GLB (Groupe Bruxelles Lambert) intră în negocieri exclusive pentru achiziționarea Webhelp Group

BUCURESTI - 11 iulie 2019

Comunicat tip Produse / Servicii in Afaceri, Media / Publicitate, Internet

GLB a demarat negocierile exclusive pentru achiziționarea unui pachet majoritar de acțiuni ale grupului Webhelp, alături de acționarii si co-fondatorii Webhelp, Olivier Duha și Frédéric Jousset. Acestia își vor păstra rolul de directori executivi fondatori, acompaniați de echipa de management actuală.

.

.

GLB anunță că a demarat negocierile exclusive pentru achiziționarea unui pachet majoritar de acțiuni ale grupului Webhelp, alături de acționarii si co-fondatorii Webhelp, Olivier Duha și Frédéric Jousset, care își vor păstra rolul de directori executivi fondatori, și echipa de management actuală.

Fondat în anul 2000, Webhelp este astăzi unul dintre liderii globali în furnizarea de servicii de management a relației cu clienții și de BPO (business process outsourcing). După achiziția pachetul majoritar de acțiuni de către KKR,  realizată în 2015, grupul Webhelp și-a dublat talia și și-a fixat ca obiectiv realizarea unei cifre de afaceri de 1.5M euro în  2019. 

 Webhelp dezvoltă soluții inovative pe baza sinergiilor între serviciile de consultanță, tehnice si omnicanal, mulțumită celor 50 000 de angajați ai săi, ce își  desfașoară activitatea în 36 de tari. Această performanță este rezultatul unei strategii de dezvoltare organică și externă, pe care GBL dorește să o mențină și să o accelereze  în colaborare cu cei doi co-fondatori si cu echipa de management.

 Ca rezultat al acestei tranzacții, GBL va achiziționa pachetul majoritar de acțiuni al Webhelp, compania având o valoare de 2.4 miliarde euro.

 Se așteaptă ca documentația legală să fie semnată la începutul lunii august pentru încheierea tranzacției, după obținerea avizelor necesare, în cursul celui de-al patrulea trimestru al anului 2019.

 Ian Gallienne, CEO-ul GBL, a afirmat: « Suntem încântați să devenim partenerii lui Oliver Duha, lui Frédéric Jousset și ai echipei de management pentru a continua dezvoltarea de succes a Webhelp, și să susținem evoluția Grupului de la Campion European la Lider Global. Această tranzacție este în concordanță cu obiectivul anunțat al GBL de a-și crește portofoliul de active cu capital privat.  

 Olivier Duha și Frédéric Jousset au declarat: « Mulțumim KKR pentru investițiile din ultimii 4 ani și urăm bun venit GBL, încrezători că vom scrie împreună o nouă etapă de dezvoltare și de investiții.  Echipa de management a ales să aibă alături un acționar renumit pentru susținerea de durată, acordată companiilor cu ambiții de extindere globală, cum este și cazul Webhelp. »

 

Stanislas de Joussineau, Director KKR a precizat: « Suntem mândri că am fost partenerii lui Olivier Duha, lui Frédéric Jousset și ai remarcabilei echipe de management a Webhelp, în ultimii patru ani, și că am construit împreună unul dintre liderii globali din domeniul BPO. Pe durata deținerii pachetului majoritar de acțiuni de către noi, Webhelp și-a dublat veniturile, atingând 1,5 miliarde euro și și-a extins echipa, la nivel global, de la 30 000 la peste 50 000 de angajați. Considerăm că Grupul este solid poziționat pentru o creștere viitoare și le urăm mult succes lui Webhelp și GBL. »

  

Despre Groupe Bruxelles Lambert

 Groupe Bruxelles Lambert (« GBL ») este un holding solid de investiții, listat la bursă de peste șaizeci de ani, cu o valoare indicativă a activului net de 19 miliarde de euro și cu o valoare de piață de 14 miliarde de euro la finalul lui iulie 2019. GBL este unul dintre cei mai mari investitori din Europa, axat pe investiții pe termen lung, ce se bazează pe o structură stabilă de actionari de tip familial. GBL țintește să își păstreze un portofoliu diversificat de clienți premium globali, lideri în sectorul lor de activitate, împreună cu care poate contribui pentru a crea valoare, în calitate de investitor profesional activ. GBL urmărește să le ofere acționarilor săi un rezultat atractiv, sub forma dividendelor semnificative și creșterea valorii activelor nete ale acestora. 

 GBL este listat la Euronext Brussels (Ticker: GBLB BB; cod ISIN: BE0003797140) și este inclus în indexul BEL20.

 

 Despre Webhelp

 Webhelp este un jucător global din domeniul BPO, specializat în experiența client, gestiunea plăților, vanzări și servicii de marketing, prin intermediul canalelor de voce, social media și digitale.

Cu peste 150 de centre operaționale în 36 de țări și aproximativ 50 000 de angajați, obiectivul nostru este să îmbunătățim performanța clienților noștri  printr-o transformare reală și durabilă a modelelelor de afaceri ale acestora, oferindu-le astfel un avantaj competitiv.

Suntem partenerii celor mai inovatoare mărci din lume : Sky, Shop Direct, Bouygues, Direct Energie, KPN, Vodafone, La Redoute, Michael Kors și Valentino. 

Cu sediul central la Paris, Franța, compania a înregistrat o creștere a veniturilor cu peste 250% în ultimii patru ani investind în capitalul uman, în mediul de lucru și în dezvoltarea capacităților sale analitice și operaționale pentru a oferi o propunere de externalizare ce răspunde provocărilor unei lumi omni-canal. 

Mai multe informații sunt disponibile pe www.webhelp.com

 

 Despre KKR

 KKR este unul dintre cei mai importanți investitori globali, care gestionează diverse categorii de active, inclusiv capital privat, energie, infrastructură, imobiliare și creditare, împreună cu parteneri care gestionează fonduri speculative. KKR urmărește să genereze profituri atractive pentru investitorii săi, având o politică de investiții riguroasă, recrutând experți de clasă mondială, și stimulând creșterea și valorizarea activelor. KKR investește capitalul propriu și al partenerilor săi și oferă soluții de finanțare și oportunități de investiții prin intermediul activității sale de pe piețele de capital. Investițiile KKR pot include și activitățile fondurilor pe care le finanțează. Pentru mai multe informații despre KKR& Co. Inc (NYSE: KKR), accesați website-ul KKR www.kkr.com sau contul de Twitter @KKR_Co.

  

Relația cu presa:

Iulia Becheanu

Responsabil Comunicare Webhelp România

M : +40 (0)7 51 18 70 16

ibecheanu@ro.webhelp.com  

GLB a demarat negocierile exclusive pentru achiziționarea unui pachet majoritar de acțiuni ale grupului Webhelp, alături de acționarii si co-fondatorii Webhelp, Olivier Duha și Frédéric Jousset. Acestia își vor păstra rolul de directori executivi fondatori, acompaniați de echipa de management actuală.

Despre Webhelp Romania

Webhelp se află pe locul 1 în Europa și în top 10 furnizori globali de servicii de management al relației cu clienții și BPO. Compania este specializată în experiența client, gestiunea plăților, vanzări și servicii de marketing, prin intermediul canalelor de voce, social media și digitale.
Webhelp Grup are 150 de centre operaționale în 36 de țări și aproximativ si 50 000 de angajați. În România, Grupul are 4 centre de operațiuni ( București, Iași, Ploiești, Galați) și o echipă de 2000 de oameni.