Dansatorii georgieni cuceresc Romania

BUCURESTI - 17 august 2009

Comunicat tip General in Media / Publicitate

O veste buna pentru iubitorii spectacolelor de calitate, pentru cei avizi de cultura si divertisment. Compania artistica The Georgian Legend a pregatit o surpriza de proportii publicului din Romania, raspunzand afirmativ solicitarii venite din partea organizatorilor, de a sustine cel mai amplu turneu national al sezonului urmator.
Asadar, “SAMAIA- The Georgian Legend”, show-ul genial absolut de muzica si dans inspirat din sursa bogata a culturii georgiene, care a cucerit publicul din intreaga lume va traversa 12 dintre cele mai importante orase ale tarii, oferindu-le romanilor posibilitatea de a asista la una dintre cele mai frumoase experiente ale vietii.

Dansatorii georgieni cuceresc Romania

In cadrul turneului, dansatorii si muzicienii georgieni vor sustine spectacole in perioada 5 – 18 Noiembrie dupa cum urmeaza:

5.11 – CONSTANTA – Casa de Cultura a Sindicatelor; 6.11. – BRAILA – Teatrul “Maria Filotti”; 7.11. – GALATI – Teatrul Muzical “Nae Leonard”; 8.11. – IASI – Casa de Cultura a Studentilor; 9.11. - SUCEAVA – Casa de Cultura a Sindicatelor; 11.11 - CLUJ NAPOCA – Casa de Cultura a Studentilor; 12.11 - TIMISOARA – Sala Capitol; 13.11 – ALBA IULIA – Casa de Cultura a Sindicatelor; 14.11 - BRASOV – Teatrul Dramatic “Sica Alexandru” ; 15.11 - PLOIESTI – “Casa de Cultura a Sindicatelor ; 17.11 – CRAIOVA- Teatrul National “Marin Sorescu”; 18.11 – BUCURESTI - Sala Palatului.

SAMAIA - este un spectacol cu muzica live, in care pot fi admirati interpreti de cel mai inalt nivel artistic , costume speciale, dar si dansatori senzationali ce imbina intr-un mod unic, pasii de dans specifici muzicii georgiene cu cele mai dificile elemente de acrobatie sau cu fascinante lupte cu sabii.
Samaia este o poveste alegorica a luptei eterne dintre bine si rau, o poveste despre razboaie si victorii, despre dragoste si ura, dar si despre mandria si vitejia poporului georgian. Scenariul cuprinde o multime de legende exprimate prin dans, muzica si cantece. Reprezentatia muzicala ajunge in centrul inimilor, provocand o explozie reala de emotii. Spectatorii vor simti tristetea si bucuria , vor plange sau vor rade impreuna cu acesti artisti ce provin parca din cele mai vechi timpuri. Acestia spun ca dansul georgian reprezinta oglinda in care se reflecta forme variate ale vietii. Coregrafia senzationala sugereaza evenimente reale precum: doi indragostiti intalnindu-se in secret la poalele muntilor caucazieni, celebrarea unei casatorii, prabusirea unei fortarete sau tineri ce se antreneaza pentru luptele cu sabii. Nu lipsesc dueluri, cursele de cai, balerini, si bineinteles, femeile fermecatoare si gratioase din Caucaz. Dansatorii vor demonstra cu ingeniozitate diversitatea miscarilor, ale caror complexitati tehnice impresioneaza publicul de fiecare data.
Protagonistii acestui specatcol sunt recunoscuti pe toate continentele. Fiecare reprezentatie a facut furori reale – nu a existat concert la care sa nu ridice publicul in picioare si sa primeasca aplauze indelungi. Georgian Legend concureaza cu cele mai renumite show-uri de balet contemporan din lume, ceea ce reprezinta cu siguranta reputatia unui eveniment muzical senzational.
Pentru punerea in scena a acestei productii muzicale si coregrafice, fondatorul si producatorul artistic Pascal Jourdan, un adevarat fan al culturii georgiene, s-a dedicat in totalitate, selectand cu atentie cantecele si dansurile astfel incat sa ajunga cu usurinta la inimile a milioane de spectatori. A folosit cea mai avansata tehnologie in materie de spectacole, bugetul acesteia fiind de ordinul milioanelor de dolari.
Pascal Jourdan spune despre Samaia ca”…este probabil cel mai bun si mai reprezentativ spectacol pentru dansurile caucaziene, o explozie de forta si energie despre care va veti aduce aminte toata viata”.

Pentru reprezentatia de la Bucuresti ( 18 Noiembrie) biletele pot fi achizitionate de la Magazinul VreauBilet din Unirea Shopping Center et.2, Sala Palatului, Magazinul Ligia F ( Pache Protopopescu – nr.23), Eventim in reteaua Germanos si online pe site-urile www.blt.ro, www.bilete.ro, www.ticketstore.ro, si www.vreaubilet.ro., la preturi cuprinse intre 50 si 130 RON , in functie de locul ocupat in sala, iar pentru specatcolele din celelalte orase biletele vor fi puse in vanzare incepand cu 1 Septembrie.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/vreaubilet-ro/dansatorii-georgieni-cuceresc-romania