Alegera aerului conditionat – ghid realizat de aparatdeaerconditionat.ro

BUCURESTI - 6 septembrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Tehnologie

Alegerea aparatului de aer conditionat poate fi o decizie importanta, deci si dificila. E o investitie pe care nu trebuie sa o faci fara a sti exact ce cumperi. Aerul conditionat va avea un impact destul de puternic asupra consumului energetic al casei tale din urmatorii ani.

Aparate de aer conditionat - exterior

Aparate de aer conditionat - exterior

Stim foarte bine cat de calduroasa este perioada de vara si cat de mult iti doresti ca familia ta sa nu resimta acel disconfort termic, motiv pentru care prezenta unui sistem de racire in casa este obligatorie. Informatiile pe care urmeaza sa le prezentam mai jos le gasesti intr-un format mai detaliat pe www.aparatdeaerconditionat.ro.

Ce au in comun diferitele tipuri de aparate de aer conditionat?

In mod normal, cele mai bune sunt cele care ofera randament, iar prin randament ne referim la eficienta maxima cu costuri minime de functionare. Ele ofera o performanta ridicata si constanta de la un an la altul atunci cand sunt intretinute corespunzator. Totodata, aparatele de top sunt silentioase, fiabile si nu foarte pretentioase cand vine vorba de reparatii sau mentenanta.

Cum iti poti da seama daca modelul ales are dimensiunea potrivita?

E de la sine inteles ca un aparat de aer conditionat prea mic nu va fi suficient de bun incat sa raceasca o camera mai mare, dar multi nu inteleg nici faptul ca un aparat mult prea mare pentru nevoile lor, conectat la un termostat, va trece prin mult mai multe cicluri de pornire si oprire, ceea ce inseamna ca va avea un consum inutil de energie electrica si va fi pusa multa presiune inutila pe compresor.

Sunt multi factori care determina dimensiunea potrivita a aparatului in raport cu suprafata camerei: numarul de pereti exteriori, dimensiunea si pozitia ferestrelor fata de aparat, orientarea locuintei, etc.

Cum aflu daca aparatul are un consum redus de energie?

La fel ca in cazul autovehiculelor, producatorilor de aparate de aer conditionat li se cere sa evalueze si clasifice dispozitivele create in functie de eficienta lor energetica. Modul de clasificare difera de la o zona la alta sau de la un producator la altul. In Romania se foloseste clasa energetica.

Sunt anumite aparate de aer conditionat mai bune decat altele?

Compresorul este inima unui aparat care are ca principiu de functionare condensia. Intr-o zi calduroasa acesta este nevoit sa functioneze mult si la capacitate maxima. De obicei, producatorii folosesc compresoare cu spirala, cunoscute de catre specialistii din domeniu ca fiind cele mai bune ca eficienta, consum si silentiozitate.