Vodafone Romania si SMURD: “Un parteneriat pentru viata”

BUCURESTI - 26 iunie 2006

Comunicat tip General in IT&C

Vodafone Romania anunta o noua initiativa in cadrul programului “Parteneriat pentru viata”, dezvoltat impreuna cu SMURD Targu Mures (Serviciul Mobil de Urgenta pentru Resuscitare si Descarcerare).

Vodafone Romania si SMURD: “Un parteneriat pentru viata”

Printr-o sponsorizare de 280.000 de Euro, oferita de Vodafone Romania, SMURD a achizitionat recent o masina de interventie pentru accidente colective, dezastre naturale si operatiuni de salvare grea. Aceasta este prima si cea mai complexa solutie de interventie in astfel de situatii, disponibila in Romania. In plus, pana la finalul anului viitor, Vodafone Romania va extinde la nivel national solutia de telemedicina si serviciile de comunicatii oferite SMURD.
“Parteneriat pentru viata este una dintre cele mai valoroase initiative de responsabilitate corporatista ale Vodafone Romania, care raspunde necesitatilor comunitatii, aflate in situatii dificile. Fiind o companie responsabila, Vodafone Romania si-a propus sa fie cat mai aproape de lumea din jur si de interesele comunitatii. Acest program intareste parteneriatul nostru traditional cu SMURD prin care ne-am propus sa asiguram resursele necesare, inclusiv servicii de comunicatii Vodafone Romania,, pentru salvarea vietilor omenesti”, a spus Liliana Solomon, Chief Executive Officer Vodafone Romania.
“Masina de interventie in caz de accidente colective, dezastre naturale si operatiuni de salvare grea va ajuta SMURD si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta sa raspunda mai rapid si mai usor, si, in cele din urma, sa salveze cat mai multe vieti omenesti. Aceasta solutie complexa este folosita la scara larga in tarile europene. Ne bucuram ca, prin sprijinul Vodafone Romania, am putut sa achizitionam acest echipament complex care imbunatateste semnificativ capacitatea noastra de interventie in cazul dezastrelor naturale, accidentelor colective si al altor situatii de urgenta” a spus Raed Arafat, Medic Sef SMURD Targu Mures.
SMURD, Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta si Vodafone Romania au prezentat astazi masina pentru interventii in cadrul unui eveniment organizat in Piata Constitutiei. Liliana Solomon, Chief Executive Officer Vodafone Romania, a oferit cheia masinii de interventie Medicului Sef SMURD Targu Mures, Raed Arafat, si Sefului Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, General Locotenent Vladimir Secara.
Masina si echipajul medical aferent pot sa ofere asistenta medicala imediata pentru cel putin 50 de persoane, in cazul accidentelor colective (ex. accident de avion sau de autocar, tamponare in lant, deraiere de tren), dezastrelor naturale (cutremur, inundatii). Este singura unitate mobila de interventie pentru situatii de urgenta, din Romania, care are in dotare echipamente de descarcerare grea.
Masina de interventie se deplaseaza la locul accidentului/dezastrului in urma unui ordin special dat de Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta. Simultan, la locul accidentului este creat un dispecerat de urgenta care tine legatura cu Ministerul Administratiei si Internelor, cu spitalele, pompierii si echipele de medici.
Masina contine: echipament medical pentru asigurarea si monitorizarea functiilor vitale, echipament de descarcerare grea, corturi cu paturi pentru minim 50 de persoane, paturi de terapie intensiva, sisteme de incalzire, echipament pentru asigurarea comunicarii cu spitalele si cu serviciul 112, sistem de iluminare si un generator de energie electrica, bazin alimentare cu apa, alte echipamente speciale.
De 3 ani, Vodafone Romania sprijina SMURD prin furnizarea unei solutii de telemedicina care a crescut capacitatea si eficienta echipajelor mobile de prim ajutor in interventiile de urgenta. In 2005, printr-o sponsorizare de 100.000 de Euro oferita de Vodafone Romania, opt ambulante SMURD au fost dotate cu echipamente medicale (dispozitive de resuscitare / defibrilare si monitorizare a functiilor vitale) si de comunicatii. Aceste echipamente permit transmiterea simultana a parametrilor medicali, de la unitatile mobile catre dispeceratul central 112 si catre Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Targu Mures. In plus, Vodafone Romania a oferit echipelor SMURD telefoane mobile, dispozitive handsfree si kituri pentru masini, precum si minute gratuite in fiecare luna si a donat patru computere complet echipate pentru a fi utilizate de catre Dispeceratul 112 si Unitatea de Primire Urgente SMURD din cadrul Spitalului Judetean din Targu Mures.
Pana la sfarsitul lui 2007, printr-o noua sponsorizare de 50.000 de euro, Vodafone Romania va furniza aceeasi solutie de telemedicina in 8 noi filiale SMURD (din judetele Dolj, Cluj, Hunedoara, Timis, Iasi, Bihor si Sibiu si din Bucuresti) si va asigura servicii de comunicare pentru echipele din aceste filiale (telefoane, kituri pentru masini, minute gratuite).

Despre Vodafone România

Despre Vodafone Romania
Vodafone Romania, o divizie a Vodafone Group Plc., inregistra 6.384.000 de clienti, la data de 31 martie 2006. Vodafone este cea mai mare comunitate mobila din lume, cu divizii in 27 de tari si retele partenere in alte 33 de tari. Cu o gama completa de servicii de telecomunicatii mobile de voce si de date, Vodafone ofera in prezent servicii catre peste 170 de milioane de clienti din intreaga lume.

Despre SMURD
Infiintat in 1990, SMURD (Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare), este un serviciu public de urgenta care functioneaza ca un sistem integrat ce preia apelurile de urgenta pentru institutii locale cum sunt Spitalul Judetean, Grupul de Pompieri si autoritatile locale. SMURD raspunde solicitarilor in cazurile de urgenta in care vieti omenesti se afla in pericol (accidente rutiere, explozii, accidente de munca sau casnice, stopuri cardiorespiratorii si accidente cu mai multe victime). Unitatile SMURD sunt functionale in mai multe judete din Romania: Mures, Cluj, , Hunedoara, Timis, Dolj, Sibiu, Bihor, Iasi, si in Bucuresti (aici functionand in prezent cu un elicopter regional operat de Spitalul de Urgenta Floreasca si de Ministerul Administratiei si Internelor).

Relatii Publice
Vodafone Romania
publicrelations_ro@vodafone.com

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vodafone-romania/vodafone-romania-si-smurd-un-parteneriat-pentru-viata