La 5 ani de la lansarea serviciilor 3G in premiera in Romania, Vodafone ofera Internet mobil de mare viteza pentru 90% dintre romani, prin noua retea 3G UMTS 900

BUCURESTI - 28 aprilie 2010

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Vodafone este primul operator mobil din Romania care dezvolta o retea 3G in frecventa UMTS 900 MHz.
Vodafone aduce cea mai extinsa acoperire de Internet mobil 3G, pentru 90% din populatia Romaniei, inclusiv in zonele izolate, la viteze de pana la 21.6 Mbps.
Vama Veche, Sulina, Cabana Balea, Salina Praid, Varful Semenic, partia de schi Parang, Agapia, Cheile Bicazului, Paltinis, Transfagarasan si multe alte atractii turistice sunt acum sub acoperirea retelei Vodafone, cu viteze de pana la 7,2 Mbps.
Pentru utilizatorii cu nevoi punctuale de Internet mobil si nu numai, de astazi, este disponibila in toata tara Cartela Internet Vodafone, cu mai multe oferte avantajoase.

La 5 ani de la lansarea serviciilor 3G in premiera in Romania, Vodafone ofera Internet mobil de mare viteza pentru 90% dintre romani, prin noua retea 3G UMTS 900

Vodafone anunta lansarea la nivel national a serviciilor 3G in frecventa 900 MHz, oferind acces la Internet mobil pentru 90% din populatia Romaniei, la viteze de pana la 21,6 Mbps.

Vodafone Romania isi extinde portofoliul de Internet mobil cu servicii prepaid, prin Cartela Internet Vodafone, disponibila utilizatorilor din toata tara prin oferte incepand cu 5 Euro credit.

„Daca in urma cu 5 ani lansam primele servicii 3G din Romania, astazi, ne bucuram sa anuntam disponiblitatea Internetului mobil pentru 90% din populatia Romaniei, la viteze de pana la 21,6 Mbps, prin reteaua Vodafone. Noua noastra retea UMTS 900 MHz a fost dezvoltata pe parcursul ultimului an, printr-o investitie semnificativa, folosind o solutie unica in lume, prin modul in care imbina tehnologiile GSM si UMTS. Suntem primul operator din Romania care ofera acoperire nationala pentru serviciile de Internet mobil de mare viteza, inclusiv in multe zone din tara unde nu exista alte solutii de acces la Internet. Prin aceasta premiera, raspundem si nevoilor clientilor nostri din segmentul business, pentru care accesul national la serviciile de date mobile de mare viteza, dar si performanta retelei, sunt foarte importante. Acum, toti clientii nostri au la dispozitie servicii de comunicatii de cea mai buna calitate la preturi avantajoase, prin intermediul celei mai extinse si performante retele din Romania”, a spus Liliana Solomon, CEO Vodafone Romania.    

Clientii Vodafone pot vedea foarte usor daca o anumita localitate din tara se afla in aria de acoperire a retelei de Internet mobil, accesand rapid harta disponibila online la www.vodafone.ro/acoperire.

In plus fata de abonamentele Vodafone Internet Nelimitat, utilizatorii care prefera sa nu incheie un abonament sau cei cu nevoi punctuale de Internet mobil pot sa aleaga noile oferte Cartela Internet Vodafone. Noul serviciu se adreseaza utilizatorilor ocazionali ai serviciilor de Internet mobil, cum sunt: tinerii cu mobilitate mare si nevoi flexibile de acces la Internet, utilizatorii care au nevoie de o solutie suplimentara de acces la Internet, cei care calatoresc in tara pentru perioade limitate de timp, persoanele care vin din afara tarii si doresc sa foloseasca o solutie locala de conectare la Internet mobil pentru a beneficia de costuri mai avantajoase, business-uri sezoniere.

Cartela Internet Vodafone ofera clientilor acces instant la Internet de pe laptop sau PC, cu ajutorul unui modem USB, la viteze de pana la 21,6 Mbps, pe baza de cartela reincarcabila. Clientii beneficiaza de o experienta de utilizare usoara si inuitiva.

Cu Cartela Internet Vodafone, clientii au acces la o pagina web prin care pot sa isi reincarce contul de Internet, sa opteze pentru oferta de Internet cea mai potrivita si sa obtina informatii in timp real despre traficul consumat si valabilitatea ofertei.

Cartela Internet Vodafone este disponibila in doua variante: pachetele cu cartela reincarcabila si pachetele cu cartela reincarcabila + modem USB.

Pachetul ce include cartela reincarcabila si modemul USB poate fi achizitionat la pretul de 139,99 RON (TVA inclus). Cartela Internet Vodafone se comercializeaza in orice magazin Vodafone, in magazinele partenere, precum si in punctele de vanzare a cartelelor prepaid.

90% dintre clientii serviciilor noastre de Internet mobil pot utiliza chiar de acum modemurile USB existente pentru a accesa serviciile 3G in frecventa UMTS 900 MHz. Clientii care au modemuri incompatibile vor avea posibilitatea sa le inlocuiasca gratuit, reinnoindu-si contractul Vodafone.

Tot astazi, Vodafone Romania extinde beneficiile noilor dezvoltari de retea catre parteneriatul cu SMURD, prin includerea de noi echipamente si servicii de comunicatii mobile in banda larga, in solutia de telemedicina existenta. In perioada urmatoare, Ambulantele SMURD vor putea sa transmita catre dispeceratul central si Spitalele de Urgenta, pe langa parametrii medicali, si imagini video ale pacientului, care sa faciliteze diagnosticarea, utilizand serviciile de date mobile de mare viteza ale Vodafone in toata tara, inclusiv in zonele izolate, putand interveni astfel mai eficient in situatiile de urgenta, si, in cele din urma, salva vieti. Parteneriatul dintre Vodafone si SMURD a inceput cu cinci ani in urma, contributia companiei depasind 860.000 de Euro pana in prezent.

Vodafone este primul operator care a lansat serviciile 3G in Romania, la 15 aprilie 2005, urmate de serviciile 3G broadband, in octombrie 2006. Serviciile HSPA+, cu viteze de pana la 21,6 Mbps, au fost disponibile comercial, in premiera in Romania, in oferta Vodafone, in septembrie 2009. Vodafone Romania ofera cea mai extinsa acoperire a serviciilor de date mobile de mare viteza: de pana la 7,2 Mbps la nivel national, si la viteze de retea de pana la 21,6 Mbps in 16 mari orase si zone turistice din Romania.

Despre Vodafone România


Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group Plc., avea 9.663.000 clienti, la 31 decembrie 2009. Vodafone este cel mai mare grup international de comunicatii mobile din lume cu aproximativ 333 milioane de clienti, la 31 decembrie 2009. In prezent, Vodafone are divizii in 31 de tari pe 5 continente si aproximativ 40 de retele partenere in intreaga lume. Pentru mai multe informatii, vizitati www.vodafone.ro.
Dina Cernahoschi
publicrelations_ro@vodafone.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vodafone-romania/la-5-ani-de-la-lansarea-serviciilor-3g-in-premiera-in-romania-vodafone-ofera-internet-mobil-de-mare-viteza-pentru-90-dintre-romani-prin-noua-retea-3g-umts-900