Vodafone Romania anunta rezultate financiare puternice in trimestrul incheiat la 30 iunie 2007

BUCURESTI - 19 iulie 2007

Comunicat tip General in IT&C

Vodafone Romania anunta indicatorii financiari principali pentru primul trimestru fiscal, incheiat la 30 iunie 2007, conform rezultatelor date publicitatii astazi de catre Vodafone Group Plc.

Vodafone Romania a adaugat 269,582 de clienti noi in primul trimestru fiscal al anului financiar 2007 - 2008, ajungand la un numar total de 8.223.445 de clienti. In ultimile 12 luni, Vodafone Romania a adaugat 1.470.351 de noi clienti, corespunzator unei cresteri anuale de 22,1 % a bazei totale de clienti.
Vodafone Romania continua sa inregistreze o crestere puternica si in ceea ce priveste veniturile din servicii. In trimestrul incheiat la 30 iunie 2007, veniturile din servicii au crescut cu 26,8%, fata de aceeasi perioada a anului trecut.
“Suntem foarte multumiti de rezultatele financiare puternice inregistrate in ultimul trimestru. Continuam sa avem o performanta sustinuta a veniturilor din servicii, cu o crestere de 26,8 % fata de aceeasi perioada a anului trecut, ceea ce demonstreaza ca clientii nostri folosesc din plin serviciile noastre. In acelasi timp, am inregistrat o crestere considerabila a bazei noastre de clienti, ajungand la 8,223 milioane de utilizatori. Indicatori ca ARPU ( Venitul Mediu pe Utilizator) si numarul de abonati raman puternici, ceea ce arata ca noile noastre oferte sunt imbratisate de un numar din ce in ce mai mare de clienti. Romania ramane una dintre diviziile cu cea mai buna performanta in cadrul grupului Vodafone, continuandu-si angajamentul de a deveni furnizor total de servicii de comunicatii mobile si operatorul preferat al romanilor”, a spus Liliana Solomon, Presedinte & CEO Vodafone Romania.
Venitul mediu pe utilizator (ARPU) a atins valoarea de 15,7 USD in trimestrul incheiat la 30 iunie 2007, fata de 14,0 USD in trimestrul anterior, incheiat la 31 martie 2007, corespunzator unei cresteri de 12.1 %.
Clientii serviciilor pe baza de abonament reprezentau 34,1% din baza totala de clienti a Vodafone Romania, iar cei ai serviciilor preplatite, 65,9%, ceea ce arata o crestere de 4,3 % a numarului de abonati, comparativ cu trimestrul anterior, incheiat la 31 martie 2007.

Despre Vodafone România

Vodafone Romania, o divizie a Vodafone Group Plc., inregistra 8,223 milioane de clienti, la data de 30 iunie 2007. Vodafone este cel mai mare grup de telecomunicatii mobile din lume, cu divizii in 25 de tari si retele partenere in alte 38 de tari. Cu o gama completa de servicii de telecomunicatii mobile de voce si de date, Vodafone ofera in prezent servicii catre 232,0 milioane de clienti din intreaga lume.
Relatii Publice
Vodafone Romania
publicrelations_ro@vodafone.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vodafone-romania/vodafone-romania-anunta-rezultate-financiare-puternice-in-trimestrul-incheiat-la-30-iunie-2007