Ganesha – simbolul hindus in jurul caruia isi tese povestea o frumoasa cafenea din Bucuresti

BUCURESTI - 12 octombrie 2016

Comunicat tip Produse / Servicii in HoReCa

Descoperiti lumea magica a cafenelei bucurestene Ganesha – locatia in care va puteti bucura deopotriva de o cafea indiana: Chai Latte, de o infuzie speciala sau de o narghilea cu gheata!

Ganesha – simbolul hindus in jurul caruia isi tese povestea o frumoasa cafenea din Bucuresti

Ganesha este divinitatea fara forma incapsulata intr-o forma magnifica, in beneficiul discipolului. In mitologia hindusa, el este fiul Domnului Shiva si al zeitei Parvati. Intelesul conceptului “Ganesha” este unul usor de descifrat, el pornind de la cuvantul “Gan” care inseamna grup. Universul este un grup de atomi si de energii diferite. Acest univers ar fi in haos daca nu ar exista nicio lege suprema care sa reglementeze aceste grupuri diferite de antitati. Domnul tuturor acestor grupuri de atomi si energii este Ganesha. El este constiinta suprema care strabate tot si care aduce ordine in acest univers.

Esenta simbolului Ganesha

Desi Ganesha este venerat ca un Dumnezeu cu un cap de elefant, aceasta intruchipare este folosita doar pentru a scoate in evidenta lipsa sa de forma. El este “Ajam Nirvikalpam Niraakaaramekam”, sintagma care cuprinde deopotriva cuvantul “Ajam” - nenascut, “Nirvikalpa” - fara atributii, dar si “Niraakaar” – fara forma. In conceptia hindusa, Ganesha reprezinta o energie, motivul pentru care exista acest univers. Este energia in care totul se dizolva si se manifesta.

Valorificand acest simbol al culturii indiene, cafeneaua bucuresteana Ganesha devine o prezenta atipica in inima capitalei Romaniei. In aceasta locatie de pe strada Barbu Vacarescu numarul 71 va asteapta o atmosfera paradisiaca, demna sa va introduca timid in lumea traditiilor si a obiceiurilor hinduse. Cu nuante inspirate din schema de culori a hainelor traditionale feminine – costumele denumite sari - peisajul cafenelei emana noblete, eleganta si rafinament.

Pe peretii cafenelei si in zonele care fac legatura intre incaperi sunt dispuse portiuni ample din matase, transparente si colorate. Nuantele ravisante de violet, albastru deschis, verde crud, galben stelar si rosu aprins ale matasurilor apreteaza tavanul incaperilor din cafenea , introducandu-i pe clienti intr-o atmosfera atemporala. Culoarea care guverneaza decorul este rosul sangeriu, pe care il veti regasi deopotriva la nivelul canapelelor, al covoarelor si al scaunelor tranditionale. Chiar si gradina exterioara respecta registrul cromatic, fiind un ambient romantic pentru zilele calduroase ale sezonului estival.

Fiind o cafenea Bucuresti deosebita, atat din perspectiva decorului cat si a povestii care sta in umbra sa, Ganesha trebuia sa aduca in atentia publicului contemporan si un meniu pe masura asteptarilor. Ceaiurile reprezinta atractia principala a meniului, ele fiind divizate dupa cum urmeaza: ceai negru, alb, verde, rosu, din fructe si din plante.

Pentru fiecare categorie, proprietarii cafenelei si persoanele responsabile pentru configurarea meniului s-au straduit sa aduca in centrul atentiei sortimente reprezentative pentru cultura pe care o invoca decorul acestei locatii. Black Tea Bergamot Jasmine este un sortiment reprezentativ pentru ceaiul negru, in al sau mijloc inflorind cu fragilitate florile de iasomie si de nalba.

In dreptul ceaiului alb troneaza sortimentul numit China Pai Mu Tang, un ceai in a carui compozitie se resimte aroma petalelor tandre de bujor. Rooibos Vanila este un deliciu in care se impletesc panglicile vanilate cu aroma inconfundabila a ceaiului rosu, in timp ce Ganesha Tea este sortimentul home – made al cafenelei, inclus in categoria fructata.