Fundatiile Motivation Romania si Vodafone Romania anunta prima Cupa de tenis pentru jucatorii in scaun cu rotile din Romania

BUCURESTI - 17 august 2007

Comunicat tip General in IT&C

Fundatia Motivation Romania cu sprijinul Fundatiei Vodafone Romania anunta startul primei editii a „Cupei de tenis in scaun cu rotile”, dedicata jucatorilor cu handicap locomotor. Competitia este sustinuta si de Fundatia Johan Cruyff, Federatia Internationala de Tenis si de Federatia Romana de Tenis.

„Ne bucuram sa sustinem pentru prima oara in Romania o competitie dedicata sportivilor in scaun rulant. Implicarea in proiecte dedicate persoanelor cu dizabilitati este una dintre prioritatile Fundatiei Vodafone Romania, care sustine, inca de la inceputul activitatii sale, astfel de programe” a spus Liliana Solomon, Chief Executive Officer, Vodafone Romania.
Competitia se va desfasura intre 17 si 19 august 2007 si va fi gazduita de Centrul National de Tenis al Federatiei Romane de Tenis, din strada Pierre de Coubertin nr. 11 (langa Stadionul National). In concurs s-au inscris 16 participanti, cei mai buni jucatori de tenis de camp din Bulgaria, Turcia, Republica Moldova si Romania. Competitia se desfasoara pe 3 categorii: barbati, femei si juniori. Castigatorii vor fi desemnati in sistemul knock out* pentru baieti si in sistemul round robin** – pentru femei si juniori. Cei doi castigatori ai categoriilor de barbati si femei vor participa la Jocurile Paralimpice de la Beijing, din 2008.
In prezent, Fundatia Vodafone sprijina mai multe programe dedicate copiilor cu dizabilitati: programul de Integrare Sociala, Educatie si Recuperare pentru Copii cu Deficiente Neuromotorii (impreuna cu Centrul de Zi „Aurora”) si programul pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism (impreuna cu Asociaţia pentru Ajutorarea Copiilor cu Autism din Romania). Fundatia Vodafone Romania a inceput colaborarea cu Fundatia Motivation Romania in 1999 printr-un proiect de donatie de fotolii rulante.
In decursul anului 2006, Fundatia Motivation Romania a organizat diverse activitati cu scopul de a promova tenisul de camp in scaun rulant in Romania. In luna mai, Fundatia Motivation Romania, cu sprijinul Federatiei Internationale de Tenis, a organizat prima Tabara Internationala de Tenis in Scaun Rulant din Romania, la care au participat 27 de persoane. In luna iulie, Fundatia Motivation Romania a organizat a doua Tabara de Tenis pentru Juniori la care au participat 26 de persoane. O echipa formata din 2 jucatori si un antrenor a participat la Cupa Szinvanet din Ungaria, care s-a desfasurat in luna august. In luna septembrie Fundatia Motivation a fost invitata sa participe cu o echipa formata din 2 jucatori juniori si un antrenor la Tabara Internationala de Tenis in Scaun Rulant din Bulgaria, avandu-l ca invitat de onoare pe Aad Zwaan, nominalizat de catre Federatia Internationala de Tenis ca Antrenorul anului 2004.
Sportivii in scaun cu rotile din Romania au jucat la Open Bucuresti, in 2004, meciuri demonstrative cu Ilie Nastase si Guillermo Vilas, iar in 2005 cu Andrei Pavel si Adrian Marcu.


* prin eliminare
** fiecare jucator joaca cu fiecare jucator, cate un meci

Despre Vodafone România

Fundatia Vodafone Romania este o organizatie romaneasca non-guvernamentala cu statut caritabil, distincta de operatiunile comerciale ale Companiei. Activitatea Fundatiei Vodafone Romania este finantata de catre Companie, printr-un buget anual. In plus, angajatii Vodafone Romania contribuie voluntar, prin donatii lunare din salariu, la care se adauga donatiile anuale din partea Fundatiei Grupului Vodafone.
Vodafone Romania, o divizie a Vodafone Group Plc., inregistra 8,223 milioane de clienti, la data de 30 iunie 2007. Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 25 de tari si retele partenere in alte 38 de tari. Cu o gama completa de servicii de telecomunicatii mobile de voce si de date, Vodafone ofera in prezent servicii catre 232,0 milioane de clienti din intreaga lume.

Relatii Publice
Vodafone Romania
publicrelations_ro@vodafone.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vodafone-romania/fundatiile-motivation-romania-si-vodafone-romania-anunta-prima-cupa-de-tenis-pentru-jucatorii-in-scaun-cu-rotile-din-romania