Vodafone lanseaza primul program national de reciclare a telefoanelor mobile din Romania

BUCURESTI - 28 martie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Vodafone Romania anunta lansarea programului national de reciclare a telefoanelor mobile si a accesoriilor, o initiativa ce are drept scop reducerea cantitatii de deseuri electronice, pentru un mediu mai curat si mai sanatos.

Incepand de astazi, Vodafone Romania va colecta telefoane mobile si accesorii, in scopul reciclarii, de la toti utilizatorii de telefonie mobila din Romania, in punctele special amenajate in cele 74 de magazine proprii din tara.
Prin acest program, Vodafone Romania colecteaza: telefoane mobile, baterii, incarcatoare, dispozitive hands-free, cabluri de date, indiferent de model si de starea de functionare a acestora.
'Ii incurajam pe toti utilizatorii de telefonie mobila sa nu arunce dispozitivele uzate fara sa se gandeasca la faptul ca ele pot reprezenta o forma de poluare a mediului. Vodafone Romania ii invita, deopotriva, pe clientii sai si pe utilizatorii altor companii de telefonie mobila sa se alature acestei initiative, prin depunerea aparatelor uzate in punctele de colectare din magazinele Vodafone. Programul de reciclare a telefoanelor mobile face parte din activitatea de responsabilitate corporativa a Vodafone Romania si a Grupului Vodafone, fiind aliniat reglementarilor europene privind protectia mediului. Si prin aceasta actiune, suntem consecventi promisiunii noastre de a actiona in mod responsabil fata de lumea din jurul nostru”, a spus Liliana Solomon, Chief Executive Officer, Vodafone Romania.
Telefoanele si accesoriile colectate de Vodafone Romania vor fi procesate de Fonebak UK, compania cu care Vodafone colaboreaza la nivel international pentru reciclarea dispozitivelor uzate.
Telefoanele care sunt in stare de functionare vor fi reconditionate si reutilizate in tari in curs de dezvoltare din Africa, facilitand astfel accesul la serviciile de telefonie mobila utilizatorilor cu posibilitati materiale limitate. Terminalele si accesoriile care nu pot fi reparate vor fi dezmembrate, iar materialele componente vor fi recuperate si refolosite pentru fabricarea de echipamente noi, printr-un proces de reciclare ce se va derula in afara Romaniei.
Vodafone Romania va dona eventualele sume de bani obtinute din reciclarea telefoanelor mobile pentru sustinerea proiectelor de protectia mediului.
In martie 2006, Vodafone Romania a initiat, pentru angajatii sai, un program pilot intern de reciclare a telefoanelor mobile si a accesoriilor. In doar o saptamana, peste 1000 de telefoane vechi si numeroase accesorii au fost colectate de la angajatii companiei.
Vodafone este prima companie de telecomunicatii din Romania care lanseaza un program national de reciclare a telefoanelor mobile, cu puncte de colectare amenajate in toate magazinele proprii.

Despre Vodafone România

Vodafone Romania, o divizie a Vodafone Group Plc., inregistra 7.717.000 de clienti, la data de 31 decembrie 2006. Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 25 de tari si retele partenere in alte 36 de tari. Cu o gama completa de servicii de telecomunicatii mobile de voce si de date, Vodafone ofera in prezent servicii catre 200 milioane de clienti din intreaga lume.
Relatii Publice
Vodafone Romania
publicrelations_ro@vodafone.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vodafone-romania/vodafone-lanseaza-primul-program-national-de-reciclare-a-telefoanelor-mobile-din-romania