“EU Antreprenor”, bani europeni pentru înființarea de afaceri în regiunea Sud-Muntenia

BUCURESTI - 15 februarie 2018

Comunicat tip General in Afaceri, Finante / Contabilitate, Internet

În luna Ianuarie 2018, au început înscrierile în proiectul “EU Antreprenor” din cadrul programului POCU, ce are drept scop înființarea a 39 de afaceri în regiunea Sud-Muntenia, destinat persoanelor cu vârsta de peste 24 de ani care doresc să pună bazele unor întreprinderi non-agricole într-un oraș din regiunea mai sus menționată.

“EU Antreprenor”, bani europeni pentru înființarea de afaceri în regiunea Sud-Muntenia

“EU Antreprenor”, bani europeni pentru înființarea de afaceri în regiunea Sud-Muntenia

Obiectivul principal al proiectului “EU Antreprenor” este acela de a înființa și susține dezvoltarea a 39 de afaceri, crearea a minim 78 de noi locuri de muncă și dobândirea de competențe antreprenoriale de către 320 de persoane. Proiectul oferă participanților suport profesional prin intermediul cursurilor de antreprenoriat, sprijin financiar în valoare de 178.340 Lei. Banii pot fi investiti in echipamente, utilaje, publicitate, salarii, conform normelor din proiect.

Cui se adresează proiectul “EU Antreprenor”?

Proiectul “EU Antreprenor” se adresează persoanelor cu vârsta de peste 24 de ani, cu domicilul sau reședința în regiunea Sud-Muntenia (județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman), care nu dețin calitatea de acționar majoritar în cadrul unei alte întreprinderi.

Cum se desfășoară proiectul “EU Antreprenor”?

Etapa 1 – Înregistrarea participanților. În proiect se pot înscrie 320 de persoane care îndeplinesc condițiile de eligibilitate anterior menționate. Inregistrarea participantilor se incheie la 31 mai 2018.

Etapa 2 – Cursuri de formare antreprenoriala. Cei 320 de participanți înscriși în proiect vor urma un curs de formare antreprenoriala de 40 de ore într-un oraș din cele 7 județe, în cadrul căruia vor afla informațiile necesare elaborării unui plan de afaceri și înființării unei firme.

Etapa 3 – Selectia planurilor de afaceri. La finalul cursului de formare antreprenoriala, un juriu de specialitate va selecta 39 de planuri de afaceri din cele 320 înaintate de participanți, planuri ce vor beneficia ulterior de finanțarea nerambursabilă în valoare de 178.340 Lei pentru fiecare în parte.

Etapa 4 – Practica. Persoanele ale caror planuri de afaceri au fost selectate in vederea finantarii vor beneficia de stagii de pregatire practica de 40 de ore si mentorat, la intreprinderi cu obiect de activitate similar celui prevazut in planurile de afaceri.

Dupa practica urmeaza infiintarea afacerilor si derularea activitatii conform planului de afaceri selectat. Investitiile pot fi realizate in echipamente, utilaje, publicitate, salarii, conform normelor din program.

Cum se obține finanțarea de 178.340 Lei?

Pentru a beneficia de cei 178.340 Lei nerambursabili, un câștigător în cadrul proiectului EuAntreprenor trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

 - Administratorul firmei nou-înființate in cadrul proiectului trebuie să fie o persoană cu vârsta de peste 24 de ani, care să nu fie acționar majoritar într-o altă companie și care are domiciliul/reședința într-unul dintre următoarele județe: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman.

- Firma înființată in cadrul proiectului trebuie să aibă sediul social într-un oraș din județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman, iar punctul(ele) de lucru fie în același județ, fie într-un altul atâta vreme cât face parte dintre cele șapte enumerate mai sus.

- Firma poate avea mai mulți asociați, cu condiția ca persoana care este înscrisă în proiect și accesează finanțarea nerambursabilă să fie asociat majoritar și administrator al firmei nou înființate.

- Firma trebuie să înregistreze o cifră de afaceri de minim 10.000 Euro în primele 12 luni de la înființare, să aiba o balanta contabila pozitiva in primii doi ani și să continue să funcționeze în cel de-al treilea an.Ø Firma trebuie să aibă doi angajați, ale căror posturi să fie menținute active minim 24 de luni.

Participanții primesc 178.340 Lei nerambursabili, în două tranșe (conform planului de afaceri): în primul an maxim 75% din suma totală, iar în al doilea an diferența.

Inscrierea în proiect se poate face pana la 31 mai 2018. Pentru înregistrare și alte detalii legate de proiect, vă invităm să accesați pagina web dedicata proiectului http://euantreprenor.eu/inscriere/ sau pagina de Facebook www.facebook.com/euantreprenor