Cum aleg masina second hand ideala?

Timisoara - 11 septembrie 2017

Comunicat tip Produse / Servicii in Auto

Cu toate ca exista numeoase brand-uri de masini, iar modelele noi apar de la un an la altul, majoritatea oamenilor aleg sa cumpere o masina second hand tocmai datorita pretului mai scazut, dar si a posibilitatii de a avea masina dorita.

Autotim - masini second hand

Masinile noi sunt destul de costisitoare, iar functiile cu care acestea vin la pachet sunt destul de limitate, necesitand majorarea bugetului pentru a putea beneficia de tot ceea ce ne dorim. Imediat dupa alegerea modelului pe care dorim sa-l achizitionam, trebuie sa luam in considerare si locul de unde cumparam, iar Autotim.ro este platforma ideala de unde putem compara modelele de masini second hand.

Primul pas realizat in procesul de cumparare al masinii este reprezentat de stabilirea unui buget alocat. Inainte de determina masina potrivita, trebuie sa luam in considerare cat suntem de flexibili cu privire la buget. Mai apoi, trebuie sa avem in vedere daca spatiul oferit de modelul ales este suficient. Acest lucru depinde si de cat de des folosim masina sau daca avem o familie mai numeroasa.

In functie de costurile de intretinere, determinarea carburantului este o alta etapa, tinand cont de fluctuatiile accizelor pe carburant, dar si de cat de des o folosim. De obicei este recomandat sa optam pentru solutia cea mai avantajoasa. Pe o perioada lunga de timp, masina necesita o intretinere constanta, iar costurile cu achizitionarea consumabilelor trebuie sa fie cat mai reduse, astfel incat sa nu creeze o stare de disconfort si frustrare. Consumatorul isi stabileste in mod general anumite criterii dupa care face achizitionarea, iar o masina second hand este un produs destul de important.

Conteaza de asemenea si de unde cumparam o masina. Cele mai multe situatii neplacute au fost intalnite la persoanele care au ales un vanzator privat, insa nu este un lucru general valabil. Dealeri auto presupun un cost suplimentar in achizitie, iar daca reusim sa parcurgem toate etapele necesare de verificare, atunci cumpararea se poate face de oriunde, cu conditia sa citim cat mai multe pareri si sa aflam informatii despre cel care ofera produsul respectiv.

Siguranta este foarte importanta, iar tehnologia in industria automobilelor a evoluat destul de mult in ultima perioada, astfel ca modelele vin la pachet cu o serie de functionalitati. De asemenea, timpul in care dorim sa o folosim este un criteriu dupa care ne ghidam in procesul de cumparare. Chiar daca exteriorul este important, interiorul este esential pentru confortul si siguranta celor care vor folosi masina, fiind si locul in care ne vom petrece majoritatea timpului. Fiabilitatea masinii este un lucru cautat de majoritatea celor care isi doresc sau isi permit o masina second hand.

Verificarea masinii alese implica testarea functiilor acesteia, de obicei la un service auto specializat, unde kilometrii parcursi sunt confirmati, eventualele probleme care ar putea aparea in folosirea acesteia, dar si anul fabricatiei. Aspectul masini spune multe lucruri despre modul in care aceasta a fost intretinuta. Documenteaza cu privire la problemele intampinate de proprietarul actual, consumul masinii, ultima revizie a autovehiculului si timbrul de mediu pentru ca, in functie de clasa in care este aceasta incadrata, inscrierea masinii poate reprezenta un cost neprevazut.

Taguri: anunturi autoautotim
Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/webdesk-agency/cum-aleg-masina-second-hand-ideala