EFT (Emotional Freedom Techniques) in Bucuresti si in tara

BUCURESTI - 2 mai 2009

Comunicat tip General in Sanatate

EFT - Emotional Freedom Techniques (Tehnici de Eliberare Emotionala) este o cale simpla si usor de folosit care se aplica in aproape orice fel de probleme emotionale si de sanatate

EFT - Emotional Freedom Techniques este o cale simpla si usor de folosit care se aplica in aproape orice fel de probleme emotionale si de sanatate:

· dureri (de orice fel – cap, spate, gat, umeri, incheieturi, dinti, stomac, dureri generale etc)
· probleme de vedere
· slabire
· dependente (dulciuri, alcool, cafea, droguri etc)
· frici / fobii: (vorbit in public, inaltime, serpi, paianjeni si alte insecte, claustrofobie, dentist, ace, ascensoare, zbor, respingere, sex, apa, boala, singuratate, esec, caini etc)
· panica / anxietate
· depresie
· furie
· sindrom de oboseala cronica, stres
· ADHD
· traume, abuzuri (fizice sau emotionale)
· insomnie
· alergii, lupus, psoriazis
· tensiune, diabet, astm
· disfunctii sexuale, probleme urinare etc.

Aceasta metoda isi are originea in eforturile psihologului american Roger Callahan, care in anii ‘70 a reusit sa-si trateze pacientii folosind metode din medicina traditionala orientala si informatii din teoria cuantica a lui Einstein. Metoda sa (TFT - Thought Field Therapy) a fost preluata si imbunatatita de unul dintre studentii sai, Gary Craig, care este astazi cunoscut in toata lumea drept creatorul EFT - Emotional Freedom Techniques.

Metoda a fost creata pentru a ajuta in demersurile psihoterapeutice - reduce terapia de la ani sau luni la minute sau ore. Atunci cand a fost aplicata s-a observat ca are ca efect si imbunatatirea starii fizice.

Ca tehnica de realizare, consta in stimularea cu ajutorul degetelor a catorva puncte aflate pe unele meridiane energetice ale corpului, timp in care se face o referire verbala la problema asupra careia se lucreaza. Aceasta metoda prin care sunt deblocate meridianele energetice pentru ca energia sa curga prin ele in mod firesc se poate invata si aplica intr-un timp foarte scurt.

La baza metodei sta urmatoarea afirmatie: “Cauza tuturor emotiilor negative este un blocaj in sistemul energetic al corpului.”

Si deoarece durerile fizice si bolile sunt in mod evident legate de emotiile noastre negative, urmatoarea afirmatie a fost de asemenea demonstrata: “Emotiile negative nerezolvate contribuie in mod semnificativ la aparitia si mentinerea durerilor fizice si a bolilor.”

In cazul specialistilor, rata de succes este de aproximativ 90-95%. Insa ceea ce face metoda foarte valoroasa este faptul ca imbunatatiri semnificative ale problemelor emotionale, durerilor si bolilor fizice au fost observate in proportie de aproximativ 50% si in cazul nespecialistilor.

Desi in cazurile grave se recomanda interventia unui specilist, oricine poate incerca fara nici un risc aceasta metoda. Este nevoie de dorinta de a invata, putina atentie si un oarecare timp pentru a o aplica… insa rezultatele pot fi spectaculoase.

Trainer: Corina Marin, EFTCert - I Practitioner, Formator certificat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei si de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, International Certified NLP Practitioner. Detalii despre trainer: http://www.webcor.ro/despre.html

· Bucuresti - 8 mai 2009, orele 18-21:30, Bucuresti, Str. Paleologu 20 (strada incepe de la Biserica Armeneasca). Costul cursului: 40 RON

· Severin - 19 mai 2009, orele 17-21. Locatia va fi anuntat in curand. Costul cursului: 40 RON.

· Iasi - 27 mai 2009, orele 18-22. Universitatea Mihail Kogalniceanu, str. Balusescu nr. 2, Amfiteatrul Nicolae Titulescu. Alte informatii despre locatie mai gasiti pe www.umk.ro. Costul cursului: 50 RON.

Inscrieri: training@webcor.ro. Telefon: 0723 692 712

Precizari legate de workshop

· Nici Gary Craig, nici Corina Marin nu au pregatire in medicina sau psihoterapie, ca urmare acest curs este unul de dezvoltare personala
· Fiecare participant este responsabil pentru propriul sau confort emotional si fizic atunci cand foloseste EFT. Daca predati sau aplicati aceasta metoda altora o faceti pe propria dvs. raspundere.
· Acest workshop prezinta experienta si viziunea personala a trainerului Corina Marin asupra acestei metode, si nu poate inlocui cele peste 140 de ore de inregistrari ale seminariilor pe care le ofera Gary Craig. Acestea pot fi gasite (unele gratuit, altele contra cost) pe site-ul http://www.emofree.com

Detalii:
http://www.webcor.ro

Despre WEBCOR SRL

http://www.webcor.ro
training@webcor.ro
training@webcor.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/webcor/eft-emotional-freedom-techniques-in-bucuresti-si-in-tara