Webhelp anunța două achiziții majore în Europa, acoperind șase regiuni geografice noi

BUCURESTI - 1 iulie 2015

Comunicat tip General in Afaceri, IT&C, Tehnologie

Grupul Webhelp specializat în soluții și servicii de administrare a relațiilor cu clienții, devine prezent în numeroase țări europene, inclusiv Germania, Cehia, Italia, Austria, Elveția și Polonia.

Webhelp Romania

Webhelp Romania

 "Aceste noi achiziții, împreună cu o strategie de investiții și inovații întreprinse de-a lungul anilor, ne permit să ne consolidăm poziția de specialist-expert în servicii și soluții relație client, acoperind în același timp nevoile conturilor noastre cheie internaționale. Webhelp se afirmă ca unul dintre principalii jucători ai consolidării actuale a industriei." 

Olivier Duha, cofondator Webhelp

La fix 15 ani de la crearea sa în iunie 2000, compania franceză confirmă dorința de a se impune ca lider european în soluții și servicii de management al relațiilor cu clienții și își propune alte achiziții importante în lunile următoare.

Compania franceză, datorită celor 58 de centre de contact cu clienții și celor 27.000 de angajați-experți în relația cu clienții, preconizează acum o cifră de afaceri de 650 milioane de euro în 2015.

Webhelp își continuă politica de achiziții în Europa.

Webhelp anunță achiziționarea a două companii europene ce au împreună o cifră de afaceri de peste 80 de milioane de euro și mai mult de 2.000 de angajați în Europa:

• achiziționarea filialelor Perry & Knorr aparținând Walter Group, permit preluarea a 9 centre de relații cu clienții, dintre care 4 centre de expertiză în Germania și cinci în Elveția, Polonia, Austria și România. Compania achiziționată deservește în principal mărci de renume precum Nestlé, Swisscom și Austria Telecom.

• achiziționarea companiei italiene OnLine, cu sediul în Milano specializată în gestionarea delegată a procesului de vânzare pentru sectorul IT. HP, Cisco și Microsoft utilizează serviciile OnLine de mai mulți ani. Giovanni și Pio Micieli, cei doi fondatori vor păstra un pachet de 20% din acțiunile societății.

Aceste achiziții sunt supuse autorității de monitorizare a concurenței.

Webhelp urmărește atingerea obiectivului dublu de expansiune geografică puternică și extindere sistematică a gamei sale de servicii și competențe.

Aceste achiziții oferă lui Webhelp oportunitatea de a intra pe piața germanofonă, prima piață europeană, și să-și extindă aria de acoperire la nivel paneuropean (Germania, Elveția, Polonia și Austria). Compania achiziționează, de asemenea, o platformă multilingvă amplasată în Praga, ce operează programe în 36 de limbi diferite și complementare centrului său multilingv din Lisabona.

Aceste achiziții permit Grupului Webhelp să își lărgească domeniile de expertiză, incluzând aici vânzarea și suport pentru produse și soluții IT.

Olivier Duha și Frédéric Jousset, cei doi co-președinți și fondatori Webhelp declară: "Aceste noi achiziții, împreună cu o strategie de investiții și inovații întreprinse de-a lungul anilor, ne permit să ne consolidăm poziția de specialist-expert în servicii și soluții relație client, acoperind în același timp nevoile conturilor noastre cheie internaționale. Webhelp se afirmă ca unul dintre principalii jucători ai consolidării actuale a industriei."

Cei doi fondatori țin să sublinieze, de asemenea, profesionalismul acționarilor Webhelp: "Aceste achiziții sunt posibile datorită sprijinului acționarului nostru principal, fondul de investiții Charterhouse, care dă dovada, încă de la intrarea sa în rândul acționarilor, de un spirit antreprenorial și o implicare ireproșabilă".

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/webhelp-romania/webhelp-anun-a-doua-achizi-ii-majore-in-europa-acoperind-ase-regiuni-geografice-noi