Vip-erii cuceresc facultatile

BUCURESTI - 31 octombrie 2007

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Studentul Anului ia cu asalt facultatile intr-un mod inedit. Miercuri, 31 octombrie, joi si luni, VIP-erii vor purta costume de epoca, incercand sa-i convinga pe studenti sa participe la concursul national 'Studentul Anului'. Purtatorii costumelor vor avea fiecare un insemn cu una dintre categoriile concursului - economie, drept, medicina, IT, arhitectura - amintind studentilor ca descoperirile epocale au facut secolul XXI sa arate ca astazi.

Vip-erii cuceresc facultatile

Echipele de cate 2 VIP-eri (Voluntari pentru Idei si Proiecte) vor fi prezente astazi in facultatile bucurestene de unde vor veni participantii la concurs. Astazi la 9.30, 'personajele' isi vor face aparitia la Facultatea de Comunicare si Relatii Publice, SNSPA, continuandu-si apoi drumul catre ASE - 10.30, Universitatea Bucuresti - 12.00, Facultatea de Medicina - 13.00, incheiand traseul in Politehnica - 14.00.

Costumele de epoca sunt obtinute prin intermediul TNB iar initiativa apartine asociatiei de studenti Voluntari pentru Idei si Proiecte. Prin aceasta aparitie neobisnuita, studentii vor sa incurajeze inovatia, subliniind importanta acesteia de-a lungul istoriei.

Aflat la a 6-a editie, 'Studentul Anului' isi propune sa ajute cat mai multi studenti capabili sa isi valorificare potentialul si ideile. Concursul este realizat de catre studenti pentru studenti, din nevoia de recunoastere si afirmare. Premiile substantiale (1000 de euro pentru Studentul Anului si 2 premii de cate 500 de euro pentru urmatorii doi clasati, pe fiecare categorie) au scopul de a motiva studentii. In cadrul concursului tinerii au ocazia de a intra in contact cu specialisti din domeniile economie, drept, medicina, IT, arhitectura, putand chiar obtine un job pe specializarea dorita.

Studentul Anului este o reala oportunitate pentru tinerii ambitiosi. Inscrierile se fac pe site-ul www.studentulanului.ro, pana pe 18 noiembrie. Probele de concurs specifice fiecarui domeniu sunt gandite astfel incat sa imbine cunostintele cu gandirea creativa.

Despre Voluntari pentru idei si Proiecte

VIP este o asociatie non-profit alcatuita din studenti inscrisi la Academia de Studii Economice, Universitatea Bucuresti, Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative, Universitatea Romano-Americana si Universitatea Politehnica Bucuresti.
De 8 ani organizam anual peste 10 programe si proiecte de dezvoltare personala pentru studentii si masteranzii din Romania, programe sustinute de companii, mass-media si statul roman.
Reteaua nationala VIP reuneste cele mai importante centre universitare din Romania. 500 de membri si alumni VIP se dedica organizarii proiectelor asociatiei si promovarii activitatii de VOLUNTARIAT in Romania.
Adina Marincea
PR Officer VIP
tel.: 0765 480 509
adina.marincea@gmail.com