Tarcuri pentru caini - beneficii si dezavantaje

Oradea - 6 decembrie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Constructii

Intretinerea unui caine la curte necesita crearea unor conditii adecvate pentru a adaposti animalele noastre de companie.

tarc pentru caini

tarc pentru caini

Principala necesitate a cainilor de curte este adapostul, de cele mai multe ori, cainii de curte sunt utilizati ca si caini de paza, iar acestia pot sa fie intretinuti in doua moduri, fie ca e vorba de folosirea unui lant pentru limitarea spatiului cainelui, sau,o metoda mai comoda si pentru caine, folosirea unui tarc pentru caini, unde animalul de companie sa beneficieze de o mai buna libertate.

Despre tarcurile pentru caini

Invatarea si intretinerea cainelui de curte intr-un tarc pentru caini special amenajat, este o metoda des folosita in randul proprietarilor de caini de curte, fiindca ofera cainelui o libertate de miscare, o mai buna mobilitate, dar pe un spatiu limitat pe o suprafata de 3-6 metri patrati. 

 

Structura tarcurilor pentru caini

 

Tarcul pentru caini poate sa aiba peretii din plasa inoxidabila,sau din pereti alcatuiti din bari, cu o densitate aleasa asa incat sa se evite eventuala ranire a cainelui. Tarcurile pentru caini pot sa fie de diferite inaltimi, in functie de marimea patrupedului, iar fundamentul tarcului pentru caini sa fie turnat din beton,sau din placi cu aspect de parchet, astfel facilitandu-se curatarea si spalarea acestuia, fiind posibila intretinerea unui spatiu curat pentru patrupedul dumneavoastra dar si creearea unui design atractiv. Mai multe detalii despre cum puteti  imbina design-ul atractiv cu sporirea comoditati patrupedului puteti gasi pe: www.garajemetalice.ro.

 Suprafata pe care trebuie amplasat tarcul pentru caini trebuie sa fie lipsit de umezeala si sa fie pozitionat la un nivel mai ridicat fata de restul curtii, pentru o buna scurgere a apei. Este foarte importanta forma tarcului, pentru comportamentu cainelui, de preferabil este sa se evite forma patrata, forma favorabila a tarcului pentru caini este cea dreptunghiulara, astfel evitandu-se aparitia asa-zisului tic al ursului.

Un alt sfat referitor la construirea si amenajarea tarcului face referire la tarcurile exterioare pentru caini care de obicei sunt prevazute cu un acoperis de tabla, cu rolul de a proteja cat mai mult posibil patrupedul de caldura soarelui si de posibilele averse.

Adapostul cainelui

 

La fel ca si in cazul intretinerii patrupedului in lant, si in cazul tarcului pentru caini este nevoie de o cusca, care poate sa fie construita din diverse materiale, si de diferite marimi, in functie de preferintele dumneavoastra si de talia patrupedului. Cusca trebuie echipata cu diverse materiale care sa asigure patrupedului confortul si caldura de care cainele are nevoie. Aceasta trebuie amplasata in asa fel incat patrupedul sa fie cat mai ferit de fenomenele meteorologice frecvente in zona, cum ar fi vantul si ploaia, punand cusca in asa fel incat sa fie cu spatele catre vanturile dominante din zona dumneavoastra. Pentru o buna stare a patrupedului dar si al dumneavoastra, tarcul pentru caini trebuie sa fie igienizat periodic, deoarece pavimentul tarcului, dar si cusca acestuia, mai ales pe timp de vara dar nu numai, daca nu este curatat periodic poate emana un miros neplacut.

 

Modele de tarcuri pentru caini

 

Tarcurile exterioare pentru caini pot sa fie impartite dupa numeroase criterii. Tarcurile se pot clasifica dupa tipul pavimentului, in functie de preferintele dumneavoastra, aceste se pot construi folosind betonul, placile sau alte materiale, care sunteti de parere ca ofera un design mai atractiv si o mai buna comoditate patrupedului.

De asemenea, tarcurile pentru caini exterioare difera in functie de talia patrupedului, tarcurile pot sa fie pentru cainii cu talie mica, sau tarcuri pentru caini cu talie inalta. In functie de talia patrupedului si structura tarcului pentru caini va fi diferita, suprafata pe care este construit, inaltimea peretilor va fi diferita de la caz la caz.

Peretii tarcului pentru caini pot sa difere, in functie de preferintele dumneavoastra, acestia pot sa fie realizati din plasa de sarma sau pentru un aspect mai atractiv, acestia pot fi construiti din bari metalice, acestea oferind si o siguranta sporita pentru patrupedul dumneavoastra.

 

Avantajele tarcurilor pentru caini

 

Pentru caini de curte, tarcurile pentru caini exterioare sunt o metoda de intretinere mult mai comoda comparativ cu tinutul patrupedului dumneavoastra in lant. Dar nu numai, tarcurile va ofera si dumneavoastra o igiena sporita, la nivelul curtii. In comparatie cu lantul, tarcul pentru caini ofera patrupedului o mobilitate crescuta, de asemenea scade considerabil riscul prin care cainele se poate ranii singur. Astfel tarcul pentru cainii de curte este o metoda buna pentru a asigura patrupedului dumneavoastra conditiile necesare pentru o buna vietuire, dar oferindu-va si dumneavoastra in acelasi timp confortul de care aveti nevoie in propria curte, avand libertatea de a limita spatiul de miscare al patrupedului, in functie de situatie.

Un alt beneficiu al tarcurilor este siguranta oaspetilor dumneavoastra, cainele poate sa anunte un asa zis pericol, prin comportamentul acestuia, dar nu pune in pericol starea oaspetilor dumneavoastra.

 

Dezavantajele tarcurilor pentru caini

 

Probabil unul din singurele dezavantaje pe care tarcurile pentru caini vi le poate produce este ocuparea unei suprafete din curtea dumneavoastra. Tarcurile pentru caini exterioare ocupa suprafete considerabile de spatiu pentru ca patrupedul dumneavoastra sa aiba parte de suprafata de miscare necesara pentru o comoditate sporita. Un alt posibil dezavantaj il constituie mirosul pe care acesta il poate emana in lipsa unei igienizari realizate periodic de catre dumneavoastra, dar acest dezavantaj poate sa fie eliminat de catre dumneavoastra, acordand patrupedului atentia necesara.