale dezavantajate, raspunzand astfel nevoilor comunitatii din care facem parte”, a spus Gabriela Achihai, Presedinte Fundatia de Sprijin Comunitar din Bacau.
Programul „Servicii integrate pentru varstnici” ofera servicii complete si specializate, care asigura preluarea pacientului, de la externalizarea acestuia din spital, acordarea de servicii medicale si sociale la domiciliu urmand indicatiile medicului curant, apoi recuperarea si reintegrarea persoanei in cadrul Centrului de Zi.
Serviciile de asistenta medicala desfasurate de Fundatia de Sprijin Comunitar (FSC) sunt acreditate de catre Casa de Asigurari de Sanatate, astfel incat toate activitatile sunt desfasurate in conformitate cu cele mai riguroase standarde in domeniu. Aceste servicii sunt asigurate de asistente medicale specializate si cu experienta in domeniu, avand ca scop urmarea si finalizarea cu succes a tratamentelor medicale recomandate de catre medicii curanti.
Ingrijirea specializata la domiciliu este un alt serviciu oferit persoanelor in varsta de acest program, prin care asistenti medicali si ingrijitoare calificate efectueaza vizite regulate la domiciliul bolnavilor, pentru a urmari evolutia lor si pentru a le oferi sprijinul necesar.
De asemenea, prin acest program, batranii pot beneficia si de servicii speciale in cadrul Centrului de zi “Dr. Stefan Ciobanu”, deschis in anul 2002. In centrul de zi, varstnicii pot participa la activitati recreative, de socializare dar si de recuperare - gimnastica medicala, electroterapie, kinetoterapie, reflexoterapie.
Programul are si o componenta educationala, care isi propune promovarea unei imagini a varstnicilor ca persoane active, dornice si capabile de o viata sociala normala, in ciuda dificultatilor materiale pe care le intampina. Acest lucru va fi realizat prin editarea unui buletin informativ trimestrial care va fi distribuit catre toate mediile interesate.
O alta componenta importanta a acestui program este promovarea voluntariatului in randul comunitatii si mai ales al adolescentilor si tinerilor din Bacau, pentru serviciile de asistenta sociala.
Parteneriatul dintre Fundatia Vodafone Romania si Fundatia de Sprijin Comunitar din Bacau a inceput in anul 2007, cu programul educational „ Voluntari pentru comunitati rurale”, derulat in trei comune din zona Podu Turcului. Programul si-a propus promovarea voluntariatului in cadrul liceelor din Bacau si stimularea continuarii studiilor in randul elevilor din mediul rural.
Pe parcursul anului trecut, Vodafone Romania a sustinut, ca sponsor, Gala Voluntarului si Targul ONG, doua dintre cele mai importante evenimente organizate de catre Fundatia de Sprijin Comunitar in Bacau.

Despre Vodafone România

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie romaneasca non-guvernamentala cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale Companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Companie, printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatiile anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone.
Relatii Publice
Vodafone Romania
publicrelations_ro@vodafone.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vodafone-romania/fundatia-vodafone-romania-sustine-programul-servicii-integrate-pentru-varstnici-initiat-de-fundatia-de-sprijin-comunitar-din-bacau