Pentru prima data la Gala Societatii Civile, Vodafone Romania si Millenium Communications premiaza jurnalistii care au promovat activismul social

BUCURESTI - 17 mai 2006

Comunicat tip General in IT&C

Cea de-a patra editie a Galei Societatii Civile va aduce, pentru prima data, o recunoastere publica a jurnalistilor care au sprijinit constant, prin munca lor, activismul social.

Vodafone Romania, sponsorul fondator al Galei Societatii Civile, si organizatorii evenimentului, Millenium Communications, au initiat un proiect de nominalizare si premiere a jurnalistilor care au mediatizat constant activitatea organizatiilor neguvernamentale.
Saptezeci si doi de jurnalisti din toata tara (vezi lista atasata) au fost nominalizati pe baza voturilor organizatiilor neguvernamentale, grupurilor de initiativa, sindicatelor. Patru din acestia vor fi premiati de catre Vodafone Romania in cadrul ceremoniei Galei Societatii Civile, care se va desfasura la Teatrul ODEON, vineri, 19 mai 2006, incepand cu ora 19.00.
“A investi in comunitate, a-i ajuta pe cei aflati in situatii dificile, a promova egalitatea de sanse sunt doar cateva fatete ale activismului social. Este un domeniu care are o mare nevoie de sustinere, din partea tuturor celor care sunt in masura sa faca acest lucru. Dorim sa multumim tuturor jurnalistilor care au promovat proiecte si actiuni ce si-au propus sa schimbe in bine viata oamenilor”, a spus Marian Velicu, Vice Presedinte Reglementare, Strategie si Afaceri Publice Vodafone Romania.
“Premiile pentru Jurnalism sunt consecinta unui fapt indisputabil: societatea civila a avut in mass media cel mai constant sustinator al sau. Multe dintre proiectele importante ale organizatiilor neguvernamentale au fost sprijinite de jurnalisti, iar o parte din succesul acestor actiuni le apartine. Si asta, in conditiile in care, sunt putine organizatiile societatii civile care dispun de expertiza in comunicare sau de fonduri alocate pentru acest scop.” - Andrei Bortun, Director General Millenium Communications, initiatorul Galei Societatii Civile.
Gala Societatii Civile este cel mai amplu eveniment de recunoastere a excelentei in domeniul activismului social in Romania. Evenimentele Galei vor avea loc in zilele de 18 si19 mai dupa cum urmeaza: seminarele si conferintele se vor desfasura la Sala Frescelor din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” (18 si 19 mai), iar festivitatea de premiere vineri, 19 mai, la Teatrul ODEON, incepand cu ora 19.00.

Misiunea Galei Societatii Civile este sa imbunatateasca imaginea publica a sectorului neguvernamental. Acest deziderat nu poate fi atins fara sprijinul celor care informeaza permanent publicul asupra lucrurilor importante din Romania. De aceea, societatea civila are nevoie de o stransa colaborare cu mass-media pentru educarea publicului larg in spirit civic. Cu sprijinul jurnalistilor, virtutile implicarii sociale pot fi apreciate si aduse in atentia unui numar foarte mare de oameni care au astfel ocazia sa-si cunoasca mai bine drepturile, sa-si constientizeze puterea si sa se implice in initiativele sectorului neguvernamental din Romania.

Millenium Communications, organizatorul evenimentului, multumeste presei romanesti pentru ajutorul acordat in fiecare an Galei Societatii Civile si pentru sprijinul oferit sectorului neguvernamental.
Vodafone Romania, sponsorul fondator al Galei Societatii Civile, este un sustinator constant al initiativelor de activism social, atat prin programe proprii, cat si prin parteneriate cu organizatii neguvernamentale. Aceste initiative acopera domenii diverse, de la educatie, la cultura, mediu, responsabilitate corporatista. Toate actiunile de caritate ale Vodafone Romania sunt coordonate de Fundatia Vodafone Romania, o organizatie non profit sustinuta de angajatii companiei si de fonduri donate de companie. Pentru detalii, vizitati www.vodafone.ro.

Vodafone Romania, o divizie a Vodafone Group Plc., avea 6.131.839 de clienti, la data de 31 decembrie 2005. Vodafone este cea mai mare comunitate mobila din lume, cu divizii in 26 de tari si retele partenere in alte 33 de tari. Cu o gama completa de servicii de telecomunicatii mobile de voce si de date, Vodafone ofera in prezent servicii catre 165 de milioane de clienti din intreaga lume.

Lista jurnalistilor nominalizati:
Cei 72 de jurnalisti nominalizati sunt: Mihai Mihaita – TV Etalon/ Maria Macarie - Antena 1 Cluj/ Raul Chis - TVR Cluj/ Gabriel Arsene – Crystal Publishing Group/ Raluca Racolciuc - Buna Ziua Ardeal/ Madalina Ion - Radio Romania Tineret/ Liana Subtirelu – Gandul/ Cristina Bazavan – Tabu/ Liviu Mihaiu- Academia Catavencu/ Victor Roncea – Ziua/ Cristina Neelcu- Averea/ Dragos Bucurenci - Academia Catavencu/ Letitia Bota - Cuvantul Liber/ Andrei Plesu - Dilema Veche/ Andrian Cioroianu - Dilema Veche/ Radu Meirosu – Voluntar/ Dana Deac - Antena 3/ Viorica-Ana Chisu – Capital/ Dana Rusu - TVR 1/ Margu Iulian - TV Etalon/ Diana Deleanu- TV Etalon/ Cristian Sima - TV Etalon/ Teodor Brucar - TV Etalon/ Cosmin Bunea - TV Etalon/ Ciucu Ionut - TV Etalon/ Ovidiu Moldovan - Radio Cluj/ Adina Urcan - Monitorul de Cluj/ Dana Depta - Ziarul Clujeanului/ Cristina Hurdubaia – Cotidianul/ Oana Hanganu - Revista Ioana/ Daniela Teodorescu Palade - Revista Avantaje/ Sorin Ganciu - B1 TV/ Ana-Maria Purcherea - Agenda Timisoara/ Alexandra Manaila - Copilul meu/ Carmen Vasile – TVR/ Bianca Padurean - Realitatea TV/ Claudia Romitan - Ziua de Cluj/ Adrian Artene – Averea/ Petre Niteanu – Ziua/ Silviu Alupei – Ziua/ Vladimir Brilinsky – Revista Dacia Magazin/ Bogdan Ioan Stanciu – Altermedia/ Adrian Bucurescu - Romania Libera/ Marian Mihai - Revista Radacini/ Robert Turcescu - Realitatea TV/ Doru Dinu Glavan - Radio Resita/ Dan Agache - Radio Resita/ Matei Mircioane - Radio Resita/ Dalida Groza - TVR Timisoara/ Monica Mitroi - Agenda Saptamanala Timisoara/ Lia Lucia Epure - Focus Vest si Ziua de Vest/ Cristina Mihaila - Cotidianul Regional Evenimentul/ Magda Chirana - Studioul Teritorial Radio Constanta/ Carmen Olaru - TVR Iasi/ Mihaela Munteanu - Radio Iasi/ Carmen Maftei - Ziarul de Iasi/ Patapievici, Horia Roman - Idei in dialog/ Lucian Mandruta - Dilema Veche/ Emil Hurezeanu - Realitatea TV/ Cristina Topescu - Prima Tv/ Sanziana Pop - Formula As/ Sorin Avram - Radio Top 91/ Anca Apetroaiei - Tele M/ Toni Hritac - Ziarul de Iasi/ Antoniu Costin - Radio Cluj/ Anca Brasfalean - Radio Vocea Evangheliei/ Monica Tripon - Adevarul De Cluj/ Silviu Dascalu - Ziua de Iasi/ Cornel Cadar - www.ercis.ro/ Ioana Floria - Romania Libera/ Gia Iova – Cotidianul/ Razvan Bucuroiu - Lumea Credintei.

Despre Vodafone România

Pentru mai multe detalii contactati

Biroul de Presa al Galei Societatii Civile:

Elena Bululete

Raluca Bailescu

raluca.bailescu@milleniumcommunications.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vodafone-romania/pentru-prima-data-la-gala-societatii-civile-vodafone-romania-si-millenium-communications-premiaza-jurnalistii-care-au-promovat-activismul-social